To znaczy nie mozesz sie zdecydowac,czy jest krzywo czy prosto?
Wystarczy spojrzec na cross haira ktory powinien logo wedlug reguly przecinac w polowie.A nie przecina,co widac na zdjeciu.
Mam jednak nadzieje,ze to tylko perspektywa,bo zegarek piekny jest jak diabli.
Odpowiedz do tematu
:
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
A taki był spokojny dzień ...
: Re: Najlepsze z lat piecdziesiatych.
chłopina ewidentnie prowokuje, trzy ostrzegacze ma i bezczelnie mimochodami wyjeżdża
zbyszke, przepiękna sztuka
zbyszke napisał/a: |
Wczorajszy zakup, troche mimochodem, |
chłopina ewidentnie prowokuje, trzy ostrzegacze ma i bezczelnie mimochodami wyjeżdża
zbyszke, przepiękna sztuka
:
zegarek jest piękny. Gratuluję.
Jedyne do czego by się można ewentualnie czepiać to wystająca za obręb wewnętrznej tarczy wskazówka sekundnika.
Jedyne do czego by się można ewentualnie czepiać to wystająca za obręb wewnętrznej tarczy wskazówka sekundnika.
:
Orzesz ten tego WAL SIĘ!
:
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-11-28, 11:59, w całości zmieniany 1 raz
Wczoraj porobilem troche zdjec. Najpierw srodek - mechanizm 30 - milimetrowy, swietna rzecz, zrobil przez 4 doby: 0, 0, -6s, -2s; sumarycznie minus 8 sekund. No i wnetrze dekla, tak starannego szlifu perlowego ja jeszcze nie widzialem:
I nowe zdjecia twarzy. Sam juz nie wiem, moze tarcza i byla odnawiana (zegarek dostal w swoim zyciu troche wilgoci, sruby mocujace werk sa skorodowane), ale w takim razie byla to dobra renowacja. moze to tez byc oryginal, z lekkimi niedorobkami z fabryki:
I nowe zdjecia twarzy. Sam juz nie wiem, moze tarcza i byla odnawiana (zegarek dostal w swoim zyciu troche wilgoci, sruby mocujace werk sa skorodowane), ale w takim razie byla to dobra renowacja. moze to tez byc oryginal, z lekkimi niedorobkami z fabryki:
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-11-28, 11:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Coś wspaniałego ...
Mechanizm przypomina mi trochę Movado 15, z tym że Movado jest dużo mniejsze, 16,5 mm średnicy.
Mechanizm przypomina mi trochę Movado 15, z tym że Movado jest dużo mniejsze, 16,5 mm średnicy.
:
Mam gleboko w gdzies fakt, czy byl odnawiany czy nie. Jest sliczny i basta - Wal sie
Noze tez lubie
:
Zbyszke,a co to tam spod indeksow godzinowych sie wynurza?Takie male czarne kropeczki.
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Nie wiem dlaczego ale uważam tego typu werki, pod względem mechanicznym, niemal za doskonałe. Kamienie tam gdzie powinny być są, kaliber także słuszny dzięki czemu sprężyna w bębnie nie jest katowana. A na dokładkę włos spiralny. I do tego ta grubość zegarka. Perfekcja!
:
Masz 100% racji. To najlepszy werk Omegi w historii i uwazam, ze jeden z najlepszych, a moze i najlepszy, ze wszystkich mechanizmow w historii, produkowanych na duza skale. Wyjatkowo dokladny, nieomal niemozliwy do zakatowania.
:
Gratulacje piękna omega,
kurna czasy się zmieniają trzeba się na jakąś słiskłalita się rozejrzeć
i na pewno vintage
kurna czasy się zmieniają trzeba się na jakąś słiskłalita się rozejrzeć
i na pewno vintage
:
Odpowiedz do tematu
czy ktoś mi może powiedzieć -oczywiście szczerze - gdzie rosną takie egzemplarze? I z jakich drzew się je zrywa?