Jakis czas temu kupilem Artego 500; koperta byla bardzo mocno sfatygowana; nie wiem, co poprzedni wlasciciel z tym zegarem robil, ale robil mocno i dlugo Wszedzie bylo pelno rys roznej glebokosci, dwie wzery na krawedziach i sporo ubytkow na bransolecie...
zegar wyczyscilem i chcialem go zostawic tak jak byl, ale nie wytrzymalem
tak wygladal po zakupie:
Po dlugich bojach znalazlem w Warszawie goscia, ktory podjal sie szkielkowania; najpierw poszedl korund, potem szklo:
piaskowanie nie usunelo wszystkich niedoskonalosci, ale na matowej kopercie mniej to widac - no i jest w miare jednorodnie. Wg mnie wyszlo fajnie - ziarno jest dosc drobne i faktura troche przypomina mlotkowanie.
Pozostalo pomalowac bezel; kupilem super pro farbe do malowania figurek, ale w sumie najlepiej sprawdzil sie lakier do paznokci
pare godzin pozniej i po kilku razach zaczynania od poczatku, bo mi sie paluchem starlo nie to, co chcialem, wyszlo w miare:
polozylem potem jeszcze jedna warstwe, ale jak teraz patrze mozna by jeszcze jedna walnac.
Wyszlo tak na koniec - zdjecie slabe, bo juz ciemno, ale w sumie chyba lepiej, ni?
Odpowiedz do tematu
: Renowacja Artego
beceen | ***** ***
:
Si!
Super...
Co prawda koperta jest świetna ale jakoś tych czarnych obwódek i tarczy z drukarki nie mogłem znieść. Hegemon miał raz nówkę na sprzedaż - fajny ten majtkowy.
No, ale teraz som inne fajne.
Niech się nosi
Szkoda, że zbankrutowali
Super...
Co prawda koperta jest świetna ale jakoś tych czarnych obwódek i tarczy z drukarki nie mogłem znieść. Hegemon miał raz nówkę na sprzedaż - fajny ten majtkowy.
No, ale teraz som inne fajne.
Niech się nosi
Szkoda, że zbankrutowali
Skate or die!
:
Jest dużo lepiej
Ogólnie Artego jest super, już kilkakrotnie chciałem kupić ale jakos do tej pory nie wyszło...
Ogólnie Artego jest super, już kilkakrotnie chciałem kupić ale jakos do tej pory nie wyszło...
:
Bo nie pracujesz nad Wujkiem odpowiednio...
A renowacja - szacun, aż miło popatrzeć co można samemu wydłubać
Machu napisał/a: |
Jest dużo lepiej
Ogólnie Artego jest super, już kilkakrotnie chciałem kupić ale jakos do tej pory nie wyszło... |
Bo nie pracujesz nad Wujkiem odpowiednio...
A renowacja - szacun, aż miło popatrzeć co można samemu wydłubać
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Wujkowi już pisałem, że akurat ta wersja kolorystyczna średnio mi pasuje
Ale czarna/pomarańczowa bym wział chętnie
Ale czarna/pomarańczowa bym wział chętnie
:
dobra robota, wynik końcowy extra
:
beceen | ***** ***
:
widać ten efekt, super wyszło. Spory był koszt piaskowania?
:
beceen, za starych zamierzchłych czasów był taki system zarządzania jakością DO-RO...znaczy się dobra robota
:
Svedos, musze sie certyfikowac z kolejnej metodyki dzieki
Maras, 100 polskich krolow za koperte i bransolete.
Maras, 100 polskich krolow za koperte i bransolete.
beceen | ***** ***
:
kurcze, to dobra cena,a efekt WOW
:
Piaskowane czy sodowane? Wyjmowałeś szkło do piaskowania ?
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
nosiłbym
:
Eustachy, konkretnie to korund i szkielkowanie.
Szkla nie wyjmowalem, zaklejone bylo tylko twarda tasma. Balem sie o mechanizm bezela, bo go nie zdejmowalem, ale po umyciu i parokrotnym pokreceniu bezelem - chodzi normalnie.
Szkla nie wyjmowalem, zaklejone bylo tylko twarda tasma. Balem sie o mechanizm bezela, bo go nie zdejmowalem, ale po umyciu i parokrotnym pokreceniu bezelem - chodzi normalnie.
beceen | ***** ***
:
Odpowiedz do tematu
Piękny efekt.
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."