Witam,
od dawna z dużym zainteresowaniem spoglądam na zegarek Vostok Lunokhod 2 z mechanizmem kwarcowym Soprod TM36.03VE. O gustach nie ma co dyskutować, w każdym razie dla mnie stał się obiektem pożądania . Zdaję sobie sprawę z wielkości [49 mm x 17mm] i związanej z tym wagi. Nie jest moim celem zachęcić Was do dyskusji o walorach estetycznych/funkcjonalnych, ponieważ ja już jestem przekonany, iż chciałbym przygarnąć tego "potwora" . Przeszukałem internet i niestety nie znalazłem żadnych konkretnych informacji na temat konstrukcji zegarka, a w szczególności jakichkolwiek opinii o jakości i niezawodności samego mechanizmu poza marketingową paplaniną kopiowaną na wszystkich stronach sklepów internetowych. W sumie na razie niezobowiązująco zamówiłem interesujący mnie model TM3603B-6205207 w sklepie w Poznaniu. Pan sprzedawca powiedział mi, że na 2 te zegarki sprzedane u nich oba kilkukrotnie wracały w ramach reklamacji, co w jednym wypadku skończyło się zwrotem gotówki, a w drugim zmianą na inny model Vostoka. Sądząc z tej zatrważającej statystyki Lunokhody z mechanizmami kwarcowymi Soprod zamiast być niezniszczalnymi konstrukcjami powinny się rozpadać od samego patrzenia na nie...
W tym miejscu pojawia się pytanie do Was - czy ktoś wie coś konkretnego o tym modelu Vostoka z mechanizmem kwarcowym Soprod? Będę wdzięczny za wszelkie informacje! Z góry dziękuję za podzielenie się wiedzą i doświadczeniem.
Pozdrawiam,
Przemo
Ostatnio zmieniony przez mvk 2015-02-08, 18:12, w całości zmieniany 2 razy
Pan sprzedawca powiedział mi, że na 2 te zegarki sprzedane u nich oba kilkukrotnie wracały w ramach reklamacji, co w jednym wypadku skończyło się zwrotem gotówki, a w drugim zmianą na inny model Vostoka.
jakiś czas temu zobaczyłem ten zegarek u jednego z klientów, ale jak się zapytałem o użytkowanie itp to facet aż czerwony się zrobił ze złości. Zegarek w ciągu pół roku był chyba z 10 razy w serwisie i nie zawsze z tą samą usterką. Niemniej jednak ciągle narzekał na mechanizm, że się śpieszy że się późni i że się go nie da wyregulować Coś wspomniał, że mają mu kasę zwrócić bo on już tego zegarka nie chce nawet za pincet złotych ...