Kumotrzy, czy jest jakiś sposób żeby wykręcić z koronki od maryny kawałeczek wałka?
Dostałem taką marynę właśnie, ale wałek jest pęknięty prawie równo z wejściem w koronce. Nie ma za bardzo nawet jak złapać a wałki są chyba hartowane, także nie za bardzo jest się jak wwiercić.
Odpowiedz do tematu
: urwany wałek
:
też tak myślałem, także poszukam nowej koronki
:
selassje i jak? udało Ci się coś zaradzić? najfajniej w krakowie bo sam tez jestem z krk.
Również mam Marine, której urwała się koronka i nie da się jej ustawić, a wałek siedzi w niej.
Wie ktos moze gdzie mozna takie czesci dokupic i czy samemu to się da wymienić? Czy zegar juz na straty spisany?
Również mam Marine, której urwała się koronka i nie da się jej ustawić, a wałek siedzi w niej.
Wie ktos moze gdzie mozna takie czesci dokupic i czy samemu to się da wymienić? Czy zegar juz na straty spisany?
:
Jak masz nowy wałek z koronką - to wymiana to banał i zajmuje minutę.
Jak ni emasz to już grubsza sprawa, nie sądzę byś miał warszat do rozwiercenia tego ...
Jak ni emasz to już grubsza sprawa, nie sądzę byś miał warszat do rozwiercenia tego ...
:
nawet sobie nie wyobrazam rozwiercania ze wzgledu na te male rozmiary bardziej interesowałoby mnie gdzie taki wałek i koronke moge zakupić i czy do tego potrzebuje jakies techniczne dane dot. mechanizmu bo wtedy do wydatkow musialbym jeszcze doliczyc jakies narzedzie do otwierania zegarka.
:
A gdzie kupowałeś zegarek?
Każdy Chińczyk po czymś takim wyśle ci nowy, i przeprosi za to że nadużył twojego zaufania ...
Każdy Chińczyk po czymś takim wyśle ci nowy, i przeprosi za to że nadużył twojego zaufania ...
:
no coś Ty nie ma chyba aż tak dobrze ;p
kupowałem o ile mnie pamieć nie myli tutaj: http://www.wenping1970.com/
oba naraz i pamietam ze jakas fajna cene zrobil ze jeszcze $10 odpuscil z calosci bo musialem poczekac tydzien na skompletowanie zamowienia.
kupowałem o ile mnie pamieć nie myli tutaj: http://www.wenping1970.com/
oba naraz i pamietam ze jakas fajna cene zrobil ze jeszcze $10 odpuscil z calosci bo musialem poczekac tydzien na skompletowanie zamowienia.
:
Ostatnio zmieniony przez selassje 2011-01-25, 20:20, w całości zmieniany 2 razy
Znalazłem gdzieś tutorial, w którym jest pokazane że można rozpuścić ten ułamany kawałek, który jest w koronce w roztworze wody i proszku aluminiowego ( trwa to 2 tygodnie), muszę kupić ten proszek, póki co koronka się moczy w roztworze wody, i proszku do pieczenia
A jak się nie uda, i nie będzie skąd wziąć koronki, to myślę że P. Wojnar na starym rynku powinien sobie poradzić z rozwierceniem.
A jak się nie uda, i nie będzie skąd wziąć koronki, to myślę że P. Wojnar na starym rynku powinien sobie poradzić z rozwierceniem.
Ostatnio zmieniony przez selassje 2011-01-25, 20:20, w całości zmieniany 2 razy
:
Tak się składa, że tak jest ...
Wen Ping bez dyskusji wyśle ci zamiennik - przynajmniej innym wysyłał
Zrób fotkę, napisz że chcesz "steam+crown". I czekaj.
Wen Ping bez dyskusji wyśle ci zamiennik - przynajmniej innym wysyłał
Zrób fotkę, napisz że chcesz "steam+crown". I czekaj.
:
Ostatnio zmieniony przez pikuas 2011-01-25, 20:24, w całości zmieniany 2 razy
z tego co sie orientuje to wenping to wlasnie chinczyk. Chyba do niego napisze moze cos poradzi i tego proszu aluminiowego tez poszukam.
no ale ok, rozpuscic to jedno, ale pozniej nowy wałek skad chcesz wziac? a tak przy okazji to koronka nie ucierpi na takim 2tygodniowym zanurzeniu?
Dzieki za rady - na pewno dam znac co z tego wyszlo;) w sumie tak patrze teraz na moje konto u niego i kupowalem zegarki w lutym 2010 wiec moze uzna to za wade fabryczna
EDIT: Btw. Alamo miałeś chyba na myśli "stem + crown"
no ale ok, rozpuscic to jedno, ale pozniej nowy wałek skad chcesz wziac? a tak przy okazji to koronka nie ucierpi na takim 2tygodniowym zanurzeniu?
Dzieki za rady - na pewno dam znac co z tego wyszlo;) w sumie tak patrze teraz na moje konto u niego i kupowalem zegarki w lutym 2010 wiec moze uzna to za wade fabryczna
EDIT: Btw. Alamo miałeś chyba na myśli "stem + crown"
Ostatnio zmieniony przez pikuas 2011-01-25, 20:24, w całości zmieniany 2 razy
:
akurat jeden luźny wałek mam, w tym tutorialu jest napisane że koronka jest zrobiona z innej stali i resztka wałka po takiej kąpieli po prostu skoroduje i się wykruszy
vide http://vintagewatchparts.co.uk/index.php?id=58
vide http://vintagewatchparts.co.uk/index.php?id=58
:
Jemu to możesz w zasadzie wszystko napisać, bo on nie mówi po angielsku ... Ważne żebyś zrobił fotkę i zaznaczył dokładnie co nie bangla
pikuas napisał/a: |
EDIT: Btw. Alamo miałeś chyba na myśli "stem + crown" |
Jemu to możesz w zasadzie wszystko napisać, bo on nie mówi po angielsku ... Ważne żebyś zrobił fotkę i zaznaczył dokładnie co nie bangla
:
ja mialem z nim kontakt ok i wszystko napisal aczkolwiek zrozumiec sens czasami bylo trudno ) dzieki raz jeszcze za rade i pozdrawiam!
:
skoro tylko koronke potrzebujesz to w międzyczasie, czekajac na odpowiedź wenpinga znalazłem same koronki
tutaj L I N K
Ostatnio zmieniony przez pikuas 2011-01-30, 10:58, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
selassje napisał/a: |
akurat jeden luźny wałek mam, w tym tutorialu jest napisane że koronka jest zrobiona z innej stali i resztka wałka po takiej kąpieli po prostu skoroduje i się wykruszy
vide http://vintagewatchparts.co.uk/index.php?id=58 |
skoro tylko koronke potrzebujesz to w międzyczasie, czekajac na odpowiedź wenpinga znalazłem same koronki
tutaj L I N K
Ostatnio zmieniony przez pikuas 2011-01-30, 10:58, w całości zmieniany 1 raz