Zakupilem taki portfel, jak dla mnie ze skory jakiegos jaszczura. Pytanie do kolegow strapmakerow swojsko zwanych paskorobami - czy nada sie na paski (mysle o osiemnastce do garniturowca vintage)? Wymiary glownego kawalka to okolo 12 x 13 cm plus mniejszy kawalek okolo 12 x 5 cm.
Czy ktos jest zainteresowany takim surowcem lub podobnymi (krokodyle i inne gady - czasami trafiam podniszczone torby, potrfele itp. w dobrych cenach)? Jakby co, to prosze o PW.
Odpowiedz do tematu
: Czy cos z tego moze byc?
:
Będzie z tego pięknych pasków kilka
Się zapisuję w kolejce - do Wołny mi taki idealnie podejdzie
Się zapisuję w kolejce - do Wołny mi taki idealnie podejdzie
:
Ja moge wziac na siebie dostarczenie surowca, ale z umiejetnosciami manualnymi to u mnie kiepsko.
:
No właśnie sam jestem ciekaw, bo mam kilka portfeli na oku.
:
Ostatnio zmieniony przez Denikleus 2010-10-11, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli to rzeczywiście prawdziwe gady… skóra z portfela wygląda w przybliżeniu na krówkę odgniataną choć mogę się mylić. Sztuczna, nie sztuczna, na pasek starczy spokojnie. Nawet na kilka.
Jest jakaś firma tego portfela? Czy znaczek odnośnie skory może?
Edyta:
Tak wygląda prawdziwy Lizard:
Jest jakaś firma tego portfela? Czy znaczek odnośnie skory może?
Edyta:
Tak wygląda prawdziwy Lizard:
Ostatnio zmieniony przez Denikleus 2010-10-11, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
perfekcja to tylko cel...
/Marcin
/Marcin
:
Nowa praca? W 175?
Blaz napisał/a: |
No właśnie sam jestem ciekaw, bo mam kilka portfeli na oku. |
Nowa praca? W 175?
:
Nie, ale paradoksalnie na ebayu płaty egzotycznej skóry są bardzo drogie, a portfele z tej skóry znacznie tańsze od samego płata.
:
Blaz tylko jak nie mają CITES to I tak ci celnicy to zabiorą
/Marcin
/Marcin
:
Szukam tylko z CITES, bo legendy słyszałem co celnicy robią z delikwentem jak go zaproszą do siebie, bo przemycał egzotyczną skórę bez papierów.
:
To jak znajdziesz to daj znać
/Marcin
/Marcin
:
Nie zapomnę.
Właśnie o to mi chodziło czy z płata skóry wymiaru portfela zrobi się pasek i nawet kiedyś chciałem taki temat założyć, ale zapomniałem. Dzięki więc Zbyszke za przypomnienie.
Właśnie o to mi chodziło czy z płata skóry wymiaru portfela zrobi się pasek i nawet kiedyś chciałem taki temat założyć, ale zapomniałem. Dzięki więc Zbyszke za przypomnienie.
:
W zasadzie to zawsze się da kwestią jest długość końcowa paska trzeba tak z 1cm na zakładkę + długość paska czyli 13 cm to gdzieś 12 cm pasek.
Kiedyś zrobiłem nawet ze swojego starego portfela pasek tyle że ze zwykłej skóry
Kiedyś zrobiłem nawet ze swojego starego portfela pasek tyle że ze zwykłej skóry
/Marcin
/Marcin
:
Duży portfel męski ma wysokość 16-18 cm, więc spokojnie lico starczy. Szerokość 8-12 cm, więc wyjdzie z tego kilka pasków spoko.
:
Odpowiedz do tematu
Te firmowe znaki dodają dodatkowego smaczku temu pasku.