policzmy ingersolle;)
Odpowiedz do tematu

:
Niech się nosi.
Napisz jak Twoje wrażenia.

NIech się sekta rozrasta :-)

:
Jeszcze w tym wątku się nie dopisałem :mrgreen:
Dziś od rana na łapie:

Wrażenia: świetnie leży, jest dość płaski i nie ciężki w stosunku do innych automatów które posiadam. Sprawia to, że bardzo dobrze się nosi, wręcz się go nie czuje, ładnie chowa się pod mankiet koszuli. Przy tym wygląda naprawdę efektownie.

Chociaż jak któryś z kumotrów nazwał go pogrzebowcem to mi się cały czas przypomina jak na niego zerkam :twisted:
Fakt - jest czarno-biały i poważny. Ale dzięki temu bardzo elegancki i klasyczny.
Super jest ta pochyła czcionka na tarczy.
Podsumowując - dla mnie bomba!

Segoy

:
Segoy napisał/a:
...Wrażenia: świetnie leży, jest dość płaski i nie ciężki w stosunku do innych automatów które posiadam. Sprawia to, że bardzo dobrze się nosi, wręcz się go nie czuje...

I to jest IMHO jedyny jego mankament - plastikowa lekkosc zamknieta w stalowej (sic!) kopercie... :razz:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

:
Fazi64 napisał/a:
Segoy napisał/a:
...Wrażenia: świetnie leży, jest dość płaski i nie ciężki w stosunku do innych automatów które posiadam. Sprawia to, że bardzo dobrze się nosi, wręcz się go nie czuje...

I to jest IMHO jedyny jego mankament - plastikowa lekkosc zamknieta w stalowej (sic!) kopercie... :razz:

Ktoś go rozbierał? Pewnie problemem jest plastikowy pierścień dystansowy do mechanizmu - podobnie jak w mezaliansie - który też jest śmiesznie lekki biorąc pod uwagę jego średnicę :wink:

Santino napisał/a:
Fazi64, jak chcesz cegłę naręczną, to kup Boschett'a ;-)

Nie koniecznie Boschetta - butikowe nurki to w większości odważniki - Artego to też prawie 280g z pełną bransoletą :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-03-24, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Fazi64 napisał/a:
Segoy napisał/a:

Hmmm.... moim zdaniem jego ciężar jest adekwatny do grubości. Ten zegarek nie sprawia wrażenia plastikowego. Trochę waży. Jak dla mnie w sam raz.
Miałem na myśli raczej to, że jak mam na ręku Parnisa Pilota 47mm to raczej trudno mi o tym zapomnieć. A z Ingersoll'em jest inaczej. W pozytywnym tego słowa znaczeniu :-)

Im dłużej na niego patrzę tym bardziej chce mi się go fotografować :-)

Segoy

Ostatnio zmieniony przez Segoy 2011-03-24, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
:
Żebym nie był źle zrozumiany - też lubię lekkość Ingersolla i wygodę jego noszenia. Paska nie mogę od miesiąca dobrać, ale to inna bajka :mrgreen:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
A ja jednak uwazam, ze jego ciezar jest wlasnie nieadekwatny do rozmiaru, ale, moze to takie przywidzenie... :roll:
Mam go, chetnie nosze, a o materiale koperty staram sie nie myslec... :razz:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

Marcin

-----------------------------------------------------------
G. Gerlach - polskie zegarki
:
Kurka wodna, może ja mam jakiś inny egzemplarz... :roll:

Jak go ważę w dłoni to wyraźnie czuję ciężar stalowej koperty. Jak w nią pukam paznokciem to też nie pozostawia wątpliwości...

Stal jak w mordę! :grin:

Segoy
:
Pierwsze wrażenia w zasadzie ok, ale nie miałem jeszcze łocza, któremu uciekła by godzina z głównej tarczy :)
Po dwóch godzinach jest ok, a za te pieniądze jest ok do kwadratu :)

Iks1984 napisał/a:
Paska nie mogę od miesiąca dobrać, ale to inna bajka :mrgreen:

No pasek, a w zasadzie jego zapięcie jest do d...
Mam bardzo cienki nadgarstek i jak zafiksuję na pierwszą dziurkę pasek, to nie dość, że lata mi na przegubie, to przy zdejmowaniu/zakładaniu dłoń nie przechodzi. Muszę więc rozpinać pasek z blokady. Pasek jednak nie stanowi - nie dla niego łocz kupiłem.
A łocz i tak świetny.

Pozdrawiam
Lastrad
:
lastrad napisał/a:
przy zdejmowaniu/zakładaniu dłoń nie przechodzi.

A rozpinasz obie strony motylka?

Segoy
:
A macie na kopercie z tyłu wygrawerowane Special Edition czy coś takiego?

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
No ba! Się wie! A dokładnie JC Limited Edition :lol:

Segoy
:
Bo właśnie myślałem tak sobie, że dwie wersje mogą być - jedna stalowa, druga nie - któraś może być pozbawiona tego napisu.

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum