Odpowiedz do tematu
:
jw
Jacek. napisał/a: |
kücz |
jw
:
Deal!
[ Dodano: 2017-10-10, 10:05 ]
Na razie chłopaki składają laser i złożyć nie mogą więc nie wiem jak bedzie. Inwestują w coraz to nowe drukarki 3D zamiast się skupić na ważnych sprzętach
Na laserze można też zrobić tarcze z pleksi i tu widzę potencjał, bo można w niej laserem grawerować i ciąć bez palenia materiału jak w przypadku drewna.
Santino napisał/a: |
Fixxxer, no to spóła
Zimą zrobię projekt i zamówię tarcze, Piotrek będzie malował aerografem, a Ty luma i paski? |
Deal!
[ Dodano: 2017-10-10, 10:05 ]
prezesso napisał/a: | ||
Nie wiem czy nie lepszy pomysł byłby z tarczami drewnianymi od Radka. O ile jest możliwość ich wycięcia jeszcze. Bo chyba przeceniasz moje możliwości malowania. Jeśli nie, to myślę, że podążanie tropem mojej ostatniej produkcji byłoby lepsze. Poliester wycina się idealnie. A załatwienie czarnego materiału to dla mnie pestka. Nakleić wycięty wzór na spód kanapki i już. Tylko wtedy bez lumy - tylko na wskazówkach... I macie 2 fajne faktury na tarczy. |
Na razie chłopaki składają laser i złożyć nie mogą więc nie wiem jak bedzie. Inwestują w coraz to nowe drukarki 3D zamiast się skupić na ważnych sprzętach
Na laserze można też zrobić tarcze z pleksi i tu widzę potencjał, bo można w niej laserem grawerować i ciąć bez palenia materiału jak w przypadku drewna.
:
ja jednak bym chciał jedną drewnianą - bo fajnie te "słoje" widać.
Jak złożą to daj znać.
BTW. pamiętasz o mnie, prawda?
Jak złożą to daj znać.
BTW. pamiętasz o mnie, prawda?
Skate or die!
:
Mozna zrobic fototrawiona tarcze. Chodzi mi po glowie ostatnio, i Santino znowu poruszyl uspiony temat.
Myslalem o zamowieniu u nich, bo nie chce mi sie babrac z chemikaliami:
Klik
Pozdrawiam
Eryk
Fixxxer napisał/a: | ||||||
Deal! [ Dodano: 2017-10-10, 10:05 ]
Na razie chłopaki składają laser i złożyć nie mogą więc nie wiem jak bedzie. Inwestują w coraz to nowe drukarki 3D zamiast się skupić na ważnych sprzętach Na laserze można też zrobić tarcze z pleksi i tu widzę potencjał, bo można w niej laserem grawerować i ciąć bez palenia materiału jak w przypadku drewna. |
Mozna zrobic fototrawiona tarcze. Chodzi mi po glowie ostatnio, i Santino znowu poruszyl uspiony temat.
Myslalem o zamowieniu u nich, bo nie chce mi sie babrac z chemikaliami:
Klik
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Fototrawienie nie zapewnia dokładności
:
Czy Ty kiedykolwiek widziales fototrawione elementy do modeli?
Pozdrawiam
Eryk
Fototrawienie nie zapewnia dokładności |
Czy Ty kiedykolwiek widziales fototrawione elementy do modeli?
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Profesjonalnie zrobione daje radę
[ Dodano: 2017-10-10, 11:53 ]
Codziennie o Tobie myślę
[ Dodano: 2017-10-10, 12:12 ]
http://www.as-grafstudio....-chemiczne.html
http://www.as-grafstudio....-modelarzy.html
Fototrawienie nie zapewnia dokładności |
Profesjonalnie zrobione daje radę
[ Dodano: 2017-10-10, 11:53 ]
prezesso napisał/a: |
BTW. pamiętasz o mnie, prawda? |
Codziennie o Tobie myślę
[ Dodano: 2017-10-10, 12:12 ]
http://www.as-grafstudio....-chemiczne.html
http://www.as-grafstudio....-modelarzy.html
:
Nie chce mi się już szukać - ale conajmniej dwa razy już pokazywałem próbki tarcz, które mi taką technologią robili.
Więc tak, widziałem.
A pomocnicze pytanie - jakiej grubości są te elementy, które pokazałeś?
Erolek napisał/a: |
Czy Ty kiedykolwiek widziales fototrawione elementy do modeli? |
Nie chce mi się już szukać - ale conajmniej dwa razy już pokazywałem próbki tarcz, które mi taką technologią robili.
Więc tak, widziałem.
A pomocnicze pytanie - jakiej grubości są te elementy, które pokazałeś?
:
To mmusiałem Twoje tarcze przegapić. Wygląda na to, że będę wyważał otwarte drzwi ( o ile mi się zachce to ciągnąć).
Mosiężne robią od 0,15 do 0,9mm
Pozdrawiam
Eryk
Santino napisał/a: | ||
Nie chce mi się już szukać - ale conajmniej dwa razy już pokazywałem próbki tarcz, które mi taką technologią robili. Więc tak, widziałem. A pomocnicze pytanie - jakiej grubości są te elementy, które pokazałeś? |
To mmusiałem Twoje tarcze przegapić. Wygląda na to, że będę wyważał otwarte drzwi ( o ile mi się zachce to ciągnąć).
Mosiężne robią od 0,15 do 0,9mm
Pozdrawiam
Eryk
:
Problemem są (były w moim przypadku) kąty proste - wychodziło to podobnie, jak z frezarki - znaczy zaokrąglone.
A ja szukałem wtedy opcji zrobienia tarczy do mojego pilota - okazało się, że tylko laserem wychodzi tak, jak chcę.
A ja szukałem wtedy opcji zrobienia tarczy do mojego pilota - okazało się, że tylko laserem wychodzi tak, jak chcę.
:
Santino,
A już pomysł masz na wskazówki? Czyżbyś myślał może o takich co już się robią?
A już pomysł masz na wskazówki? Czyżbyś myślał może o takich co już się robią?
:
Santino,
A to faktycznie może być czynnik
A to faktycznie może być czynnik
:
Odpowiedz do tematu
Santino masz zazwyczaj świetne pomysły, co skłania cię ku czasze, jakaś moda-trend czy zwykłe chcenie