Uwaga Dosia
Odpowiedz do tematu

uki999
[Usunięty]
:
zbyszke napisał/a:
Bibliotek@rz napisał/a:
Jak ja mogłem przeoczyć ten wątek :shock:
Sam się domagałem od kulegi zdjęć i prezentacji tej wspaniałości ;) Raz jeszcze napiszę więc, że jest przepiękna. Niedawno pomagałem koledze z pracy odnowić bardzo podobny model i wyszła równie pięknie, z tym że tarczę zachowała w oryginale- spatynowaną, co bardzo dodaje jej smaczku :)

Moim zdaniem jest to werk ETA 11½ linii - zwykl byc nazywany ETA 1147, ale czy ma gdzies takie cyfry wybite - nigdy nie widzialem. Natomiast ksztal mostkow rzeczywiscie unikalny - widzialem je tylko w Doxach. Moja hipoteza robocza jest, ze Doxa zamawiala je specjalnie dla siebie u ETY - w koncu byla to firma szczebel wyzej od np. Altlantica

Dojrzałem dzisiaj bardzo zgrabnie umieszczony napis na werku 1147, jak będę miał chwilę to wrzucę zdjęcie.

:
zbyszke napisał/a:
Bibliotek@rz napisał/a:
Jak ja mogłem przeoczyć ten wątek :shock:
Sam się domagałem od kulegi zdjęć i prezentacji tej wspaniałości ;) Raz jeszcze napiszę więc, że jest przepiękna. Niedawno pomagałem koledze z pracy odnowić bardzo podobny model i wyszła równie pięknie, z tym że tarczę zachowała w oryginale- spatynowaną, co bardzo dodaje jej smaczku :)

Moim zdaniem jest to werk ETA 11½ linii - zwykl byc nazywany ETA 1147, ale czy ma gdzies takie cyfry wybite - nigdy nie widzialem. Natomiast ksztal mostkow rzeczywiscie unikalny - widzialem je tylko w Doxach. Moja hipoteza robocza jest, ze Doxa zamawiala je specjalnie dla siebie u ETY - w koncu byla to firma szczebel wyzej od np. Altlantica

Na piramidzie prestiżu dwa szczeble,atlantic ostatni a doxa trzecia od końca :mrgreen:

uki999
[Usunięty]
:
tutaj obiecane zdjęcie

Ostatnio zmieniony przez uki999 2010-10-14, 21:39, w całości zmieniany 6 razy
Kubek
[Usunięty]
:
Korba napisał/a:
Głowaccy w Wawie za renowację Bulovy po babci z lat 50tych powiedzieli (wstępnie) 500 zł.
A widząc zegarki odnawiane przez Głowackich, to renowacja tej Doxy jest o całe lata świetlne lepiej wykonana.

NIE ODDAWAĆ ZEGARKA DO RENOWACJI DO GŁOWACKICH!!!! NIE ODDAWAĆ!!!! NIE DOŚĆ, ŻE ROBIĄ Z ŁASKĄ TO JESZCZE PRÓBUJĄ PRZY ODBIORZE PODWYŻSZYĆ CENĘ!!! A NA DOKŁADKĘ BARDZIEJ SKOMPLIKOWANĄ TARCZĘ POTRAFIĄ TAK ELEGANCKO POPRAWIĆ, ŻE LEPIEJ OD RAZU JĄ NA TORACH POŁOŻYĆ I NA JEDNO WYJDZIE!!! UFFF - mnie poniosło ;)

:
Dodam tylo od siebie że sam na wasnej skórze przetestowałem "renowację tarczy"

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum