Odpowiedz do tematu
: Płatność kartą kredytowa (bez PP) w sklepie w USA
Szybkie pytanie- czy zakup w sklepie za oceanem z płatnością kartą kredytową (Mastercard) jest bardziej ryzykowny niż przy użyciu PayPal? Na co trzeba zwrócić uwagę?
:
tak samo jak w każdym innym kraju
teoretycznie karta ma jakieś ubezpieczenie, nigdy nie dochodziłem roszczeń więc się nie wypowiem
pierwsza kwestia czy zaakceptują Ci płatność kartą inną niż US based
teoretycznie karta ma jakieś ubezpieczenie, nigdy nie dochodziłem roszczeń więc się nie wypowiem
pierwsza kwestia czy zaakceptują Ci płatność kartą inną niż US based
:
Jezeli jestes pewny wiarygodnosci sklepu to nie ma sie czego obawiac. PayPal daje Ci jakas gwarancje i szanse na ewentualny zwrot kasy gdybys nie dostal towaru. Z płatnością karta takiego zabezpieczenia nie masz i musisz liczyc na uczciwosc sprzedawcy.
:
Jak najbardziej jest zabezpieczenie przy płatności kartą, hint: Chargeback. Warto sprawdzić w banku jak wygląda procedura.
muchacho_ napisał/a: |
Z płatnością karta takiego zabezpieczenia nie masz i musisz liczyc na uczciwosc sprzedawcy. |
Jak najbardziej jest zabezpieczenie przy płatności kartą, hint: Chargeback. Warto sprawdzić w banku jak wygląda procedura.
John Smith
:
Machu, ,MC możesz nie zapłacić w ,USA. U nich głownie VISA
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Jarek, a nie ma o tym informacji na stronach sklepu
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
MC honoruje większość sklepów internetowych w USA, jak nie wszystkie, które mają płatność kartą.
Michał napisał/a: |
Machu, ,MC możesz nie zapłacić w ,USA. U nich głownie VISA |
MC honoruje większość sklepów internetowych w USA, jak nie wszystkie, które mają płatność kartą.
:
Akurat z tym nie powinno być problemu:
https://huckberry.com/faqs
JohnSmith, dzięki Czyli to zależy od banku i nie ma jakiś jednolitych, odgórnych regulacji Pewnie głupie pytania, ale ja zawsze przez PP kupowałem....
Cytat: |
We currently accept Visa, MasterCard, American Express, Discover, and JCB. Unfortunately, we are unable to accept prepaid gift cards or Paypal as a form of payment. |
https://huckberry.com/faqs
JohnSmith, dzięki Czyli to zależy od banku i nie ma jakiś jednolitych, odgórnych regulacji Pewnie głupie pytania, ale ja zawsze przez PP kupowałem....
:
Ostatnio zmieniony przez agaron 2016-12-15, 07:36, w całości zmieniany 1 raz
Machu, Chargeback to usługa organizacji płatniczych (VISA, MC) i bank tu nie ma znaczenia. Bank po prostu świadczy usługę Chargeback na podstawie regulacji organizacji płatniczych.
Termin na złożenie reklamacji w tej usłudze to standardowo 120 dni od daty transakcji.
Wyjątek jest dla przypadku upadłości sprzedawcy, wtedy jest 540 dni.
Termin na złożenie reklamacji w tej usłudze to standardowo 120 dni od daty transakcji.
Wyjątek jest dla przypadku upadłości sprzedawcy, wtedy jest 540 dni.
Ostatnio zmieniony przez agaron 2016-12-15, 07:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
No i jeszcze nie wysyłają do Pl, trzeba by Polamera dodatkowo ogarnąć...
:
O widzisz, a w hamerykańskim Jeffsie na Polach Mokotowskich honorują tylko VISA...
Tomek napisał/a: | ||
MC honoruje większość sklepów internetowych w USA, jak nie wszystkie, które mają płatność kartą. |
O widzisz, a w hamerykańskim Jeffsie na Polach Mokotowskich honorują tylko VISA...
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
W Kompani Kuflowej też
Ale ona też Jefsowa
Michał napisał/a: | ||||
O widzisz, a w hamerykańskim Jeffsie na Polach Mokotowskich honorują tylko VISA... |
W Kompani Kuflowej też
Ale ona też Jefsowa
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
A ono ma lokalizację w USA to Pole Mokotowskie ?
Michał napisał/a: |
na Polach Mokotowskich |
A ono ma lokalizację w USA to Pole Mokotowskie ?
:
We środku prawie jak w Ameryce
Tomek napisał/a: | ||
A ono ma lokalizację w USA to Pole Mokotowskie ? |
We środku prawie jak w Ameryce
:
Odpowiedz do tematu
To prawda, Pola Mokotowskie przypominają czasem Dziki Zachód, szczególnie późnym wieczorem w weekendy