Pomógł: 21 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3219 Skąd: LDZ
#1250 Wysłany: 2015-11-27, 11:11
Przypadkiem się dowiedziałem, że kolega z FabLabu ma duże doświadzenie z zegarami Nixie.
Co więcej, jakiś czas temu zaprojektował cały układ, napisał program na mikrokontroler Atmega i sprzedaje gotowe zegary lub kity do samodzielnego montażu.
To co ja będę wywarzał otwarte drzwi, wytrawiał płytki, myślał co poszło nie tak.
A tu już u mnie.
Pozostaje przylutować million mikroskopijnych rezystorów i diod, kilka kondensatorów itp. itd.
Jak czegoś nie spi... to powinno śmigać.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4537 Skąd: Dubland
#1251 Wysłany: 2015-11-27, 11:15
Fixxxer napisał/a:
Przypadkiem się doweidziałem, że kolega z FabLabu ma duże doświadzenie z zegarami Nixie.
Co więcej, jakiś czas temu zaprojektował cały układ, napisał program na mikrokontroler Atmega i sprzedaje gotowe zegary lub kity do samodzielnego montażu.
To co ja będę wywarzał otwarte drzwi, wytrawiał płytki, myślał co poszło nie tak.
Pozostaje przylutować million mikroskopijnych rezystorów i diod, kilka kondensatorów itp. itd.
Jak czegoś nie spi... to powinno śmigać.
O kurde. Ja chce.
Ale ostatnio lutownice trzymalem w rekach chyba z 10 lat temu. Obawiam sie, z zrobilbym cynowego bloba.
Musze sie za tymi gotowcami rozejrzec.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.