i tuś trafił w sedno
czasami się zastanawiałem jak czują się ci co u nas na forum wrzucali swoje oryginalne rolexy, a za moment ktoś wjeżdżał i wrzucał np. Tisella a la Rolek czy innego chińczyka, że nie wspomnę o marynach czy radkach made by Parnis
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez Maras 2017-12-09, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Maras 2017-12-09, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
:
Zauważyliśmy, że powtarzasz tą teorię przy każdej okazji...
ALAMO napisał/a: |
A zwróciliście uwagę, że z zasady burak to drga nam wtedy, kiedy ktoś nam "okalecza" naszeg prywatnego Graala ? |
Zauważyliśmy, że powtarzasz tą teorię przy każdej okazji...
:
MM nie jest moim Graalem Widziałem, mierzyłem, nie podoba mi się ten zegarek
Po prostu nie podoba mi się, że ktoś w tak bezczelny sposób korzysta z cudzego wzornictwa .
A zwróciliście uwagę, że z zasady burak to drga nam wtedy, kiedy ktoś nam "okalecza" naszeg prywatnego Graala ? |
MM nie jest moim Graalem Widziałem, mierzyłem, nie podoba mi się ten zegarek
Po prostu nie podoba mi się, że ktoś w tak bezczelny sposób korzysta z cudzego wzornictwa .
:
Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą
Co oznacza że to nie teoria, a naukowy fakt |
Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą
:
zwykle trzeba miec narzedzia serwisowe, chociaz udalo mi sie otworzyc monokoka citizena pare razy. Ale drozszych zegarkow bym sie bal.
prezesso napisał/a: |
zawsze się zastanawiałem jak się zdejmuje szkło w monoblokach ? |
zwykle trzeba miec narzedzia serwisowe, chociaz udalo mi sie otworzyc monokoka citizena pare razy. Ale drozszych zegarkow bym sie bal.
beceen | ***** ***
:
Tomek - to pewnie też masz alergię na produkty parnisa, przyznaj się
Tomek napisał/a: |
Po prostu nie podoba mi się, że ktoś w tak bezczelny sposób korzysta z cudzego wzornictwa . |
Tomek - to pewnie też masz alergię na produkty parnisa, przyznaj się
:
Przy tym to Parnisy (w większości) jawią się jako luźne inspiracje...
:
Już widzę jak Kowalski wywala 300 dolków na zegarek no name.
Kupi jakiego Citka na bateryjke jeśli będzie chciał coś lepszego a oszczędny zarzuci Perfecta z kiosku.
Na pewno nie kupi jakiego Merkura za tyle hajsu
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2017-12-09, 22:03, w całości zmieniany 3 razy
Maras napisał/a: |
Tomek ale wiesz, że 90% społeczeństwa kompletnie nie pojmuje tematów zegarowych, to dla nich abstrakcja, więc czy tam będzie seiko czy inny czort to na nikim nie robi wrażenia, dlatego pojawia się pytanie: czy warto płacić za oryginał niebagatelną sumkę a może jednak chińczyk go zastąpi za te 300 USD, no chyba że osobiście to kogoś kłuje pokrewieństwo i brak oryginalności |
Już widzę jak Kowalski wywala 300 dolków na zegarek no name.
Kupi jakiego Citka na bateryjke jeśli będzie chciał coś lepszego a oszczędny zarzuci Perfecta z kiosku.
Na pewno nie kupi jakiego Merkura za tyle hajsu
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2017-12-09, 22:03, w całości zmieniany 3 razy
rinkazki napisał/a: |
... ma ktoś kod na 10% lub więcej? ... |
pdrog napisał/a: |
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... |
:
Dla mnie to to samo, co np. Adidas i Adibos A to już większość społeczeństwa rozróżnia i ma określone zdanie na ten temat
Wg mnie to takie trochę oszukiwanie samego siebie, jeśli się uważa, że wewnętrzny burak pozwala ..
