Witam wszystkich.
To pierwszy mój post i inicjatywa stworzenia czegoś wyjątkowego.
Przeglądając forum, wpadł mi do głowy pomysł zrobienia zegarka upamiętniającego pojazd PRL'u jakim był Fiat 126p. Zegarek nazywał by się „G.Gerlach 126p” a wyglądem przypominałby licznik z modelu np. 82 czyli popularny”budzik” "kapliczkę" jak kto woli.
„Silnik” w tym modelu 126p to np. ETA/Unitas 6496 nakręcany ręcznie , podobno nie do zajechania.
Kolor tarczy piasek pustyni taki piaskowy oldschool'owy , na czarnym pasku.
Koronka np. w takim kształcie jak stare felgi z 1978 roku.
Inni mają Syreny , Warszawy. My byśmy mieli 126p !
Z tym kolorami to można byłoby się odnieść do licencji włoskiej, tzn umiścić gdzieś zielony biały i czerwony.
Co wy na to , byliby chętni na coś takiego ?
p.s.
Nie umiem wklejać zdjęć.
Niby tak , ale czy to oznacza w praktyce, że mają wyłączność ? Nie wydaje mi się.
Pytam poważenie bo jestem zielony i nie wiem kto z kim śpi w tej branży
Przestancie byc wredni, wy stare zgredy ... bo takie zachowanie troche tym forum "zza plotu" zajezdza .........
Sebastian_J ... Fiat 126p pewnie kiedys tam sie zisci, ale to raczej faktycznie podejdzie bardziej pod tematyke Xicora niz GG. Robienie takiego zegarka na unitasie, jeszcze w dodatku Szwajcarskim, to nie na ten rynek chyba - kazdy by chcial, ale pozniej kazdy bedzie pitolil ze "dlaczego tak drogo" . Poza tym 126p byl maly, a unitas jest duzy