ALAMO napisał/a: |
Ja nie twierdzę że był zepsuty.
Twierdzę że opisane objawy mogły oznaczać wymienione przeze mnie w punktach rzeczy, Svedos dopisał kilka przeze mnie pominiętych, tak samo jak pwmas. I występowanie którejkolwiek z nich oznacza, że zegarek był spartolony pod względem montażu, lub ekstremalnie dawno serwisowany (mniej prawdopodobne). Twoje tłumaczenie i dowodzenie że "mechanizm ma latać, a wałek się tak kręcić" wskazuje, że albo kompletnie brak ci doświadczenia, a tekst ten został ci sprzedany przez zegarmistrza który sam osobiście ten zegarek spartolił, albo że masz nabywcę, i nas tutaj, za ignorantów którzy te bzdury kupią. Co do pierwszej opcji - nie potrafię określić jej prawdopodobieństwa, co do drugiej - sam już widzisz że się nie udało. Rzeczą kompletnie poboczną jest to, że jest to KOLEJNY zegarek który sprzedałeś tu na forum co do którego są zastrzeżenia. Masz de facto dwie opcje : albo dalej próbować robić amatorów i idiotów z ludzi, z których większość rozmontowała i zmontowała w życu po kilkadziesiat albo kilkaset, zegarków, albo możesz głebiej przemyśleć swoje "wejście Smoka". Bo od jakiegoś czsu sam widzisz - że niespecjalnie się udało. |
To że ktos coś sobie zmontował czy zdemontował nie czyni z niego dla mnie autorytetu. Życzę Ci 10% umiejętności pana Piotra jeżeli chodzi o zegarki, reszcie forumowiczów również.