Kammeraden,
Taki koncept
W przyszłym roku, będziemy mieć dekadę istnienia. Tak, tak, leci ....
Wobec powyższego, koncepcja jest taka by wykonać reedycję pezetelki
Oczywiście nie dosłownie, ale - wstępnie - myślałem o automatycznym chronografie w podobnej, paranojowatej, kopercie, z obrotowym bezelem z ceramiczną wkładką.
Wielkość 42-44 mm, wodoszczelność 100m.
Budżet - jeszcze nie wiem, ale przyjęlibyśmy taką regułę, że wszyscy posiadacze PZL mają na starcie stolicę Maroko i zegarek zamknie się w kwocie +/- 2000 zł.
Ponieważ to rok 2019, to limitacja wynosiłaby 119 sztuk
Kto się wstrzymał ?
To wszyscy sa za
Co wy na to ?
Edyta
Koperta , wstępny projekt
To jest moja wersja koperty, nad projektem pracuje też Erolek, do produkcji wybierze się najlepszą wersję
Drobne poprawki
2018-06-18
upload pics
dodałem CW X na deklu
image upload no size limit
LINKA DO I TRANSZY :
DOBRA KAMMERADEN, POZOR POZOR!!
http://sklep.gerlach.org....&product_id=130
Odpowiedz do tematu
: Zegarek forumowy na X rocznicę - 2019
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2018-06-28, 09:45, w całości zmieniany 15 razy
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2018-06-28, 09:45, w całości zmieniany 15 razy
:
To sobie pomarudze, a co!
Jak chrono, to po co obrotowy bezel?
Pozdrawiam
Eryk
Jak chrono, to po co obrotowy bezel?
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
No własnie stara PZL była 44 mm, i to miało idealne proporcje. Tu jak damy 7750, bezel ceramiczny - to on będzie miał 16 mm. W mniejszym wydaniu, będzie wyglądał jak napuchnięty żółw albo tam inna żaba
:
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:22, w całości zmieniany 2 razy
zamiast tego sport bezela dla młodziaków proponuje pilnik z pozycjonerem jak na prawdziwego chrono lotnika przystało, takiego z lat 30-stych, korzystajmy z najlepszych sprawdzonych vintage-wzorców, ma być stylowo a nie modnie
Najlepiej by był postarzany a la postarzany Laco, z postarzaną starą lumą, kopertą, mamy poczuć klimat tamtych dawnych minionych lat
coś takiego każdy by łyknął bez mrugnięcia okiem:
Najlepiej by był postarzany a la postarzany Laco, z postarzaną starą lumą, kopertą, mamy poczuć klimat tamtych dawnych minionych lat
coś takiego każdy by łyknął bez mrugnięcia okiem:
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:22, w całości zmieniany 2 razy
:
Maras ma racje:
Krecony pilnik ze wskaznikiem to byloby marzenie.
Maras nie ma racji:
Sztucznemu postarzaniu mowimy: nie.
Generalnie jestem za. Bede sie niecierpliwie przygladal i okazjonalnie marudzil w miare rozwoju projektu.
Pozdrawiam
Eryk
Krecony pilnik ze wskaznikiem to byloby marzenie.
Maras nie ma racji:
Sztucznemu postarzaniu mowimy: nie.
Generalnie jestem za. Bede sie niecierpliwie przygladal i okazjonalnie marudzil w miare rozwoju projektu.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
nie upieram się na postarzanie, zostańmy przy projekcie cos w stylu jak powyżej u Longinesa czy u innych
wypukłe szkło dodało by też smaczku vintage, koperta mat, brązowa luma vintage i jest cacy
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:52, w całości zmieniany 6 razy
Erolek napisał/a: |
Maras ma racje:
Krecony pilnik ze wskaznikiem to byloby marzenie. Maras nie ma racji: Sztucznemu postarzaniu mowimy: nie. Generalnie jestem za. |
nie upieram się na postarzanie, zostańmy przy projekcie cos w stylu jak powyżej u Longinesa czy u innych
wypukłe szkło dodało by też smaczku vintage, koperta mat, brązowa luma vintage i jest cacy
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:52, w całości zmieniany 6 razy
:
+1 kibicuję
BTW
Czy macie już kopertę od czołga ale z pilnikiem? Może pójść w kierunku pepickiego leteca?
co?
Erolek napisał/a: |
Maras ma racje:
Krecony pilnik ze wskaznikiem to byloby marzenie. |
+1 kibicuję
BTW
Czy macie już kopertę od czołga ale z pilnikiem? Może pójść w kierunku pepickiego leteca?
co?
Skate or die!
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2018-06-07, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
Z 7750 to będzie kloc.
A automat zwykły - nuuuuda.
Eryk, ty nie marudź tylko weź coś zarzuć na kartkę - porządny konkurs się zrobi. A potem wygra wiecie kto
A automat zwykły - nuuuuda.
Eryk, ty nie marudź tylko weź coś zarzuć na kartkę - porządny konkurs się zrobi. A potem wygra wiecie kto
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2018-06-07, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
:
też świetny projekt
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2018-06-07, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
Zaproponowaliśmy konkretne rozwiązanie, nie przewidujemy na razie wdrażanie nowej koperty z "pilnikiem".
...to ma być reedycja PZL'ki, więc zegar będzie do niej nawiązywał.
...to ma być reedycja PZL'ki, więc zegar będzie do niej nawiązywał.
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2018-06-07, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
:
wsłuchaj się w głos ludu
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
prezesso napisał/a: | ||
+1 kibicuję |
Svedos napisał/a: |
Zaproponowaliśmy konkretne rozwiązanie, nie przewidujemy na razie wdrażanie nowej koperty z "pilnikiem". |
wsłuchaj się w głos ludu
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:59, w całości zmieniany 1 raz