Mam problem z moim Skyhawkiem. Chciałem w nim wymusić synchronizację, czyli ustawiłem wskazówkę z dolnego totalizatora na zakres gdzie można to zrobić (CAL TIME lub RX-S). Wciskam i trzymam dolny przycisk, ale wskazówka idzie tylko na godzinę 11 (czyli informacja, że ostatnia synchronizacja nie była udana) i wraca do wskazywania czasu. Powinna pójść na 12 i rozpocząć synchronizacją
Ktoś ma pomysł czego to wina?
Odpowiedz do tematu
: Citizen U600 - problem z ręczną synchronizacją
Ostatnio zmieniony przez Strzała 2018-10-20, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Strzała 2018-10-20, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2018-10-20, 10:26, w całości zmieniany 2 razy
Może pomoże fragment z instrukcji U600?
Tu do pobrania cała po polsku
http://www.anyro.eu/
Cytat: |
Odbieranie sygnałów radiowych
1. Odciągnij koronkę do pozycji 1 i obracaj ją aby ustawić wskaźnik trybu w pozycji CAL, TME lub RX-S. 2. Przywróć koronkę do pozycji podstawowej. 3. Zdejmij zegarek z nadgarstka i połóż na stabilnym podłożu blisko okna, gdzie sygnał radiowy może być w łatwy sposób odebrany. 4. Ułóż zegarek godziną 9:00 w kierunku nadajnika fal radiowych, naciśnij i przytrzymaj przycisk A przez co najmniej 2 sekundy. Zwolnij przycisk kiedy rozlegnie się dźwięk potwierdzenia a sekundnik ustawi się w pozycji RX. Następnie sekundnik przesunie się do pozycji H, M lub L. * Nie poruszaj zegarkiem podczas odbioru sygnału. 5. Kiedy sygnał radiowy zostanie poprawnie odebrany, sekundnik automatycznie przesunie się z pozycji H, M lub L do pozycji wskazującej odebrany czas, wszystkie wskazówki skorygują swoje położenie a sekundnik powróci do pracy w odstępach 1-sekundowych. Odbiór automatyczny po naładowaniu zegarka, który wcześniej z powodu rozładowania baterii zatrzymał się (odbiór automatyczny) * Jeżeli zegarek wskutek niewystarczającego naładowania zatrzyma się, wystaw zegarek na działanie światła słonecznego aby ponownie naładować baterię. Kiedy zegarek będzie wystarczająco naładowany, automatycznie przeprowadzi odbiór fal radiowych |
Tu do pobrania cała po polsku
http://www.anyro.eu/
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2018-10-20, 10:26, w całości zmieniany 2 razy
:
Własnie problem w tym, ze robię tak jak jest w instrukcji. Tylko po wciśnięciu przycisku wskazówka idzie na godzinę 11 ("NO"), jest dźwięk i wraca do wskazania czasu...
:
Słaba bateria ( w sensie już wyeksploatowana)? Słaby sygnał? U mnie czasami ze dwa, trzy dni sygnału jakby nie było a potem było dobrze.
Nie mam aktualnie niczego z tym werkiem i niczego więcej nie wymyślę
Nie mam aktualnie niczego z tym werkiem i niczego więcej nie wymyślę
:
Bateria na max naładowana i nie spada. Kwestia sygnału też nie, bo nawet nie zaczyna synchronizacji
:
A może by zresetować?
CAŁKOWITE RESETOWANIE
Po całkowitym rozładowaniu baterii albo w przypadku nieprawidłowego działania wyświetlacza lub innych funkcji zegarka, należy
wykonać procedurę całkowitego resetowania oraz sprawdzenia ustawień podstawowych i ewentualnej ich korekty.
• Odciągnij koronkę do pozycji 1, następnie obracaj ją aby wskaźnik trybu ustawić w pozycji „CHR”.
• Odciągnij koronkę do pozycji 2.
• Wciśnij jednocześnie i przytrzymaj przez 3 sekundy przyciski A i B. Migną wszystkie wyświetlacze, wskazówki wykonają ruch
w obie strony sygnalizując udane przeprowadzenie procedury całkowitego resetowania.
• Przywróć koronkę do pozycji podstawowej. Teraz należy przeprowadzić procedurę sprawdzania i ewentualnej korekty
ustawień podstawowych opisaną powyżej.
CAŁKOWITE RESETOWANIE
Po całkowitym rozładowaniu baterii albo w przypadku nieprawidłowego działania wyświetlacza lub innych funkcji zegarka, należy
wykonać procedurę całkowitego resetowania oraz sprawdzenia ustawień podstawowych i ewentualnej ich korekty.
• Odciągnij koronkę do pozycji 1, następnie obracaj ją aby wskaźnik trybu ustawić w pozycji „CHR”.
• Odciągnij koronkę do pozycji 2.
• Wciśnij jednocześnie i przytrzymaj przez 3 sekundy przyciski A i B. Migną wszystkie wyświetlacze, wskazówki wykonają ruch
w obie strony sygnalizując udane przeprowadzenie procedury całkowitego resetowania.
• Przywróć koronkę do pozycji podstawowej. Teraz należy przeprowadzić procedurę sprawdzania i ewentualnej korekty
ustawień podstawowych opisaną powyżej.
:
Po resecie było to samo.
Zmieniłem "Home City" z UTC na ROM i ruszyło. Wygląda na to, że na UTC nie chce ruszyć synchronizacja co nawet potwierdza instrukcja
To teraz tylko sygnał złapać, bo niestety w domu mam słaby.
Zmieniłem "Home City" z UTC na ROM i ruszyło. Wygląda na to, że na UTC nie chce ruszyć synchronizacja co nawet potwierdza instrukcja
Cytat: |
If the home city is "UTC", reception is not possible |
To teraz tylko sygnał złapać, bo niestety w domu mam słaby.
:
No tak...
Najważniejsze, ze jest OK
Najważniejsze, ze jest OK
:
Dzięki za zainteresowanie
Dzięki za zainteresowanie
:
Odpowiedz do tematu
Widzę, że operacja się udała i pacjent nawet przeżył