Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#1428 Wysłany: 2015-07-15, 23:02
irek1981 napisał/a:
Kto obecnie przejmuje przesyłki, które idą z ebay przez global shipping program z USA? Znaczy jak już dojdą do PL.
Mi miesiąc temu DHL przywiózł
_________________ Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13442 Skąd: Łódź
#1429 Wysłany: 2015-07-30, 08:22
Hej.
Negocjuję z jednym Hamerykańcem.
Możecie mi powiedzieć jak najlepiej/najtaniej wysłać bezpiecznie zegarek do Polski?
I na co trzeba zwrócić uwagę: opis, zadeklarowana cena itp.
Pliz pomóżcie!
Najtańsze przesyłki (oprócz morskich oczywiście) ma chyba USPS: https://www.usps.com/international/welcome.htm - sprawdz cennik , a w szczególności Priority Mail International® Small Flat Rate Box oraz First-Class Package International Service. Możesz również zlecić to jakiejś polskiej firmie pośredniczącej np.: http://www.domashipping.com/pageinternauci.html lub http://www.polameronline.com/ - tu przeczytaj szczegóły (obie są sprawdzone o szczegółu pytać dzwoniąc do nich).
Zwykle przesyłki o wartości poniżej $50 wliczając koszty przesyłki nie podlegają ocleniu i pewnie nie nalicza się VAT-u.
Ostatnio zmieniony przez slavq 2015-07-30, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
To mój 1 post więc Witam wszystkich.Już od dłuzszego czasu forum czytam i za waszą sprawą rozkochałem się w zegarkach.
Zamówiłem nawet jeden z zagranicy a mianowicie ze strony mywatcheshub.com i na dzień dobry dorwało mnie WER Zabrze;/
Czekam spokojnie na list i proszę o odpowiedź na co się szykować?Wybrałem przesyłke:no box,,,opisali że zegarek wraca z naprawy;/
Co w takim przypadku będą chcieć?Fak. Vat nigdzie nie moge znalesc...jedynie ten ich trefny wydruk ze wraca z naprawy za 48 dol. ,,,czy wystarczy sam print screen z paypala?
#1436 Wysłany: 2015-09-06, 13:06
Wysyłka z Japonii, sprzedawca proponuje EMS, ale w opise ma też napisane "To out of EMS zone, I send by Air Mail with tracking". Warto walczyć o to żeby do Polski również wysłał AIr Mail? Zegarek mocno używany za $100, sprzedawca wysyła jako osoba prywatna.
EDIT: Wysłał "AirMail", teraz czekamy...
Ostatnio zmieniony przez Kusiu 2015-09-07, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13442 Skąd: Łódź
#1437 Wysłany: 2015-09-09, 13:06
Czy jest coś o czym powinienem wiedzieć przed wysyłką do Canady?
Jaką firmą najlepiej to wysłać i co wpisać w deklarację/ewentualnie jaka firma pozwala na wysyłkę/ubezpieczenie zegarka.
Jeśli odpowiedź może być wrażliwa - proszę o pomoc na PW.
Raz się sparzyłem z wysyłką do Francji...
_________________ Skate or die!
krawiec [Usunięty]
#1438 Wysłany: 2015-09-09, 15:48
Wysłałem przesyłkę priorytetową Pocztą Polską z pewnego miasta w PL do innego miasta także w naszym kraju. Już drugi dzień przesyłka leży w WER Zabrze. Może mi ktoś powiedzieć czy coś takiego jest normalne i o co może chodzić? Rozumiem, że zatrzymują tam przesyłki zza granicy w celu oclenia, itp, ale żeby przesyłkę krajową zatrzymać na dwa dni? Miał ktoś taki przypadek? Pierwszy raz spotykam się z takim czymś
Ostatnio zmieniony przez krawiec 2015-09-09, 15:59, w całości zmieniany 1 raz
A WER Zabrze nie jest czasem główną śląską rozdzielnią przesyłek Poczty Polskiej? Po mojemu nie ma się czym martwić, po prostu ostatnio priorytety idą długo, często dłużej niż listy ekonomiczne.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.