ETERNA KONTIKI FOUR HANDS
Odpowiedz do tematu

:
Damasko jest pod względem designu rewelacyjne ale ma tylko 40mm a Eterna 42mm.
A większy zegarek = lepszy zegarek. To jest oczywiste.

Caseback w KonTiki nie do pobicia.

:
Wywiad napisał/a:
A większy zegarek = lepszy zegarek. To jest oczywiste

To jest normalne czym więcej zegarka w zegarku tym lepiej

:
Wywiad napisał/a:
Damasko jest pod względem designu rewelacyjne ale ma tylko 40mm a Eterna 42mm.
A większy zegarek = lepszy zegarek. To jest oczywiste.

Caseback w KonTiki nie do pobicia.

Ale tu Cie zaskoczę...Damasko ma "tylko" 40mm ale przy zegarku 42mm wygląda na taki sam a czasem i na większy niz ten 42mm.

"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
Blaz
[Usunięty]
:
38mm też daje radę. :mrgreen:

:
Witam,
A ja Was zaskocze - wole Eterne i Damasko :razz: :razz:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

:
Toż to taka jak Spinnerosa :wink:

:
Svedos napisał/a:
Toż to taka jak Spinnerosa :wink:

To dwie ma. Wiem o srebrnej.

Ciekawe czy bardzo się rysuje ten polerowany bezel ?

Ostatnio zmieniony przez Wywiad 2010-09-10, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
:
A ona nie była kremowa :shock: , muszę odszukać fotki.

No faktycznie MUA się mylić, MUA prosić o karę, najlepiej jakieś ostrzeżenie. :wink:

Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-09-10, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Blaz
[Usunięty]
:
Ona była kremowa, ale nie aż tak. :wink:

:
biała była a nie kremowa

:
wywiad, a nie czarna? u mnie czarna jest chwilowo on the top, zepchnęła omeśkę AT w otchłań po tym, jak projektanci ze SG spieprzyli ten zegarek
ale jasne też są w pytę. Trzeba tylko uważać, żeby na sellitową nie trafić. Pewnie werk przez Eternę poprawiony, ale etka lepsza

:
Kyle napisał/a:
wywiad, a nie czarna?

Po pierwsze
Dla mnie czarna to jest takie pójście na łatwiznę. Szampańska jest taka bezkompromisowa. Pomimo, że robi wrażenie niesamowite (przymierzałem w Aparcie i siedziałem z nią pół godziny na ręce i nie mogłem się napatrzeć) to kolorystyka jest zwalona. Mocno żółta tarcza z delikatnie zielonymi indeksami - troszkę mdło to wygląda. Wolałbym bledszą tarczę z wyraźniejszymi indeksami. Mojemu ojcu w ogóle się ta wersja nie podobała.
Trochę namieszałem - zwalone kolorki, ale i tak cudowna.

Po drugie
Czarny kolor tarczy ja rezerwuję dla zegarka EDC. KonTiki raczej dla mnie zegarek na lepsze okazje. Do dziurawego podkoszulka jej nie ubiorę. Zewnętrzny AR, koperta na połysk - trzeba oszczędzać zegarek.

Po trzecie
Gdy ją przymierzałem to sprzedawca spojrzał na Balla i powiedział, że ja już mam podobny zegarek.

Aczkolwiek czarnej jeszcze nie widziałem na żywo i wszystko jeszcze jest możliwe.

Kyle napisał/a:
Trzeba tylko uważać, żeby na sellitową nie trafić. Pewnie werk przez Eternę poprawiony, ale etka lepsza

Mnie się do tej pory wydawało, że 4-Hands są na ETA a Date są Sellicie. Można trafić 4-Hands na Satelicie, wiesz coś o tym ?

A na Omegę to mnie nie stać i obawiam się, że w życiu mnie stać na nią nie będzie.

A tak w ogóle - Aqua Terra Omegi i Eposa

Ostatnio zmieniony przez Wywiad 2010-09-11, 21:49, w całości zmieniany 4 razy
:
Wywiad napisał/a:

Czarny kolor tarczy ja rezerwuję dla zegarka EDC. KonTiki raczej dla mnie zegarek na lepsze okazje.

masz rację, ale kurde przy tym zegarku mogę zrobić wyjątek. Czarną kontiki nosiłbym to garnituru, pomimo że to nie garniturowiec. Zarąbiście podoba mi się kontrast tarczy i indeksów w zestwienia z kształtem tych ostatnich i w ogóle koncepcją tarczy. A przecież generalnie mam bardzo konserwatywne podejście do kwestii zegarka do garnituru

notabene czarne bardziej idą. Jasną nową mógłbym mieć za 3,5k pln. Z czarną jak widzę nie ma chwilowo szans

z werkiem masz rację, tyle że design podobny, więc żeby się na napalić przypadkiem...

Ostatnio zmieniony przez Kyle 2010-09-11, 23:47, w całości zmieniany 1 raz
Blaz
[Usunięty]
:
Eternę jednak wypadałoby mieć na Ecie. W końcu to dla Eterny in-house. :grin:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum