Sława 30 lat zwycięstwa
Odpowiedz do tematu

:
Oj jechałem kiedyś takim pociągiem do Kijowa i później do Odessy, niezapomniane chwile.

:
mały dodatek - fotki w dziennym świetle:

:
Bardzo ładna rzecz :)

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Pieeekna jest i taka... z klimatem :idea:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

ps
ma ktoś jakieś informacje na temat tego mechanizmu.zastanawiam się czemu rozwiązanie dwu bębnowe się nie przyjęło?

:
Z założenia dwa bębny to bardziej równomierny chód w funkcji naciągu, ale koszty produkcji są wyższe... a czy się nie przyjęło... sława jechała na tym rozwiązaniu dobre 40 lat więc.. :)

:
Miałem na myśli to że nie jest to powszechne rozwiązanie.A pomysł radziecki?

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Nie, dwa bebny pojawiały się też w "zachodnich" zegarkach - nie przyjęło się to powszechnie bo koszt i skomplokowanie większe a zysk niewielki w typowym zegarku - dwa bebny pojawiaja się i dziś w zegarkach o długiej rezerwie chodu (8-10dni) bo tam zmiana sił "generowanych" przez sprężynę odgrywa większa rolę w zmianie tempa chodu.

Ostatnio zmieniony przez voli 2010-10-13, 18:38, w całości zmieniany 1 raz
:
Bardzo ładna Sława , kozackie zegarki masz Wujku :shock:

:
Piękna perełka :!:

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Może nie ustrzeliłem aż takiej perełki, ale tyz pikny :) 45 lat pabiedy, zapewne jeden z ostatnich "zakazów" :)

Uploaded with ImageShack.us

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Slava rewelacja, podzielam nie specjalną chęć do okolicznościowych łoczów ale dekielek i rzadkość czynią z niej perełkę, zazdraszczam!

:
Pmwas gratki

:
Ciekawy Komandir !

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
pmwas - zaje... komandir :) Powiem więcej - świetny - już takiego chcę :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum