W końcu dotarła do mnie paczka z zegarkiem.
Historia kupna zegareczka jest dość zawiła. Wszystko rozpoczęło się na początku listopada, gdy upatrzyłem właśnie ten model. Sprawdziłem cały polski internet - nie do kupienia. Dostawca Wostoków (Rosjanin) z Allegro poinformował mnie że będzie go miał na początku grudnia. Znalazłem sklep z finlandii (Rosyjski sklep który wysyła z UE). Zamówiłem i po tygodniu dostałem info że go nie mają.
Kolejny sklep Christopol-Russia. Zamówienie. Gift. <10$. Czekam...
Czekam... Czekam...
2 tyg i jest !
Trochę cyrylicy.
Pudełko z kiepskiego plastiku.
Zawartość pudełka. Amfa
Zawartość pudełka. Papiery
Pomarańczowa Amfa
Wysokość: 45mm
Szerokość [bez koronki]: 40mm
Grubość: 14mm
Bransoleta: 22mm
Bezel chodzi bez klików. Bardzo płynnie i wg. mnie za lekko.
Szybka zmiana daty.
Tarcza piękna pomarańcza. Indeksy wypukłe.
Wskazówki ładnie załamują światło - raz są srebrne raz czarne.
Masa świecąca jak to Wostok. Daje rade ale szału nie ma.
Depilator z logo Bostok
Profilowane szkło/plexi
Testy wodne. Małe zanurzenie
Testy wodne. Pełne zanurzenie
Testy wodne mineły
Suszymy się
Zegareczek zacny. Jak na swoją cenę z kosztami przesyłki 210zł wg. mnie super.
Tylko jak dla mnie to bransoleta mimo iż dodaje mu masy i wielkości musi wylecieć.
Zastanawiam się czy dać pomarańczową gumę czy pomarańczowe natto.
No to teraz na minus
Ps. zegarek ma skazę
Plexi jest niedokładnie odlana. Na indeksie 9 ma rybie oczko tak z 4-4mm. Dość głębokie ale bardzo gładkie w dotyku. Załamuje światło. Jak szkło jest nówka to niedostrzegalne, ale jak plexi zacznie się rysować to będzie gorzej.
Rozmawiałem już z Rosją i czeka mnie wysłanie zegarka na wymianę. Więc znowu miesiąc w plecy
Właśnie pojawiła się taki sam na Allegro u w/w sprzedawcy
Rybie oczko
Rybie oczko
Odpowiedz do tematu
: Wostok Amphibia Ministry Orange
:
A mnie sie jakoś ta "poszerzona" Amfa nie podoba ...
Może to kwestia przekombinowanej IMO tarczy
Ale niech się nosi na zdrowie
Może to kwestia przekombinowanej IMO tarczy
Ale niech się nosi na zdrowie
:
Do mnie te nadlane koperty też jakoś nie przemawiają. Natomiast tarcza jak najbardziej OK
:
a dla mnie są ok ! ... szkoda że felerne szkiełko .
Napisałem do Mikołaja że chcę Vostoka Amfibię
to tani i dobry zegarek
Napisałem do Mikołaja że chcę Vostoka Amfibię
to tani i dobry zegarek
:
Piękne zdjęcia!
:
Dzięki
Właśnie uczę się nowego nabytku. Więc jeszcze nie wszystko wychodzi jak bym chciał.
Jeszcze mi wybór paska został.
Ostatnio zmieniony przez auza 2010-12-01, 15:56, w całości zmieniany 1 raz
Blaz napisał/a: |
Piękne zdjęcia! |
Dzięki
Właśnie uczę się nowego nabytku. Więc jeszcze nie wszystko wychodzi jak bym chciał.
Jeszcze mi wybór paska został.
Ostatnio zmieniony przez auza 2010-12-01, 15:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Podoba mi się
A pasek to sobie zrób sam
A pasek to sobie zrób sam
:
Kicha z tym szkłem . Widziałem już kilka usterek fabrycznych w Vostokach, ale szkło zawsze było w porządku. Fajne są te Amfibie Ministry, ale na pasku, a nie na tym świecidełku-depilatorze
Ну, погоди!
:
Fajna amfibia, wreszcie coś się zaczęło dziać i Wostok wypuścił nową serię zegarków. Mam zieloną amfibię z nowej serii (w mniejszej kopercie) i jestem z niej bardzo zadowolony
Koperta "ministry" tak średnio mi podchodzi. To znaczy koperta jest OK, ale tarcza ma taką samą wielkość jak mniejszej amfibii i w połączeniu z dużą kopertą dziwnie to wygląda. Tarcza jest po prostu za mała względem koperty, ale żeby to sprawiedliwie ocenić, trzeba by zobaczyć tą Amfibię na żywo
Koperta "ministry" tak średnio mi podchodzi. To znaczy koperta jest OK, ale tarcza ma taką samą wielkość jak mniejszej amfibii i w połączeniu z dużą kopertą dziwnie to wygląda. Tarcza jest po prostu za mała względem koperty, ale żeby to sprawiedliwie ocenić, trzeba by zobaczyć tą Amfibię na żywo
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2010-12-02, 08:19, w całości zmieniany 2 razy
Niby cos się w Czystopolu dzieje, chociaż wypuszczona także niedawno seria "Megapolis" jakoś nie robi na mnie najlepszego wrazenia. W porównaniu z K-34 wygląda wręcz marnie, choć na żywo, przyznaję, nie widziałem. Dziwi mnie natomiast, ze, przynajmniej tak wynika ze zdjeć na Allegro, pozłocili dekiel! Toż to będzie porazka... A tarcza w Ministry wcale nie wygląda na zbyt małą. Generalnie ta Amfibia jest szersza tylko w uszach, zaś na wysokości koronki szerokość jest praktycznie taka sama, koperta nieznacznei tylko wystaje spod bezela. Sam bezel zresztą jest wciąż taki sam a to do niego głównie odnosi sie srednicę tarczy patrząc na zegarek. Dla mnei Ministry wygląda bardzo fajnie, choć gdybym ja ją projektował, pasek miałby 20, a nie 22mm, bo jakoś lubię węższe paski.
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2010-12-02, 08:19, w całości zmieniany 2 razy
Ну, погоди!
:
...wskazówka sekundy mogłaby być czarna albo srebrna, bo jakoś tak ginie...
:
Odpowiedz do tematu
Wiesz, wszystkie wskazówki do amfibii tłuką na jednej linii, po czym pakują jak leci. Można by pominać jedną fazę (malowanie), ale to utrudniłoby proces produkcji, a w tak tanim zegarku każdy rubel się liczy
Ну, погоди!