Dzisiaj dostałem przesyłkę z zegarkiem na który polowałem od dawna mój Amfibiowy Grall, wiem że dotarł do mnie okaleczony , bez bezela z nieoryginalną koronką i wskazówkami.
Ale koperta jest w świetnym stanie, sferyczne szkiełko tylko lekko porysowane (da się pięknie wypolerować(, no i piękna tarcza w kolorze grafitowym z efektem słoneczka z ręcznie nanoszoną lumą w niemal idealnym stanie. Jestpanzadowolony, dzisiaj powędruje do mojego SPA, bezel się znajdzie, a koronka.....tu mam chytry plan, być może dostanie "kabestan" od Wodołaza, ciąg dalszy nastąpi
Odpowiedz do tematu
:
Łeee...
Taka nieoryginalna będzie, z wymienioną koronką ...
Taka nieoryginalna będzie, z wymienioną koronką ...
:
Zastanawiam się czasem, jak można taką demolkę uskutecznić Tarcza miodzio
Ну, погоди!
:
Gratuluję nabytku. Ciekawe jak te gwinty były mocowane do kopert na wcisk czy co? Myślę, że to nie była demolka tylko poprostu się komuś gwin ukręcił
:
Moim zdaniem nie gwint, tylko wałek się urwał i jakiś zegarmistrz z braku części dokonał takiego usprawnienia.
W amfibiach wałek jest "ruchomy i tworzy z koronką jeden element.
Przekręcić gwint w oryginalnej koronce jest bardzo trudno, a w zasadzie niemożliwe.
W amfibiach wałek jest "ruchomy i tworzy z koronką jeden element.
Przekręcić gwint w oryginalnej koronce jest bardzo trudno, a w zasadzie niemożliwe.
:
Bez gwintu, bez bezela - demolka jest ewidentna!
Ну, погоди!
:
Zegarmistrze mają to do siebie, że dla nich najważniejsze jest żeby zegarek chodził w sumie to dobrze bo tak często rusek by wylądował w śmietniku, ale jak czasami coś wykąbinują to starch się bać i nie mówię tu o składakach na allegro. Zaniosłem kiedyś stara pobiedę do zegarmistrza, która nie miała wskazówek to mi założył do starej srebrnej pobiedy złote kwadratowe wskazówki od rakiety
Svedos napisał/a: |
Moim zdaniem nie gwint, tylko wałek się urwał i jakiś zegarmistrz z braku części dokonał takiego usprawnienia.
W amfibiach wałek jest "ruchomy i tworzy z koronką jeden element. Przekręcić gwint w oryginalnej koronce jest bardzo trudno, a w zasadzie niemożliwe. |
Zegarmistrze mają to do siebie, że dla nich najważniejsze jest żeby zegarek chodził w sumie to dobrze bo tak często rusek by wylądował w śmietniku, ale jak czasami coś wykąbinują to starch się bać i nie mówię tu o składakach na allegro. Zaniosłem kiedyś stara pobiedę do zegarmistrza, która nie miała wskazówek to mi założył do starej srebrnej pobiedy złote kwadratowe wskazówki od rakiety
:
Świetna amfibia...
A propos wskazówek - jeśli potrzebne Ci Sylwek wskazówki do tej amfibii takie jak tu :http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=2265 - to takie mam - złote i z wypełnieniem (minutowa i godzinowa) i chętnie zamienię się na takie jak Ty masz (minutowa i godzinowa). Jakby co to PM
A propos wskazówek - jeśli potrzebne Ci Sylwek wskazówki do tej amfibii takie jak tu :http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=2265 - to takie mam - złote i z wypełnieniem (minutowa i godzinowa) i chętnie zamienię się na takie jak Ty masz (minutowa i godzinowa). Jakby co to PM
"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
:
Ostatnio zmieniony przez chomior 2010-11-24, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
A ja mogę Ci załatwić oryginalne wskazówki do tej amfy .
W mojej osadzenie wałka w koronce nie załapuje przy nakręcaniu, także muszę ją ożywiać od d... strony .
W mojej osadzenie wałka w koronce nie załapuje przy nakręcaniu, także muszę ją ożywiać od d... strony .
Ostatnio zmieniony przez chomior 2010-11-24, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
: Re: Mój Amfo_Grall
Dam na tacę za powodzenie tego planu.
Svedos napisał/a: |
tu mam chytry plan, być może dostanie "kabestan" od Wodołaza, ciąg dalszy nastąpi
|
Dam na tacę za powodzenie tego planu.
:
Gratuluję i zazdroszczę amfy.
Czekam na wynik prac z pewną taką .... nieśmiałością
Czekam na wynik prac z pewną taką .... nieśmiałością
:
Widziałem ją na allegro ale z powodu tych wszystkich "niedogodności" odpuściłem
Fajnie, że trafiła do Svedosa - na pewno zostanie należycie odrestaurowana
Fajnie, że trafiła do Svedosa - na pewno zostanie należycie odrestaurowana
:
Odpowiedz do tematu
Sylwek gratuluję!
Chyba nie muszę dodawać, że czekamy na zdjęcia po spa.
Chyba nie muszę dodawać, że czekamy na zdjęcia po spa.