Swego czasu zanabyłem Poljota chrono na kultowym już werku kalibru 3133, zegarek na tyle znany i popularny, będący westchnieniem wszystkich kolekcjonerów że nie trzeba go opisywać. Zegarek został poddany małemu SPA, na przyciskach chronografu widać wżery w powłoce galwanicznej, postanowiłem je tak zostawić, w końcu maszyna ma przeszło 30 lat.
Dopatrzyłem się teraz że brakuje fotek werku, postaram się uzupełnić.
Zapraszam do galerii
Odpowiedz do tematu
:
Może dostanę za to po buzi, może zostanę wyzwany na pojedynek, ale tego Poljota uważam za najbrzydsze opakowanie jakże pięknego werka.
:
Sadziłem kiedyś podobnie jak Ty Blazosie, jak patrzyłem na ten zegarek to widziałem " Cepelię", ale z czasem zmieniłem zdanie, wbrew pozorom zegarek świetnie wygląda na nadgarstku, jest bardzo czytelny a koperta ma idealne proporcje. Ta maszyna dużo zyskuje w oglądzie na żywo, chociaż robiąc fotki starałem się oddać jej walory.
:
Sylwek wal się to po pierwsze.
Pojedynkować się o wygląd zegarka raczej nie warto to po drugie.
Ja jest na ten przykład zauroczony tym zegarkiem i co jakiś czas przeżywam ogromne ciśnienie na wejście w posiadanie takowego
O gustach się nie dyskutuje (ale to jest chyba zaprzeczenie naszego forum ) i każda potwora znajdzie swojego amatora to na podsumowanie.
Pojedynkować się o wygląd zegarka raczej nie warto to po drugie.
Ja jest na ten przykład zauroczony tym zegarkiem i co jakiś czas przeżywam ogromne ciśnienie na wejście w posiadanie takowego
O gustach się nie dyskutuje (ale to jest chyba zaprzeczenie naszego forum ) i każda potwora znajdzie swojego amatora to na podsumowanie.
:
...Blaz, nie znasz się...
...prędzej czy później będę miał takiego Poljocika
...prędzej czy później będę miał takiego Poljocika
:
Tak, to jest jedno z najfajnieszych ruskich chrono. Amen!
Foch und Ch.
:
A poza tym był i jest on przecież dosłownie wyj.........y w kosmos !!!
Oczywiście składam wyrazy nienawiści. (Też kiedyś takiego zanabędę)
Oczywiście składam wyrazy nienawiści. (Też kiedyś takiego zanabędę)
"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
:
G-shock też był w kosmosie.
Buran mi się podoba, Blue Angels na ten przykład, ale ten... nie. Ale to rzeczywiście kwestia gustu.
Buran mi się podoba, Blue Angels na ten przykład, ale ten... nie. Ale to rzeczywiście kwestia gustu.
:
Cóż, czasami życie wymaga poświęceń.
:
napisałbym w celu otrzymania ostrzeżenia, że paskudny, ale kruca zarąbisty jest. Sylwek fachowo jeszcze fotki zrobił, wskazówki sklepowo ustawił
ale to nato nie pasi - może jakieś z granatowym? (może za tę skromną krytykę coś mi się dostanie? )
ale to nato nie pasi - może jakieś z granatowym? (może za tę skromną krytykę coś mi się dostanie? )
:
Dla mnie to najbardziej wartościowy radziecki zegarek. Wyżej cenię tylko chronometry okrętowe.
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-09-15, 09:55, w całości zmieniany 2 razy
Bartek , pasek nie jest radziecki, za pasek bana nie dostaniesz, no może gdybyś napisał że pasek typu "Układ Warszawski" nie pasuje, a Ty piszesz NATO
A na poważnie to nie widzę go na innym pasku tylko na parciaku, zresztą on jest troszkę niebieski , no może bardziej granatowy
A na poważnie to nie widzę go na innym pasku tylko na parciaku, zresztą on jest troszkę niebieski , no może bardziej granatowy
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-09-15, 09:55, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2010-09-15, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
Blaz popełniasz ciężki grzech źle mówiąc o tym zegarku
Jak dla mnie ta wersja jest genialna. Te wskazówki, indeksy na tej jasnej tarczy w połączeniu z granatowym ringiem ehh miodzio
Jak dla mnie ta wersja jest genialna. Te wskazówki, indeksy na tej jasnej tarczy w połączeniu z granatowym ringiem ehh miodzio
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2010-09-15, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Tarcza owszem, ale koperta... Przychodzi mi na myśl kombajn Bizon i nie pytajcie mnie się dlaczego.