No właśnie 47...ja wolę cos delikatniejszego...nie mam niestety łapy king konga : )
Jaka cena za to Ticino btw?
Odpowiedz do tematu
:
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-12-03, 22:05, w całości zmieniany 1 raz
TUTAJ KLIK , są też modele w kopercie 44mm z małą sekundą na 9-ej na werku SG 6497 z tymi samymi wskazówkami. Są również non-stop na WUS-ie, tam, jeśli mnie pamięć nie myli, są trochę tańsze.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-12-03, 22:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Chyba jednak wolę droższego Archimede...jednak on "prawdziwszy" lotnik : )
Dla mnie 44mm w tej kopercie jest niestety nie do przyjęcia.
Dla mnie 44mm w tej kopercie jest niestety nie do przyjęcia.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Ktoś się na ten temat wypowie? Jestem bardzo ciekawy.
Blaz napisał/a: |
Ale zdaje się, że bardzo awaryjny to mechanizm? |
Ktoś się na ten temat wypowie? Jestem bardzo ciekawy.
:
Wywiad, co zamówiłeś sobie z Archimede teraz?
:
Te Archimede miały mechanizm Jungnans 687. Są to mechanizmy produkowane dość krótko, w latach '60. Sa proste, niespecjalnie wyśrubowane osiągami (18kbit, rezerwa ok. 45h) - nie widze powodu żeby były jakoś specjalnie awaryje.
Poszukałem na niemieckich forach, znalazłem w zasadzie tylko informacje o sporadycznych problemach z wyłamywaniem się zębów na kole nastawczym :
Z tym że z opisów wynika, że równie dobrze mogło to wynikać z niewłaściwej obsługi (próba nastawiania bez wysprzęglenia całkowitego).
Wywiad napisał/a: | ||
Ktoś się na ten temat wypowie? Jestem bardzo ciekawy. |
Te Archimede miały mechanizm Jungnans 687. Są to mechanizmy produkowane dość krótko, w latach '60. Sa proste, niespecjalnie wyśrubowane osiągami (18kbit, rezerwa ok. 45h) - nie widze powodu żeby były jakoś specjalnie awaryje.
Poszukałem na niemieckich forach, znalazłem w zasadzie tylko informacje o sporadycznych problemach z wyłamywaniem się zębów na kole nastawczym :
Z tym że z opisów wynika, że równie dobrze mogło to wynikać z niewłaściwej obsługi (próba nastawiania bez wysprzęglenia całkowitego).
:
Gdzieś na wus czytałem o tym, że te LE Archimede były właśnie awaryjne.
:
Ostatnio zmieniony przez Wywiad 2010-12-04, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Bo będzie znowu edycja limitowana na Junghansie pod koniec 2011. I tak się właśnie interesuję, jak sprawa wygląda.
Pilota H
Cytat: |
the Pilot Original - Limited Edition was sold out quickly. We plan to make another limited edition with this movement in 2011, probably in the 2. or 3. quarter. |
pisar napisał/a: |
Wywiad, co zamówiłeś sobie z Archimede teraz? |
Pilota H
Ostatnio zmieniony przez Wywiad 2010-12-04, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
:
Aha, dobrze wiedzieć.
Gratulacje Wywiad! Świetny wybór!
Gratulacje Wywiad! Świetny wybór!
:
Zacny zegarek...nie mogłeś wybrać lepiej. Gratuluję!
Wywiad napisał/a: | ||
Pilota H |
Zacny zegarek...nie mogłeś wybrać lepiej. Gratuluję!
:
+ pełne dynko
:
Pełne to podstawa...tylko zawsze mnie dziwi dlaczego pełne jest droższe niż przeszklone?
Wywiad napisał/a: |
+ pełne dynko
Obrazek |
Pełne to podstawa...tylko zawsze mnie dziwi dlaczego pełne jest droższe niż przeszklone?
:
Bo stal droższa od szkła
:
Podejrzewam, że i pełny i przeszkolony niewiele są warte, ale pełny jest bardziej pożądany, więc i droższy.
Odpowiedz do tematu
ALAMO napisał/a: |
Bo stal droższa od szkła |
Podejrzewam, że i pełny i przeszkolony niewiele są warte, ale pełny jest bardziej pożądany, więc i droższy.