Zauważyłem to dziś przez przypadek...
Do ustawiani zegarków używam tej stronki:
http://wwp.greenwichmeant...on/poland/time/
Któryś z Was (chyba Alamo) podawał w ruskim dziale taką stronkę z czasem:
http://inosak.org/tools_clock.html
Co ciekawe oba zegary są w necie i atomowe niby a różnica w czasie między nimi to 4sekundy.
Ten drugi link to czas z Greenwich więc wydawałoby się, że on jest właściwy...niemniej jednak jest to dosyć dziwne, że różnica jest tak spora.
Odpowiedz do tematu
: Jak to jest z tym czasem atomowym?
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Może go uruchomili w innym momencie ...
A na serio : nie wiem jaki jest WZORZEC atomowego zegara. Może to z tego wynika ?
Ja mam radiówkę do synchronizacji, i tyle.
A na serio : nie wiem jaki jest WZORZEC atomowego zegara. Może to z tego wynika ?
Ja mam radiówkę do synchronizacji, i tyle.
:
Porównałem z G-Shockiem który się synchronizuje radiowo i idzie idealnie z tym z Greenwich...tak więc prawda leży bliżej Londynu : )
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Zegary Atomowe sa slawne ze swojej dokladnosci,a nie pokazywania tego samego czasu
Nie sadze,zeby wszystkie zegary atomowe na swiecie synchronizowaly sie ze soba.
Nie sadze,zeby wszystkie zegary atomowe na swiecie synchronizowaly sie ze soba.
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
A czy w przypadku zegarów w internecie w grę może jeszcze wchodzić kwestia łącza, serwerów i innych takich?
(Nie bardzo się na tym znam)
(Nie bardzo się na tym znam)
:
Po analizie wychodzi na to, że ten z Greenwitch jest dokładny jak trzeba bo idzie równo z synchronizowanym radiowo Casio (równo co do sekundy!).
:
Pewnie problem nie leży w zegarze, ale w samej stronie. To, co pisze Santino + fakt, że czas na stronie prezentuje skrypt odpalony już lokalnie na kompie, z którym przeglądarka teoretycznie może zrobić "co chce".
:
Pisar,bo Casio w Europie synchronizuja sie z zegaren w Greenwich (-;
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Z tego co wiem to z tym we Frankfurcie...przynajmniej te w PL ; )
Ostatnio zmieniony przez pisar 2010-11-17, 14:41, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Janek napisał/a: |
Pisar,bo Casio w Europie synchronizuja sie z zegaren w Greenwich (-; |
Z tego co wiem to z tym we Frankfurcie...przynajmniej te w PL ; )
Ostatnio zmieniony przez pisar 2010-11-17, 14:41, w całości zmieniany 1 raz