Zegarek utopiłem banalnie: przed nurkowaniem zdjąłem go z ręki i wsadziłem do kieszeni skafandra, ino przed wejściem do wody zapomniałem go wyjąć i zostawić w samochodzie. Koronka nie była zakręcona.
Z zakręconą koronką bezproblemowo przeżył kiedyś nurkowanie na 30+ metrów (basenowe, bo w naturalnych akwenach nie widzę sensu brania zegarka pod wodę).
Zalałem go wodą słodką (koparki).
A teraz pomuszcie:
Zegarek trafił na Belgradzką, opcja 1: wysuszenie i złożenie, opcja 2: dodatkowo generalna konserwacja mechanizmu (rozłożenie, smarowanie, złożenie, regulacja).
Czy cena 250 zł za opcję 2 jest OK?
A może przy okazji wymienić mechanizm na jakąś lepszą wersję? Jakie mechanizmy wchodzą w grę, ile to kosztuje i kto się podejmie?
Odpowiedz do tematu
:
Nurki nureczki nurasy! No i jakiś bauhaus od czasu do czasu
:
250 za serwis prostego seiko to lekko drogawo. Tym bardziej że po czymś takim jest niezbędny, ktoś kto proponuje że ci go tylko wysuszy deko tnie głupa
:
A ile to powinno kosztować? I u kogo?
:
A pisali koledzy jedź na Wolską....
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Jakby ta Wolska miała jakąś nazwę, adres lub przynajmniej telefon, to można by się zainteresować, ale czasu na bieganie po ulicy i szukanie to ja za bardzo nie mam… Czas gonił, sprzęt trzeba było ratować, Belgradzka pod ręką – trudno, najwyżej przepłacę.
Ale skoro zegarek rozebrany, PROPOZYCJE KOMBINOWANIA mile widziane. Da się zamiast 7s26 wsadzić jakiś fajniejszy (i dostępny) mechanizm?
Ale skoro zegarek rozebrany, PROPOZYCJE KOMBINOWANIA mile widziane. Da się zamiast 7s26 wsadzić jakiś fajniejszy (i dostępny) mechanizm?
:
http://zegarmistrz-duber.warszawa.pl/
http://zegarmistrz-duber.warszawa.pl/kontakt/
https://www.google.pl/?gw...trz+Wolska+109&*
Po kiego grzyba pytasz jak nie czytasz odpowiedzi - po kiego grzyba wchodzisz na forum skoro nie umiesz korzystać z internetu, albo masz bana na google?
I jeszcze nurasa utopiłeś - normalnie same nieszczęścia Ci się przytrafiają... z łóżka strach wstawać...
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-23, 15:31, w całości zmieniany 1 raz
Teo napisał/a: |
Jakby ta Wolska miała jakąś nazwę, adres lub przynajmniej telefon, to można by się zainteresować, ale czasu na bieganie po ulicy i szukanie to ja za bardzo nie mam… |
Jacek. napisał/a: |
Tak na dzień dobry przychodzi mi do głowy pan Jan z Wolskiej 109. Napadnij Jacobiego na PW jak tam trafić. |
http://zegarmistrz-duber.warszawa.pl/
http://zegarmistrz-duber.warszawa.pl/kontakt/
https://www.google.pl/?gw...trz+Wolska+109&*
Po kiego grzyba pytasz jak nie czytasz odpowiedzi - po kiego grzyba wchodzisz na forum skoro nie umiesz korzystać z internetu, albo masz bana na google?
I jeszcze nurasa utopiłeś - normalnie same nieszczęścia Ci się przytrafiają... z łóżka strach wstawać...
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-23, 15:31, w całości zmieniany 1 raz
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
@ Daito: dodam jeszcze że rano się nie ogoliłem, a godzinę temu upieprzyłem sobie marynarkę sosem do frytek – masz tu kolejne powody, by się pożołądkować
Bardzo diękuję za namiary na Wolską, przy następnej okazji skorzystam.
A tymczasem, skoro zegarek jest już na Belgradzkiej i trzeba w niego włożyć $$$ - robić serwis, czy są inne opcje, np. wymiana mechanizmu, np. na taki sam nowy, albo na inny?
Bardzo diękuję za namiary na Wolską, przy następnej okazji skorzystam.
A tymczasem, skoro zegarek jest już na Belgradzkiej i trzeba w niego włożyć $$$ - robić serwis, czy są inne opcje, np. wymiana mechanizmu, np. na taki sam nowy, albo na inny?
:
pytaj na Belgradzkiej
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Bez sensu.
Za sam mechanizm w detalu zapłacisz ze dwie stówy lekko, a żadnego innego poza Seiko i NH35A tam nie wsadzisz. Nie te gabaryty i lokacja tarcz daty.
Do tego dojdzie ci jeszcze robocizna na przekładkę, i nikt ci na twój własny mechanizm gwarancji nie da. A po serwisie dostaniesz co najmniej 6 miesięcy.
Za sam mechanizm w detalu zapłacisz ze dwie stówy lekko, a żadnego innego poza Seiko i NH35A tam nie wsadzisz. Nie te gabaryty i lokacja tarcz daty.
Do tego dojdzie ci jeszcze robocizna na przekładkę, i nikt ci na twój własny mechanizm gwarancji nie da. A po serwisie dostaniesz co najmniej 6 miesięcy.
:
@Jacobi:
@ALAMO: dzięki! Czyli w zegarku wszystko zostanie po staremu.
... tylko w kieszeni -250. Cóż, przy kosztach hobby zwanego nurkowaniem, to w sumie jest pikuś
@ALAMO: dzięki! Czyli w zegarku wszystko zostanie po staremu.
... tylko w kieszeni -250. Cóż, przy kosztach hobby zwanego nurkowaniem, to w sumie jest pikuś
:
Tru.
Tam siedzi mechanizm 7S26; wygląda jak kupa, ale jest wystarczająco dokładny i ciężki do zamordowania. Na ewentualnych kombinacjach zyskujesz przeróbkę tarczy, kombinowanie z pierścieniem mocującym i dziką frajdę z ręcznego nakręcania.
Jeśli masz aż tak silne parcie na gruczoł tfurzy, IMO spraw sobie lity bezel i jakieś czadowe wskazówki
Gboo.
[ Dodano: 2017-03-23, 16:20 ]
---
Alamos - gwoździe Wilsona mi sie przypomniały
G.
Tam siedzi mechanizm 7S26; wygląda jak kupa, ale jest wystarczająco dokładny i ciężki do zamordowania. Na ewentualnych kombinacjach zyskujesz przeróbkę tarczy, kombinowanie z pierścieniem mocującym i dziką frajdę z ręcznego nakręcania.
Jeśli masz aż tak silne parcie na gruczoł tfurzy, IMO spraw sobie lity bezel i jakieś czadowe wskazówki
Gboo.
[ Dodano: 2017-03-23, 16:20 ]
---
Alamos - gwoździe Wilsona mi sie przypomniały
G.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
pomóżcie, pomóżcie, pomóżcie
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2017-03-23, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Teo napisał/a: |
...A teraz pomuszcie:...? |