Pany, tragedia się stała.
Złamał mi się teleskop i jego gwintowana część pozostała "wkręcona" w uchu koperty.
Czy majster/zegarmistrz sobie poradzi z czymś takim a może samemu da się to usunąć.
Mam nadzieję że nie trzeba będzie sciągać nowej koperty.
Co myślicie?
Dzięki za pomoc.
Odpowiedz do tematu
: Ukręcony teleskop.
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2019-02-17, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
Z drugiej strony też jest nawiercana koperta?
Jak tak, to spróbuj "wykręcić" z tamtej strony.
Ewentualnie - jeśli na tym ukręconym jest jakikolwiek punkt zaczepienia - możesz spróbować starego patentu na wychechłane śruby - weź kawałek gumki recepturki, przyłóż do tego, i spróbuj odkręcić wtedy śrubokrętem. Guma ma dużo większą przyczepność, i jest szansa że da radę to "pociągnąć".
Jak tak, to spróbuj "wykręcić" z tamtej strony.
Ewentualnie - jeśli na tym ukręconym jest jakikolwiek punkt zaczepienia - możesz spróbować starego patentu na wychechłane śruby - weź kawałek gumki recepturki, przyłóż do tego, i spróbuj odkręcić wtedy śrubokrętem. Guma ma dużo większą przyczepność, i jest szansa że da radę to "pociągnąć".
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2019-02-17, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
O wybawco, natchnąłeś mnie. Użyłem drugiego (dobrego) teleskopu wkręcając od zewnątrz, potrzrebne były kombinerki ale poszło.
Dzięki.
Gdzie teraz dokupić taki teleskop do maryny.
Dzięki.
Gdzie teraz dokupić taki teleskop do maryny.
ALAMO napisał/a: |
Z drugiej strony też jest nawiercana koperta?
Jak tak, to spróbuj "wykręcić" z tamtej strony. Ewentualnie - jeśli na tym ukręconym jest jakikolwiek punkt zaczepienia - możesz spróbować starego patentu na wychechłane śruby - weź kawałek gumki recepturki, przyłóż do tego, i spróbuj odkręcić wtedy śrubokrętem. Guma ma dużo większą przyczepność, i jest szansa że da radę to "pociągnąć". |