TAO INTERNATIONAL 046WD
Odpowiedz do tematu

:
bardzo ładne fotki !

:
wahin napisał/a:
Dziewicza biel chińskiego smoka jest powalająca ;)

Taoś dostanie nowe gatki, te chińskie śmierdzą niemiłosiernie ..

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-10-16, 17:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Pasek od mojego Tao też był beznadziejny - zaczął się rozpadać po miesiącu :(

"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
Wozu
[Usunięty]
:
Oooo Tomek zdjęcia zajefajne... no super wyszło :D
Jak ja się cieszę, że taki do mnie już leci, no się doczekać przez takie foty nie mogę :D
Ja Ci radzę nic nie rób z tą siódemką bo wygląda świetnie.

A pasek to oczywista sprawa, że wymienić trzeba :D

:
Tomsky napisał/a:

Ja Ci radzę nic nie rób z tą siódemką bo wygląda świetnie.

Wzorowali się na najlepszych :razz:

Pasek - zastanawiam się nad kolorem, czy kupić jakiś niebieski, czy raczej brąz lub czarny :???:

:
ja jestem za niebieskim paskiem :smile:

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Nabyłem taki zegarek kilka dni temu, na największym portalu aukcyjnym, prawdopodobnie od usera tegoż forum. Wspaniała maszynka.
Oczywiście wykonałem trochę prób i tak:
rezerwa chodu po pełnym nakręceniu, tak do oporu, wynosi 50 godzin.
Dokładność : przy nakręcaniu codziennym + 10 sek, przy nakręcaniu co dwie doby + 1 minuta (?) Nie bardzo rozumiem dlaczego...
Ta pijana siódemka całkiem fajnie komponuje się z piątką, rozumuję tak: siódemka niejako ucieka w lewo, piątka w prawo i dzięki temu mamy wspaniałą symetrię :grin:
Tomek - pozazdrościć umiejętności robienia fotek, brawo.

ricky
:
sierżant napisał/a:

Dokładność : przy nakręcaniu codziennym + 10 sek, przy nakręcaniu co dwie doby + 1 minuta (?) Nie bardzo rozumiem dlaczego...
.

Poniewaz dokłądność chodu jest uzależniona od stopnia napięcia sprężyny. Nakręcając codziennie, nie pozwalasz by sprężyna rozprężyła się bardziej niż 50% wartości maksymalnej, co dwie doby - na końcu jedzie już na minimalnej rezerwie naciągu.

:
Alamo dziękuje za szybką odpowiedź, ale przyznam że nie rozwiało to moich wątpliwości.
Jesli sprężyna jest rozprężona to zegarek chyba powinien zwalniać chód, a nie przyspieszać.
To tak na logikę, wszak mogę się mylić, nie jestem mechanikiem...
Zresztą nie wymagam od zegarka super precyzyjnego chodu.
Za to jest bardzo ładny, prawie jak parnis chronometer :lol:

ricky
Darecki
[Usunięty]
:
Kuwa w tym Chronoswissie też jest kosa zamiast "7" :shock: :shock:

:
sierżant napisał/a:
Alamo dziękuje za szybką odpowiedź, ale przyznam że nie rozwiało to moich wątpliwości.
Jesli sprężyna jest rozprężona to zegarek chyba powinien zwalniać chód, a nie przyspieszać.
To tak na logikę, wszak mogę się mylić, nie jestem mechanikiem...
Zresztą nie wymagam od zegarka super precyzyjnego chodu.
Za to jest bardzo ładny, prawie jak parnis chronometer :lol:

Prawdę mówiąc to się nie zastanawiałem nad tym czy powinny zwalniać czy przyspieszać :D

:
a nie jest tak że czym bardziej zluzowana sprężyna to przyśpiesza .

:
Darecki napisał/a:
Kuwa w tym Chronoswissie też jest kosa zamiast "7" :shock: :shock:

Było o tym troszkę wyżej ... To chyba celowe, więc i Tao to zmałpowało od Chronoswissa.

sierżant napisał/a:
Tomek - pozazdrościć umiejętności robienia fotek, brawo.

Dziękuję :mrgreen: Bo fotograf ze mnie marniuuuuutki :oops:

Wozu
[Usunięty]
:
sierżant napisał/a:
Nabyłem taki zegarek kilka dni temu, na największym portalu aukcyjnym, prawdopodobnie od usera tegoż forum. Wspaniała maszynka.

Jam to uczynił ;)
Cieszę się, że się podoba :D
niech się nosi :D

Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, co do przyspieszania chodu.

:
Taaak. Tao zmałpowało od Chronoswissa. Nie zaprzeczam, ale co z tego ? Nie przeszkadza mi to w najmniejszym stopniu. obiektywnie rzecz biorąc większość zegarków jest w pewnym stopniu małpowana, nie sądzę żeby była możliwość zaprojektowania dużej ilości
modeli o cechach całkowicie indywidualnych, wszak to tylko kilkanaście centymetrów kwadratowych zawartych w kole, mających określone zadanie - pokazywanie aktualnego czasu.
A ta siódemka kojarząca się z kosą może ma za zadanie przypominać nam o .....memento mori ? :o . O taką myśl filozoficzną żółtych braci bym jednak nie posądzał.
Wozu, jednak nos mnie nie zawiódł.

ricky
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum