NASZE GAZOMIERZE
Odpowiedz do tematu

entwistle100
[Usunięty]
: NASZE GAZOMIERZE
Jako że sezon grzewczy za pasem a liczniki gazu szaleją przypomnijmy sobie o tych niezwykle ciekawych zegarkach mechanicznych, czyli "gazomierzach lub digitalach". Nie goszczą zbyt często na naszych forach, albo ja źle szukałem :wink: Na pewno każdy z nas ma coś ciekawego czym chciał by się pochwalić, ja jako świeżak o stażu poniżej 24h powklejam swoje skarby jutro :wink: Serdecznie zapraszam wszystkich Kumotrów!

Już chyba mogę dodawać fotki :lol: ten pochodzi od Piotra S.

Wymiary 43 na 42 mm a stan magazynowy. Fajnie leży na ręce a jedno kamieniowy werk daje radę, wymaga tylko częstszego smarowania. Precyzja chodu w normie :)

andre
[Usunięty]
:
Mój jedyny gazomierz pochodzi9 od Ciebie.Sicura.

entwistle100
[Usunięty]
:
I jak się sprawuje ?:D

Pozdrawiam serdecznie

Michał

andre
[Usunięty]
:
Bardzo dobrze.Nawet jestem trochę zaskoczony ze chodzi dokładnie.Nie przykładam wagi do róznic sekundowych a nawet odchyłka minuty mnie nie przeraża wiec jest całkiem ok.

:
To cały wątek Twój enwistle100 :P Pokaż co tam masz, że tak się wyrażę :wink:

:
ech a ja oddałem swoje dwa :(

świetne maszyny

entwistle100
[Usunięty]
:
"Wesoła gromadka" zrobiłem zbiorcze z oszczędności czasu i pieniędzy :wink: Są tu dwie Lucerny, Sicura automatic, Ancre i Sears. Tylko tyle mi zostało. Miałem kiedyś jeszcze Lanco, Sindaco i dwie w sumie damskie Sicury (Cube i Elegance) ale poszły w świat. Nie wstydźcie się i wklejajcie swoje :lol:

Pozdrawiam

Michał

:
Coś mi się widzi że dostaniesz rangę Głównego Gazownika Długiego Marszu po takiej prezentacji :wink: ...

:
Z żalem muszę się przyznać że jedyne gazomierz jaki posiadam to ten który mi PGNIG zamontował :wink:

:
Gazomierze pierwsza klasa!!! Jaki ładny stan. Sam na takiego podobnego chorowałem, ale zacząłem chińczyki kupować, więc na razie odłożyłem kupno takiego - ale z pewnością kiedyś sobie kupię.

:
Gaz gaz gaz na ulicach :)

entwistle100
[Usunięty]
:
Miałem kiedyś krótko zegarek podobny a w zasadzie identyczny jak ten na zdjęciu, już nie pamiętam jaka to była marka ale niestety był niesprawny. Wałek rozłączny miał luz i ciężko było go ustawić. Sam wygląd i podświetlenie było niesamowite. Zegarki tego typu w przeważającej większości miały proste mechanizmy, choć zdarzały się też gazowniki lepszej klasy. Cały dowcip polegał na futurystycznym wyglądzie. Obecnie patent chyba wraca do łask i niektóre firmy wypuszczają takie zegarki, np. Nixon, Fossil itp.

Blaz
[Usunięty]
:
entwistle100 napisał:
"Wesoła gromadka" zrobiłem zbiorcze z oszczędności czasu i pieniędzy :wink: Są tu dwie Lucerny, Sicura automatic, Ancre i Sears. Tylko tyle mi zostało. Miałem kiedyś jeszcze Lanco, Sindaco i dwie w sumie damskie Sicury (Cube i Elegance) ale poszły w świat. Nie wstydźcie się i wklejajcie swoje :lol: Pozdrawiam Michał
Ten pierwszy po lewej stronie świetny! :shock:

entwistle100
[Usunięty]
:
To jest tzw. "kosmiczna podkowa" albo "cycek z sutkiem":lol: osobiście wolę drugą opcję :wink:

Blaz
[Usunięty]
:
Dobre. :D

A masz może więcej zdjęć tego cycka? :wink:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum