Zegarek Seiko jest to mod, po wymianie tarczy i wskazówek, i teraz nie wiem czy mogę go zanurzyć w wodzie, chodzi i zwykle pływanie, basen, jezioro, morze

Ratler Wściekły I napisał/a: |
hmmm a nie prościej u zegarmistrza dać dychę za sprawdzenie na maszynie? |
feleksc napisał/a: |
E tam.
Ja mam sposób ,choć na mokro . Dzień 1. dokładnie wymoczyć w umywalce . jak działa i nie paruje po 24 godzinach -wanna. Jeśli bez zmian szykować się na basen ... ![]() |
feleksc napisał/a: |
E tam.
Ja mam sposób ,choć na mokro . Dzień 1. dokładnie wymoczyć w umywalce . jak działa i nie paruje po 24 godzinach -wanna. Jeśli bez zmian szykować się na basen ... ![]() |
revolta napisał/a: |
Ja nie potrzebuje nie wiadomo jakiego WR ,tylko popływać na powierzchni, myślałem że jest jakiś sposób na sprawdzenie tego, bez rozkładania zegara w drobny mak, podkręcanie dekla itd, nie chciałbym żeby mi nawet zaparowal, bo nie mam u siebie nikogo kto by go później rozkrecil wysuszyl oczyscil itd.
Spoko będzie diver nie moczony ![]() |
diverofobia napisał/a: |
no szczelność zegara sprawdza się w zbiornikach i pompach próżniowych , podobno w Polsce nie mają mocniejszych niż -10 atm, może dlatego jest wiele niesprawdzanych zegarków z napisem 20atm,.... |
Jacek. napisał/a: |
bo jak weźmie na ambicję. |
Eustachy napisał/a: |
Próżnia to -1 atmosfera. Jak uzyskasz podciśnienie mniejsze niż próżnia absolutna ? |
diverofobia napisał/a: | ||
to zabroni sikania pod murem nie tylko w Starachowicach... ![]() |
Cytat: |
niech koledzy czasami zerkną na emotikona ![]() |
Cytat: |
no ... a ile ma ciśnienie atmosferyczne , a dlaczego firanka we prysznicu zawija sie do środka a nie na zewnątrz ? hehehe |