Aviator - Szturmowik Ił-2
Odpowiedz do tematu

: Aviator - Szturmowik Ił-2
Pozwalam sobie zamieścić kilka zdjęć jednego z moich ulubionych zegarków:

:
Nie ma to jak Helios 44M :lol: ...

A za Szturmowika to racz się ten tego, walić :P :!: - bo nie mam :lol:

I foty niekulawe ;) ...

:
co fakt to fakt - oczy nie bolą od patrzenia!

a dobry aviator zły nie jest! gratytkpoz nie dziwię się że jeden z ulubionych :mrgreen:

:
Ciebie to nigdy oczy nie bolą - bo przyjmujesz krople naoczne, wewnętrznie :-P

:
Fajniutki, foty też, tylko bym kurz pousuwał żeby wyglądały bardziej katalogowo :)

Gratulki !

:
ALAMO napisał/a:
Nie ma to jak Helios 44M :lol: ...

Nasi wschodni sąsiedzi robili całkiem sporo użytecznych, wręcz kultowych rzeczy.
Prócz Heliosa mam jeszcze fisza Zenitara i jest wielce cacy.

mickey przy następnych fotach postaram się zwalczyć kurz :)

:
Kup wołne makro,to jest dopiero obiektyw!

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Blaz
[Usunięty]
:
Drugie zdjęcie świetne! :grin:

:
Wypasione foty pięknego zegarka.

:
buran napisał/a:

Szukam od jakiegoś czasu dobrego egzemplarza, ale mam jakoś pecha, zawsze za późno.

:
Zegarek i fotki pierwsza klasa :!:

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
tkpoz napisał/a:
buran napisał/a:

Szukam od jakiegoś czasu dobrego egzemplarza, ale mam jakoś pecha, zawsze za późno.

Mimo, że nie bardzo lubię współczesną produkcję rosyjską, to ten, który prezentujesz jest bardzo fajny. Gratki!
A propos obiektywu Wołna, to właśnie ją w tym tygodniu nabyłem :mrgreen: Tak się akurat przypadkowo złożyło... Te zdjęcia nowych nabytków, które zaprezentowałem wczoraj, to właśnie pierwsze próby, robione z ręki. Więc jeszcze testuję i mam nadzieję, że wkrótce uda mi się ogarnąć ten obiektyw.

:
Slavny Hans napisał/a:

Mimo, że nie bardzo lubię współczesną produkcję rosyjską, to ten, który prezentujesz jest bardzo fajny. Gratki!
A propos obiektywu Wołna, to właśnie ją w tym tygodniu nabyłem :mrgreen: Tak się akurat przypadkowo złożyło... Te zdjęcia nowych nabytków, które zaprezentowałem wczoraj, to właśnie pierwsze próby, robione z ręki. Więc jeszcze testuję i mam nadzieję, że wkrótce uda mi się ogarnąć ten obiektyw.

Opanujesz tą sztukę z czasem, ja mam nadal problemy z moim Super Takumarem 1.4/50mm wystarczy głębszy oddech i na przysłonie 1.4 tracę ostrość w punkcie :)

:
Statyw, kumotry, zaprawdę powiadam wam :-)
Ja dziś kliknąłem pierścienie makro pod M42, i przejściówkę "gupiom" ;-) - zepnę jednego Heliosa na stałe w opcji makro manual.

:
Aviator na prawdziwej Mołni z wahnikiem :razz: , wiem bo mam :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum