Odpowiedz do tematu
: Sława 3056 - jak zwolnić wałek ?
Panowie, wytłumaczcie w sposób niezbyt obraźliwy dla mojej inteligencji : jak wyjąć wałek w kwarcowo-mechanicznej Sławie 3056 Tam nie ma żadnego pinu, ani śrubki ...
:
Musiałem naładować aku :
Kuźwa, 3 aparaty w domu, a jak coś - to wszystkie rzłądowane Piekło i szatani
Kuźwa, 3 aparaty w domu, a jak coś - to wszystkie rzłądowane Piekło i szatani
:
Ostatnio zmieniony przez misinek 2011-01-29, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
przesuwasz w bok (na ostatnim zdjęciu w prawo) tę "blaszkę" trzymającą wałek tak aby dziurka (ta malutka ) była nad wałkiem i już.
I najpierw zetrzyj "smołę" przy pomocy papieru toaletowego bo jak ubrudzisz tarczę to już nie doczyścisz.
I najpierw zetrzyj "smołę" przy pomocy papieru toaletowego bo jak ubrudzisz tarczę to już nie doczyścisz.
Ostatnio zmieniony przez misinek 2011-01-29, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
:
eee... a gdybyś zdjął (jeśli to możliwe) płytkę drukowaną to może coś się objawi - jakieś śrubki widać na niej?
:
Misinek - próbuję, i za ciula mi nie wychodzi ...
No nic, może nie mam dnia, ostatnio wachnik w 2415 ściągałem na 2 raty, z Andre na słuchawce ...
No nic, może nie mam dnia, ostatnio wachnik w 2415 ściągałem na 2 raty, z Andre na słuchawce ...
:
A może by tak najpierw poluzować tę śrubkę koło blokady wałka?
Co do usunięcia smoły to proponuję zapałki zaostrzone na kształt
łopatki.
Co do usunięcia smoły to proponuję zapałki zaostrzone na kształt
łopatki.
:
Resztki tej "genialnej uszczelki" dobrze schodzą w rozpuszczalniku uniwersalnym do akrylu, dlatego muszę werk wyjąć Spróbuję z tą śrubką ...
:
Już to zrobiłem, wyjąłem wałek.
No i znów stop proces - żeby wyjąć werk to trzeba ...
No i znów stop proces - żeby wyjąć werk to trzeba ...
:
...odkleić to czarne gów...o
:
Guano nie odkleję, bo się całkiem już rozpuściło. Nie ma tam żadnych niespodzianek ? Podważać i wyciągać
:
Ostatnio zmieniony przez misinek 2011-01-30, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Tak, tylko wyczysć co się da bo jak sie to dostanie na tarczę to niczym nie doczyścisz bo to samo co rozpuszcza "to czarne g..." to rozpuszcza i tarczę (a raczej to co na niej jest)
Ostatnio zmieniony przez misinek 2011-01-30, 17:20, w całości zmieniany 1 raz