Miałem Mezaliansa, fajny zegarek. Zastąpiłem go TYM SZARAKIEM i jestpanzadowolony. Zdecydowanie dla mnie lepszy wybór. Piekna tarcza z nakładanymi indeksami, normalne szkło z AR (w porównaniu z tą lupą od Mezaliansa).
Mezalians ma mniejszą, bardziej dla niektórych przyjazną kopertę. Ale dla mnie 47mm to dobry rozmiar. Polecam.
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez kubama 2011-01-03, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez kubama 2011-01-03, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Foch und Ch.
:
A ja oglądałem Mezaliansa dość dokładnie na spotkaniu w Zgierzu - ogólnie jest bardzo fajny, tylko podejrzanie lekki.
Dlatego nabyłem sobie takiego pilota - polecam.
Więcej tutaj:
Santino's Pilot Watch
Dlatego nabyłem sobie takiego pilota - polecam.
Więcej tutaj:
Santino's Pilot Watch
:
tak, rzeczywiście, szkło w mezaliansie jest wypukłe. Tym bardziej stawiam na parniego.
kubama napisał/a: |
Miałem Mezaliansa, fajny zegarek. Zastąpiłem go TYM SZARAKIEM i jestpanzadowolony. Zdecydowanie dla mnie lepszy wybór. Piekna tarcza z nakładanymi indeksami, normalne szkło z AR (w porównaniu z tą lupą od Mezaliansa).
Mezalians ma mniejszą, bardziej dla niektórych przyjazną kopertę. Ale dla mnie 47mm to dobry rozmiar. Polecam. |
tak, rzeczywiście, szkło w mezaliansie jest wypukłe. Tym bardziej stawiam na parniego.
:
Dokładnie taka historia jak u mnie.
Miałem go doslownie chwilę (dzień czy dwa) i poszedł do ludzi...a dokładnie dla ojca.
Sprawia wrażenie jakby był plastikowy i jest bardzo lekki (waży extremalnie mało jak na swój rozmiar). Faktura tarczy była dla mnie jakby "papierowa".
Ogólnie przy załej jego za-je-bis-toś-ci jest w nim coś na nie.
No i to koperta 44mm ale leży jak by miał z 47mm lub więcej...dla mnie to była najgorzej układająca się koperta na ręce (a mam inne 44mm zegarki).
Powiem to kolejny raz...ja bym doskładał do czegoś sensowniejszego : )
matyr napisał/a: |
miałem mezaliansa przez moment, szybko poszedł do ludzi.
Sprawiał wrażenie dość "zabawkowego" i przez to średnio mi podszedł. |
Dokładnie taka historia jak u mnie.
Miałem go doslownie chwilę (dzień czy dwa) i poszedł do ludzi...a dokładnie dla ojca.
Sprawia wrażenie jakby był plastikowy i jest bardzo lekki (waży extremalnie mało jak na swój rozmiar). Faktura tarczy była dla mnie jakby "papierowa".
Ogólnie przy załej jego za-je-bis-toś-ci jest w nim coś na nie.
No i to koperta 44mm ale leży jak by miał z 47mm lub więcej...dla mnie to była najgorzej układająca się koperta na ręce (a mam inne 44mm zegarki).
Powiem to kolejny raz...ja bym doskładał do czegoś sensowniejszego : )
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
pisar, ale jakiego sensowniejszego pilota masz na myśli?
Najbardziej dostępny chyba może być prezentowany dziś Laco na Miyocie, ale to około 4x drożej chyba...?
Najbardziej dostępny chyba może być prezentowany dziś Laco na Miyocie, ale to około 4x drożej chyba...?
:
Santino, no choćby właśnie Laco...na Miyocie kosztuje coś koło 800pln więc różnica w cenie to około 500pln IMHO warto bezdyskusyjnie.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Ok, ok.
Dla mnie ok. Ale jednak jest to prawie 3 x więcej pieniędzy.
Dla mnie ok. Ale jednak jest to prawie 3 x więcej pieniędzy.
:
I co z tego? : )
Zegarka nie kupujesz na dzień, miesiąc czy rok...poza tym różnica jest na tyle duża, że rekompensuje różnicę w cenie.
Argument finansowy jest dla mnie bardzo nietrafiony...dopóki dla kogoś nie jest to jedyny lub główny argument to wtedy rozumiem i masz 100% słuszności : )
Santino napisał/a: |
Ok, ok.
Dla mnie ok. Ale jednak jest to prawie 3 x więcej pieniędzy. |
I co z tego? : )
Zegarka nie kupujesz na dzień, miesiąc czy rok...poza tym różnica jest na tyle duża, że rekompensuje różnicę w cenie.
Argument finansowy jest dla mnie bardzo nietrafiony...dopóki dla kogoś nie jest to jedyny lub główny argument to wtedy rozumiem i masz 100% słuszności : )
:
pisar ma rację jeśli chodzi o finansową stronę zakupu - NIE WARTO kupować czegoś "w zamian" albo kierować się tylko kwestią finansową - musisz się przekonać do zegarka a potem organizować kasę. To jedyne sensowne rozwiązanie - inaczej będziesz miał kilka zegarków do których nie będziesz przekonany zamiast jednego który będzie 100% trafiony.
Sylwek postaraj się przymierzyć kilka sztuk jeśli możesz - w Łodzi jest kilka lotników, w Warszawie...
Nie kupuj tylko oczami
Sylwek postaraj się przymierzyć kilka sztuk jeśli możesz - w Łodzi jest kilka lotników, w Warszawie...
Nie kupuj tylko oczami
:
Mezalians to jest w ogóle coś dziwnego, bo nigdzie indziej się nie pojawia. To musi być jakaś produkcja po godzinach.
Potwierdzam to, co pisze Pisar. Pierwszy sprowadziłem Mezaliansa do nas i od razu go sprzedałem. Leży źle na ręku.
Laco na Miyocie, którego dziś pokazywałem, to dla mnie w tej chwili numer 1, jeśli chodzi o propozycję klasycznego lotnika. W tym roku zamierzam sobie właśnie sprawić lotnika z tarczą lotniczą A.
Potwierdzam to, co pisze Pisar. Pierwszy sprowadziłem Mezaliansa do nas i od razu go sprzedałem. Leży źle na ręku.
Laco na Miyocie, którego dziś pokazywałem, to dla mnie w tej chwili numer 1, jeśli chodzi o propozycję klasycznego lotnika. W tym roku zamierzam sobie właśnie sprawić lotnika z tarczą lotniczą A.
:
Ja tez juz dojrzalem do Mezaliansa - realizacja w toku
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Chyba tobie
Zresztą, że masz jakąś nieergonomiczną rękę już udowodniono
Blaz napisał/a: |
Leży źle na ręku. |
Chyba tobie
Zresztą, że masz jakąś nieergonomiczną rękę już udowodniono
:
@Blaz
Ticino bierzesz pod uwagę?
Ticino bierzesz pod uwagę?
:
Gratulacje Widziałem, na aukcjach, że dokładają teraz dodatkową bransoletę - jak doleci to się oczywiście pochwal A Ticino już masz do kompletu?
Odpowiedz do tematu
Fazi64 napisał/a: |
Ja tez juz dojrzalem do Mezaliansa - realizacja w toku |
Gratulacje Widziałem, na aukcjach, że dokładają teraz dodatkową bransoletę - jak doleci to się oczywiście pochwal A Ticino już masz do kompletu?
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW