Okazuję się, że można pójść o krok dalej niż stworzenie pokrytej rdzą tarczy i zrobić także bezel z zardzewiałej blachy i to nie byle jakiej, bo z wraku Titanica
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#6 Wysłany: 2010-06-30, 22:36
...osz Ty w laczki, tyle szmalu - masakra jak dla mnie
...mogę zorganizować kawał blachy ze starego Jelcza, też będzie mega pordzewiała, dorobi się historie, że to z jakiegoś automobilu co zacnych ludzi woził i będzie malinowo
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2010-06-30, 22:38, w całości zmieniany 1 raz
Właśnie mnie natchnęło, że myśląc o edycji zegarka forumowego 2011 moglibyśmy się stworzyć uroczorudą Maryne inspirowaną jakimś naszym ORP. Najlepiej takim z którego da się coś uszczknąć choć na klamerkę bez użycia batyskafu
Będzie znowu Made in Poland
Ostatnio zmieniony przez AdamW 2010-06-30, 23:14, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#11 Wysłany: 2010-07-01, 07:13
Romek robi niebanalne zegarki. To jedna z moich ulubionych firm. Prawdziwe dzieła sztuki, a ze sztuką bywa tak, że artyska bywa niezrozumiały przez plebs i krytyków ... takie życie wśród niziołków.
Kilka dokonań Romka z truchła, a w zasadzie to z blachy z tej samej partii, która została wykorzystana do zbudowania Titanica
Cabestan ... sam miód
Day and Night - mój ulubieniec. 2 tourbillony wskazują kiedy jest dzień a kiedy noc ... i tyle. Godziny nie odczytasz bo po co?
A to chyba jakiś koncept albo fantazja fanów ale w klimatach Romka
_________________ Foch und Ch.
Ostatnio zmieniony przez kubama 2010-07-01, 07:13, w całości zmieniany 1 raz
Żadnej nie ma historii - to jest po prostu taka sama stal okrętowa jak używana kiedyś w stoczniach, i tyle. A toto faktycznie szybko strasznie się utlenia, bo to prawie samo żelazo.