Przyszedł dzisiaj pocztą. Po wyczyszczeniu obudowy wyraźnie odmłodniał . Teraz tylko do majstra na naprawę zasyfionego do granic przyzwoitości mechanizmu i będzie git
I zdjęcie mechanizmu zapożyczone z aukcji, bo szczerze mówiac nie chce mi się już demontować mechanizmu
Jak widać nic szczególnego - prosty chodzik, ale ma swoje lata, bo zegar pochodzi prawdopodobnie gdzieś z lat '30 czy wczesnych '40. Wyprodukowano na bazie zakupionej przez Stalina Ansonia Clock Co, wiec i korzenie zacne
Odpowiedz do tematu
: NKOM 2CzZ Moskwa
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2010-12-15, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2010-12-15, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди!
:
Pierwszy raz widzę takiego cudaka
Kupiłeś go w Polsce, czy przyjechał zza Buga?
Kupiłeś go w Polsce, czy przyjechał zza Buga?
:
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2010-12-15, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Zegar zacny. Pmwas gdzie Ty to wszystko trzymasz. Ja też trochę stojącego sprzętu mam i powiem szczerze, że już nie dokupuję bo to wszystko bardzo miejscochłonne jest.
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2010-12-15, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
:
No, prawie na chodzie, bo póki co tylko ze wspomaganiem ręcznym. Ale po nasmarowaniu ruszy, nie ma bata - nic nie jest poważnie uszkodzone, tylko syfu tyle, ze na pewno bez czyszczenia sam nie ruszy. Dostałem go natomiast na Allegro - przypadkiem znalazłem. Gdzie trzymam - tu już kłopot. Póki co - mam problem, ale coś wymyślę
Ну, погоди!
:
pmwas gratuluję i zazdroszczę Wal się
Żeby jeszcze pognębić powiedz ile kosztował
Żeby jeszcze pognębić powiedz ile kosztował
:
170,70 + 30 za przesyłkę Nie majątek, ale jeszcze trzeba będzie parę dyszek dać majstrowi za robotę.
Ну, погоди!
:
Nie mogę sobie przypomnieć w jakim ruskim widziałem jeszcze taki werk
Jeszcze raz gratuluję. Wiszące ruski to u nas rzadkość.
Jeszcze raz gratuluję. Wiszące ruski to u nas rzadkość.
:
W świetnym stanie zachował się ten zegar, a trochę lat ma już na karku !
Gratuluję nabytku, a jakbyś nie miał go gdzie trzymać, to bardzo chętnie wezmę go na przechowanie do siebie, u mnie jest jeszcze duuuuużo miejsca na zegary
Gratuluję nabytku, a jakbyś nie miał go gdzie trzymać, to bardzo chętnie wezmę go na przechowanie do siebie, u mnie jest jeszcze duuuuużo miejsca na zegary
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Karol a jak Ty go schowasz do szuflady
Karol Kłósek napisał/a: |
.... a jakbyś nie miał go gdzie trzymać, to bardzo chętnie wezmę go na przechowanie do siebie, u mnie jest jeszcze duuuuużo miejsca na zegary |
Karol a jak Ty go schowasz do szuflady
:
mam sporo miejsca wokół komody
Do zagospodarowania mam całe pięterko - 3 pokoje, spiżarka i łazienka - wyobraźcie sobie ile tam zegarów wejdzie
Do zagospodarowania mam całe pięterko - 3 pokoje, spiżarka i łazienka - wyobraźcie sobie ile tam zegarów wejdzie
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
A rodzinę się w piwnicy upcha
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Też musiałbym sobie takie pięterko zanabyć, bo u mnie gracirania zaczęła się robić
Karol Kłósek napisał/a: |
mam sporo miejsca wokół komody
Do zagospodarowania mam całe pięterko - 3 pokoje, spiżarka i łazienka - wyobraźcie sobie ile tam zegarów wejdzie |
Też musiałbym sobie takie pięterko zanabyć, bo u mnie gracirania zaczęła się robić
:
Odpowiedz do tematu
Aronus jak się już nie mieścisz to coś mogę ewentualnie wziąć na przechowanie