Pabieda Red One
Odpowiedz do tematu

:
I moje dwie

Jakoś nie mogę się przekonać do noszenia ich :???:

:
No cóż za ładne to one nie są,złote indeksy,wskazówki,to koperta chyba też powinna być złota,a tak wyszedł odpust.Stare pobiedy mi się podobają(lata 50-te),nowe nie.

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Redzika też mam ale cały czas na naprawę czeka :(

:
Bardzo ładne te Pabjedy ale mi się jeszcze takie nie trafiły :neutral:

:
:smile:
Buran - co do tej z Alle to nie pakuj się w to , nie warto są ładniejsze a ta to dziwoląg, kumotry dobrze piszą.

I Macie racje Kumotrze, dawne Pabiedki miały smak "prawdziwego zegarka dla ludu" a te późniejsze to tylko blacha, ale jakoś je lubię, może na przekór za to brzydactwo, i nawet czasem je nosze .
Po za tym idealany dla mnie rozmiar - nie mam jakiejś gigantycznej łapy i ta średnica to w sam raz.

Co do Czerwonej Pabiedki - no to taki typowy okaz z uniwersalnej wish listy, po prstu nie za dużo jest rusków z ładnymi czerwonymi tarczami, jest oczywiście Olimpijczyk, Sławy ze dwie czy trzy, a tak to raczej mało,ot co.

:
Stworzyłem kiedyś podobny temat ale nikt się nie podpiął :twisted:
Co do nowszych Pobied to niestety ale do 90% modeli nie mogę się jakoś przekonać. A jeśli chodzi o stare nie odpuszczam jak tylko zobaczę gdzieś jakiegoś trupka kupuje i umieszczam do specjalnej skrzynki, gdzie mam same trupki. Kiedyś jak przyjdzie natchnienie to postaram się posklecać z tego złomowiska przynajmniej jedną ładną sztukę :mrgreen:

:
Buczo - normalnie jak Feniks! :)

:
Gratuluję czerwonej - mnie właśnie jej brakuje (mam niebieska i czarną), a to chyba jedna z nielicznych "nowych" pobiedek która mi sie podoba :)

Co do pobied z centalnym sekundnikiem to były - tak z 1mfz jak i z zakładów zima.

:
Voli nie widziałem nigdy z centralną sek. z zima - zaciekawiłeś mnie, muszę taką upolować. Rozumiem że na tarczy raczej nie ma oznaczeń, tylko na werku jest bite ZIM?

PS. Ttleskopy od Ciebie pierwyj sort, otliczne i czudziestne:)

:
Były zarówno pod brandem pobieda jak i zim (chyba nawet łatwiej trafić). Sporo ich jest jak się poszpera po bazarach - sam mam kilka. Sądząc po werkach to produkcja z końca lat '50 do początków '70.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum