Pracuje w niej automatyczny mechanizm 2415, na 31 kamieniach,
Zegarek dostajemy w dwóch pudełkach, kartonowej osłonce i pięknie wykończonym czarnym drewnianym.

po otwarci pudełka naszym oczom ukazuje się sporej wielkość zegarek,

po wyjęciu okazuje się że jest dość ciężki,( każdy na to od razu zwraca uwagę) i solidny. Stalowa koperta została wykonana bardzo dokładnie. Góra koperty jest satynowana dokładnie w ten sam sposób jak pierwowzór, a boki są polerowane. Nie zauważyłem żadnych niedociągnięć.
Koronka jest sygnowana i zakręcana w podobny sposób do tradycyjnych amfibi

Bardzo interesująco jest wykonana tarcza, w jasnym świetle ma kolor granatowo fioletowy, ( czego nie udało mi się uchwycić) a w sztucznym domowym wygląda na czysto czarną. Indeksy są nakładane bardzo dokładnie z farbą luminescencyjną która bardzo słabo świeci.

Do zegarka była dołączona oczywiście przywieszka

bransoleta jest stalowa kuta z pełnych ogniw i sygnowana w dwóch miejscach, a ponadto jest ona najsłabszą stroną zegarka. Spodziewałem się masywniejszej i cięższej, a ponadto jaj kolor różni się troszeczkę od koperty. ponad to jest wygodna w noszeniu i fajnie wygląda.

W komplecie była oczywiście instrukcja obsługi, w której opisano historie powstania modelu

porównanie z protoplastą

i z imienniczką

no i zdjęcie nadgarstkowe

Podsumowywując jest to bardzo fajny zegarek z ćiekwą historią, dobrze leżący na nadgarstku, nawet nie wielkim jak moim.
Jedynymi jego wadami jest słaba luminescencja i mało masywna bransoleta