Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#18 Wysłany: 2011-02-15, 17:41
A wiesz - chyba nawet pamiętam taką aukcję, gdzie gościu sprzedawa Iskrę z takimi nieoryginalnymi wskazówkami pisząc, zeby nie słuchać "znawców", bo takie też mogą być. Ktoś chyba zdobył sporo tarcz do iskier i podmienia w swoim małym warsztaciku Pytanie teraz czy to Mołnia z tarczą Iskry, czy Iskra z werkiem Mołnii - dekiel w zasadzie rozstrzyga
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-02-15, 17:42, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#24 Wysłany: 2011-02-15, 22:18
Na Allegro to dość częsta sprawa. Mechanizm Mołni w porównaniu z Iskrą jest stosunkowo łatwy do zdobycia i trafiłem na kilka takich składaków. Poza tym na eBayu i sprzedawców z Roski i Ukrainy to nagminne tak samo jak Urale na mechanizmach Mołni (koperta Urala, brak sekundy a w środku 3601). Trafiają się też Iskry z przeszczepionym balansem (razem z mostkiem) od Mołni. Sam mam taką. To by sugerowało, że oś balansu jest taka sama jak w 3601.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#26 Wysłany: 2011-02-24, 11:23
W mojej "Iskrze" (cudzysłów o podwójnym znaczeniu) też siedzi Mołnia, i do tego w takim sobie stanie, a miała to być Iskra NOS - koperta i tarcza istotnie piękne, wskazówki jak zauważył chyba Karol od Mołni. Sprzedawca napisał mi, że on nic nie wie na temat werku, nie zaglądał i się nie zna.
OT Mam już "Iskrę" w zdezelowanej kopercie do przeszczepu, bedzie git!
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-02-24, 11:34, w całości zmieniany 1 raz