Witajcie!
Kto zna adresy sprawdzonych ludków od chromowania kopert?
Myślę, że można je w tym watku wpisywać - bedzie "baza danych"...
Można też małe opisy czy trzeba przygotować koperte do chromowania czy zakład robi/może zrobić sam, czy wykona usługe wysyłkowo itp...
Odpowiedz do tematu
: Gdzie chromować - wysyłkowo...?
:
Jednym z najczęściej wymienianych jeszcze na Kizi, był łódzki Annopol.
Aktualna cena wynosi 50 PLN (taką ofertę ostatnio od nich dostałem), w cenie jest chromowanie oraz polerowanie dekla, jeśli jest stalowy. Termin realizacji do 14 dni. Co do warunków, jakie powinna spełniać przesyłana koperta, to cytuję ich maila:
Przesyłkę powrotną proponują kurierem za 20 PLN. Płatność (co mnie zdziwiło) odbywa się na podstawie faktury, którą dostaje się w przesyłce w pochromowaną kopertą, w terminie 7 dni.
Namiary:
P.P.H.U. “Annpol”, ul.Kilinskiego 90, 90-012 Lodz, Poland
tel/fax: +48 (42) 676 06 30 ; mobil: +48 606 730 622, Gadu-Gadu: 2954806 ; Skype: annpol2
annpol@annpol.eu , annpol@annpol.com.pl
www.annpol.eu , www.annpol.com.pl
Aktualna cena wynosi 50 PLN (taką ofertę ostatnio od nich dostałem), w cenie jest chromowanie oraz polerowanie dekla, jeśli jest stalowy. Termin realizacji do 14 dni. Co do warunków, jakie powinna spełniać przesyłana koperta, to cytuję ich maila:
Cytat: |
Koperta musi byc gola, tzn. bez szkla, teleskopow, kominka, w ktory wchodzi walek oraz bez teleskopow. Innych nie przyjmujemy. |
Przesyłkę powrotną proponują kurierem za 20 PLN. Płatność (co mnie zdziwiło) odbywa się na podstawie faktury, którą dostaje się w przesyłce w pochromowaną kopertą, w terminie 7 dni.
Namiary:
P.P.H.U. “Annpol”, ul.Kilinskiego 90, 90-012 Lodz, Poland
tel/fax: +48 (42) 676 06 30 ; mobil: +48 606 730 622, Gadu-Gadu: 2954806 ; Skype: annpol2
annpol@annpol.eu , annpol@annpol.com.pl
www.annpol.eu , www.annpol.com.pl
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
: Chromowanie
Chlopaki,gdzie najszybciej i najtaniej zrobie chromowanie?
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Mój zegarmistrz przygotowuje do chromowania (szlifuje, etc) i oddaje gdzieś w Łodzi - łączny koszt to około 40 zł.
:
Janek - MirekL przy okazji piaskowania maryśki wspominał, że robi różne cuda z zegarkami, (polerka, szczotka, powłoki, ceramika itp.) Nie wiem czy chromowanie konkretnie też, ale napisz do niego
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Fakt robię takie cuda ,ale niestety nie chromuję
:
A tak z innej beczki - naprawiasz może porcelanowe tarcze w kieszonkach?
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
:
Oj to już nie moja bajka...
:
Ale może ci Bartek zawsze te porcelankę wypiaskować ...
: Chromowanie kopert
Ostatnio zmieniony przez tara 2011-09-23, 17:23, w całości zmieniany 1 raz
Wrzuciłem dziś Skippera do nowych nabytków. Wyląda jak obraz nędzy i rozpaczy. Po wyjęciu z kopery miałem dylemat czy go zostawić czy nie. Teraz mnie znowu naszło, że chcę go zrobić na błysk. Czyszczenie, smarowanie itp, wiadoma sprawa, ale tam dodatkowo koperta jest w stanie fatalnym (przetarcia). Chciałbym ją pochromować. Na Allegro ogłasza się jakaś firma, ale chiałem się dowiedziec jak u nich z jakoscią.?Generalnie szukam polecanych fachowców lub koperty do Skippera.
Ostatnio zmieniony przez tara 2011-09-23, 17:23, w całości zmieniany 1 raz
:
Temat był już poruszany TUTAJ . Ja czekam właśnie na kopertę Poljota Chrono z Annopolu.
Foch und Ch.
:
No i się doczekałem Ten psich wielkanocnych jajec błysk ... kruca bomba
Koperty po takim chromowaniu nie da się, a przynajmniej ja nie potrafię, focic. Jest jak lustro. Piękna robota.
60zł (w tym 10zł za przesyłkę) mnie to kosztowało i mam w planach chromowanie Orisa, tym bardziej, że zamówiłem do niego nowe koronki i przycisk.
Jedna uwaga - jeżeli koperta posiada jakieś wykończenie, szczotkowanie, szlif słoneczny to trzeba to dokładnie opisać w zleceniu bo zrobią tak jak w moim przypadku. Koperta została dokładnie wypolerowana. Moja wina, a nie firmy. Dobrze, że nauczyłem się na Poljocie, a nie na Orisie Rozmawiałem dziś z nimi w tej sprawie. Jak jest takie szczotkowanie czy coś, to trzeba im to opisać, a oni sprawdzają co mogą z tym zrobić, czy da się to utrzymać i ustalają szczegóły telefonicznie.
No to podsumowując jespanzadowolony i niedługo Oris leci na chromy do Łodzi.
Koperty po takim chromowaniu nie da się, a przynajmniej ja nie potrafię, focic. Jest jak lustro. Piękna robota.
60zł (w tym 10zł za przesyłkę) mnie to kosztowało i mam w planach chromowanie Orisa, tym bardziej, że zamówiłem do niego nowe koronki i przycisk.
Jedna uwaga - jeżeli koperta posiada jakieś wykończenie, szczotkowanie, szlif słoneczny to trzeba to dokładnie opisać w zleceniu bo zrobią tak jak w moim przypadku. Koperta została dokładnie wypolerowana. Moja wina, a nie firmy. Dobrze, że nauczyłem się na Poljocie, a nie na Orisie Rozmawiałem dziś z nimi w tej sprawie. Jak jest takie szczotkowanie czy coś, to trzeba im to opisać, a oni sprawdzają co mogą z tym zrobić, czy da się to utrzymać i ustalają szczegóły telefonicznie.
No to podsumowując jespanzadowolony i niedługo Oris leci na chromy do Łodzi.
Foch und Ch.
:
...chwilę mi zajęło, że to spękanie na kopercie, to odbicie podłoża
:
tez uważam że to straszna lipa jest
Maxio napisał/a: |
...chwilę mi zajęło, że to spękanie na kopercie, to odbicie podłoża |
tez uważam że to straszna lipa jest
:
Przesmiewcy (i za to tylko +1)...
A koperta... - nowsza niz nowa
Odpowiedz do tematu