Najlepsze z lat piecdziesiatych.
Odpowiedz do tematu

:
To znaczy nie mozesz sie zdecydowac,czy jest krzywo czy prosto? :mrgreen:
Wystarczy spojrzec na cross haira ktory powinien logo wedlug reguly przecinac w polowie.A nie przecina,co widac na zdjeciu.
Mam jednak nadzieje,ze to tylko perspektywa,bo zegarek piekny jest jak diabli.

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
A taki był spokojny dzień ...

: Re: Najlepsze z lat piecdziesiatych.
zbyszke napisał/a:
Wczorajszy zakup, troche mimochodem,

chłopina ewidentnie prowokuje, trzy ostrzegacze ma i bezczelnie mimochodami wyjeżdża :wink:

zbyszke, przepiękna sztuka :smile:

Kubek
[Usunięty]
:
zegarek jest piękny. Gratuluję. :)
Jedyne do czego by się można ewentualnie czepiać to wystająca za obręb wewnętrznej tarczy wskazówka sekundnika.

Wozu
[Usunięty]
:
Orzesz ten tego WAL SIĘ!

:
Wczoraj porobilem troche zdjec. Najpierw srodek - mechanizm 30 - milimetrowy, swietna rzecz, zrobil przez 4 doby: 0, 0, -6s, -2s; sumarycznie minus 8 sekund. No i wnetrze dekla, tak starannego szlifu perlowego ja jeszcze nie widzialem:

I nowe zdjecia twarzy. Sam juz nie wiem, moze tarcza i byla odnawiana (zegarek dostal w swoim zyciu troche wilgoci, sruby mocujace werk sa skorodowane), ale w takim razie byla to dobra renowacja. moze to tez byc oryginal, z lekkimi niedorobkami z fabryki:

Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-11-28, 11:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Coś wspaniałego ...
Mechanizm przypomina mi trochę Movado 15, z tym że Movado jest dużo mniejsze, 16,5 mm średnicy.

:
Pierwszy temat do jakiego zajrzałem dzisiaj, i po co ja to robiłem :razz:

:
Jeśli był reanimowany to warto było .

:
Mam gleboko w gdzies fakt, czy byl odnawiany czy nie. Jest sliczny i basta :shock: - Wal sie :grin:

Noze tez lubie
:
Zbyszke,a co to tam spod indeksow godzinowych sie wynurza?Takie male czarne kropeczki.

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Ritter
[Usunięty]
:
Nie wiem dlaczego ale uważam tego typu werki, pod względem mechanicznym, niemal za doskonałe. Kamienie tam gdzie powinny być są, kaliber także słuszny dzięki czemu sprężyna w bębnie nie jest katowana. A na dokładkę włos spiralny. I do tego ta grubość zegarka. Perfekcja!

:
Masz 100% racji. To najlepszy werk Omegi w historii i uwazam, ze jeden z najlepszych, a moze i najlepszy, ze wszystkich mechanizmow w historii, produkowanych na duza skale. Wyjatkowo dokladny, nieomal niemozliwy do zakatowania.

Wozu
[Usunięty]
:
Gratulacje piękna omega,
kurna czasy się zmieniają trzeba się na jakąś słiskłalita się rozejrzeć ;)
i na pewno vintage :)

Kubek
[Usunięty]
:
czy ktoś mi może powiedzieć -oczywiście szczerze - gdzie rosną takie egzemplarze? I z jakich drzew się je zrywa?

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum