Chciałbym wymienić sobie szkło w mojej PZL'ce (i nie tylko ), ale potrzebuję dokładny wymiar onego szkła.
Tzn. średnicę i grubość.
Macie może?
A jeśli nie, to może ktoś ma na zbyciu samą bazę/samą kopertę - stan nie jest istotny - ma być tanio
Odpowiedz do tematu
: Baza PZL P.11c - rozmiar szkła
:
daj ogłoszenie na jakimś holenderskim forum zegarkowym
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ratler Wściekły I,
Budyń dał znać o sobie ?
Budyń dał znać o sobie ?
:
idź sprawdź tabele kursów walut bo się globalny byznesik sypnie
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ratler, na te Twoje 12591 postów napisałeś choć jeden z sensem i na temat ?
Kufa, okradli kolegę z forum a Ty sobie bekę z tego robisz
Kufa, okradli kolegę z forum a Ty sobie bekę z tego robisz
:
Daj spokój, może mu kazali oddać bony świąteczne do Tesco co dostał, bo jest manko ... Się chłop poirytował ...
:
nic nie musiał oddawać tylko przesyłki z zegarkami do mnie nie nie dochodzą
a wrzuta na holenderskie forum że potrzebuję takiej części do takiego zegarka - tu foto, ma sens o tyle że PZlka jest niszowym zegarkiem i kradziej może odpowiedzieć na anons. Tam też działa statystyka i może trafi się kradziej debilny który nie będzie miał gdzie sprzedać PZLki - pomijam oczywiście sytuacje gdy zawijający idzie do ichniego lombardu i puszcza zegarek za pare euro. Teraz już Cziken kuma przekaz
a wrzuta na holenderskie forum że potrzebuję takiej części do takiego zegarka - tu foto, ma sens o tyle że PZlka jest niszowym zegarkiem i kradziej może odpowiedzieć na anons. Tam też działa statystyka i może trafi się kradziej debilny który nie będzie miał gdzie sprzedać PZLki - pomijam oczywiście sytuacje gdy zawijający idzie do ichniego lombardu i puszcza zegarek za pare euro. Teraz już Cziken kuma przekaz
:
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-01-20, 13:55, w całości zmieniany 1 raz
Panowie, po co takie dziwne posty, koledze ukradli- kolega ma dokumenty własności- kolega zgłasza odpowiednim organom- zegarek wypływa- zegarek wraca do kolegi, chyba że
kradziej sam będzie nosił i nie będzie sprzedawał; współczuję
P.S . zgłoszenie na policję i przejrzenie listy pasażerów może pomóc ...
może nie związane na 100% , ale jednak związane w kwestii poszukiwania kradzieja:
mojej żonie na parkingu przy głównej ulicy jeden taki ciężarówką skasował cały tył samochodu- znalazłem klosz kierunkowskazu- poleciało dalej i znalazł się sprawca,
on z miasta odległego o 120km, on się nie przyznaje, ale dowody som zabezpieczone ,
czasami da się
kradziej sam będzie nosił i nie będzie sprzedawał; współczuję
P.S . zgłoszenie na policję i przejrzenie listy pasażerów może pomóc ...
może nie związane na 100% , ale jednak związane w kwestii poszukiwania kradzieja:
mojej żonie na parkingu przy głównej ulicy jeden taki ciężarówką skasował cały tył samochodu- znalazłem klosz kierunkowskazu- poleciało dalej i znalazł się sprawca,
on z miasta odległego o 120km, on się nie przyznaje, ale dowody som zabezpieczone ,
czasami da się
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-01-20, 13:55, w całości zmieniany 1 raz
:
A może coś w temacie by ktoś napisał?
:
sorry tak mnie zbulwersowała kradzież PZL, że ... przepraszam, PZL-ki nie mam- mam szkiełka różne
Santino napisał/a: |
A może coś w temacie by ktoś napisał? |
sorry tak mnie zbulwersowała kradzież PZL, że ... przepraszam, PZL-ki nie mam- mam szkiełka różne
:
No, wkurzające to jest - fakt.
"Na oko" mierząc suwmiarką, bez wyjmowania szkła, wychodzi mi 36,5-36,6 mm.
I teraz kwestia - czy jak będzie o te 0,1 mm mniejsze, to po wklejeniu będzie szczelne - chodzi mi o kurz i ewentualne zachlapanie - nie o pływanie w nim.
"Na oko" mierząc suwmiarką, bez wyjmowania szkła, wychodzi mi 36,5-36,6 mm.
I teraz kwestia - czy jak będzie o te 0,1 mm mniejsze, to po wklejeniu będzie szczelne - chodzi mi o kurz i ewentualne zachlapanie - nie o pływanie w nim.
:
MÓJ Fachman wkleja mi szkiełka do tych szuwarkowych- klej utwardzany ultrafioletem ?
nie będę ściemniał bo nie wiem, ale wkleił żonce i jest super, mnie też wkleił kilka razy i trzyma, także 0,1 to chyba pryszcz, ja raz z hardlexa przeszedłem na szafir ..
popatrzę może mam- a wypukłe czy płaskie ? pozdro
No, wkurzające to jest - fakt.
"Na oko" mierząc suwmiarką, bez wyjmowania szkła, wychodzi mi 36,5-36,6 mm. I teraz kwestia - czy jak będzie o te 0,1 mm mniejsze, to po wklejeniu będzie szczelne - chodzi mi o kurz i ewentualne zachlapanie - nie o pływanie w nim. |
MÓJ Fachman wkleja mi szkiełka do tych szuwarkowych- klej utwardzany ultrafioletem ?
nie będę ściemniał bo nie wiem, ale wkleił żonce i jest super, mnie też wkleił kilka razy i trzyma, także 0,1 to chyba pryszcz, ja raz z hardlexa przeszedłem na szafir ..
popatrzę może mam- a wypukłe czy płaskie ? pozdro
:
Szkła to ja sobie znajdę - chodzi o takie z dobrym AR.
Tylko o rozmiar mi chodzi - średnica i grubość...
Tylko o rozmiar mi chodzi - średnica i grubość...
:
Ten mój fachman mówił że mały luz musi być bo wtedy klej lepiej trzyma, ale mogę zapytać jak to dokładnie jest
Szkła to ja sobie znajdę - chodzi o takie z dobrym AR.
Tylko o rozmiar mi chodzi - średnica i grubość... |
Ten mój fachman mówił że mały luz musi być bo wtedy klej lepiej trzyma, ale mogę zapytać jak to dokładnie jest
:
No to poproszę - jak możesz, to zapytaj
Odpowiedz do tematu
diverofobia napisał/a: | ||
Ten mój fachman mówił że mały luz musi być bo wtedy klej lepiej trzyma, ale mogę zapytać jak to dokładnie jest |
No to poproszę - jak możesz, to zapytaj