Stać mnie - kupuję oryginał, nie stać mnie - szukam inspirowanego, podobnego ale nie kopii 1:1 ze zmienionym logo. Takie mam zdanie.
Tomek ale wiesz, że 90% społeczeństwa kompletnie nie pojmuje tematów zegarowych, to dla nich abstrakcja, więc czy tam będzie seiko czy inny czort to na nikim nie robi wrażenia, ... |
Dla mnie to to samo, co np. Adidas i Adibos A to już większość społeczeństwa rozróżnia i ma określone zdanie na ten temat
... dlatego pojawia się pytanie: czy warto płacić za oryginał niebagatelną sumkę a może jednak chińczyk go zastąpi za te 300 USD, no chyba że osobiście to kogoś kłuje pokrewieństwo i brak oryginalności |
Wg mnie to takie trochę oszukiwanie samego siebie, jeśli się uważa, że wewnętrzny burak pozwala ..
Stać mnie - kupuję oryginał, nie stać mnie - szukam inspirowanego, podobnego ale nie kopii 1:1 ze zmienionym logo. Takie mam zdanie.
:
też prawda
[ Dodano: 2017-12-10, 12:14 ]
Tomek rozumiem twoje zdanie i jest w tym sporo racji, ALE czasem człowiek chce się choć trochę zbliżyć do wymarzonego Graaala i wtedy sam rozumiesz: "prawie jak" i człowiek ten zdaje sobie sprawę że nigdy nie wyda 20 tysi na Rolka itp. a może połechtać oko czymś prawie identycznym
tomaliusz napisał/a: |
Już widzę jak Kowalski wywala 300 dolków na zegarek no name. Kupi jakiego Citka na bateryjke jeśli będzie chciał coś lepszego a oszczędny zarzuci Perfecta z kiosku. Na pewno nie kupi jakiego Merkura za tyle hajsu |
też prawda
[ Dodano: 2017-12-10, 12:14 ]
Tomek napisał/a: |
Stać mnie - kupuję oryginał, nie stać mnie - szukam inspirowanego, podobnego ale nie kopii 1:1 ze zmienionym logo. Takie mam zdanie. |
Tomek rozumiem twoje zdanie i jest w tym sporo racji, ALE czasem człowiek chce się choć trochę zbliżyć do wymarzonego Graaala i wtedy sam rozumiesz: "prawie jak" i człowiek ten zdaje sobie sprawę że nigdy nie wyda 20 tysi na Rolka itp. a może połechtać oko czymś prawie identycznym
:
Moja osobista obserwacja generalnie potwierdza teorię Krzyśka, niemniej trzeba oddać niektórym kumotrom, że obiektywnie odrzucają wszelkie podrupkarstwo niezależnie od marki. Jest tez grupka, która - również obiektywnie - ma na to wszystko wywalone
Mnie chyba najblizej właśnie do tej ostatniej, chociaż nie jestem reprezentatywny - nie ruszają mnie zegarki za 10 czy 20k, wolę różne niszowe paskudztwa wynajdowane po kickstarterach czy innych instagramach
Santino napisał/a: | ||
Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą |
Moja osobista obserwacja generalnie potwierdza teorię Krzyśka, niemniej trzeba oddać niektórym kumotrom, że obiektywnie odrzucają wszelkie podrupkarstwo niezależnie od marki. Jest tez grupka, która - również obiektywnie - ma na to wszystko wywalone
Mnie chyba najblizej właśnie do tej ostatniej, chociaż nie jestem reprezentatywny - nie ruszają mnie zegarki za 10 czy 20k, wolę różne niszowe paskudztwa wynajdowane po kickstarterach czy innych instagramach
:
Odpowiedz do tematu
Machu a znasz kogoś kto wydaje 10 k lub 20 k na zegarek nie znam nikogo, a i nikt znajomy nie zna nikogo takiego, więc jest to jakiś 1% społeczeństwa któremu się kasa wylewa drzwiami i oknami, ponoć gdzieś tacy są