Ty diver jednak masz problem z myleniem dwóch rzeczy na K
Czerwony na subtarczy związany jest tylko i wyłacznie z kolorem wskaźnika w kabinie.
Nie ma nic wspólnego z barwami narodowymi.
Wystarczająco jasno, czy jeszcze jakieś niedomówienia są, niepewność bytu, konsternacja, to drugie na K ?
Pomógł: 90 razy Wiek: 63 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#212 Wysłany: 2018-06-14, 12:49
Dobra tu są rożne warianty bezela do wyboru, ja osobiście obstawiam ten po prawej bo ze względów technologicznych wysokość koperty powinna zostać taka jak jest a z płaskim bezelem będzie za mało miejsca na bebechy
aaaaa zrobię wersję z prostokątnymi pusherami i będziemy się ankietować
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2949 Skąd: Warszawa
#214 Wysłany: 2018-06-14, 12:52
Ten po prawej, będzie bardziej wygodny w użyciu i prezencja odpowiednia.
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4537 Skąd: Dubland
#215 Wysłany: 2018-06-14, 12:54
diver napisał/a:
[...] ale ja piszę o barwach i że do tego kolorystyka powinna nawiązywać, pokrętełko ?
Ale nie nawiazuje.
Projektowalem z mysla o kokpicie P.11, a nie o kolorystyce narodowej. Dlatego tez mozemy sobie gdybac o nasyceniu barwy i odcieniu, inaczej by bylo #D4213D i bez gadania.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pomógł: 8 razy Wiek: 63 Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 1150 Skąd: trzecia planeta
#219 Wysłany: 2018-06-14, 13:09
Erolek napisał/a:
Projektowalem z mysla o kokpicie P.11, a nie o kolorystyce narodowej.
nie ważne kto to zrobił i kto to robi? ( a oki bo mniej inteligentni nie rozpoznają : kto zrobił PZL, kto teraz chce zrobić zegarek nawiązujący do PZL) a można było nawiązać czy Ci się nie chciało bo masz inną myśl? odpowiesz to Ci napiszę
_________________ nie zadawaj się z trollem, wybieraj większość
Pies czy kot?: pies Pomógł: 23 razy Dołączył: 01 Wrz 2012 Posty: 4103 Skąd: PL
#220 Wysłany: 2018-06-14, 13:12
diver napisał/a:
Erolek napisał/a:
nie ważne kto to zrobił i kto to robi? ( a oki bo mniej inteligentni nie rozpoznają : kto zrobił PZL, kto teraz chce zrobić zegarek nawiązujący do PZL) a można było nawiązać czy Ci się nie chciało bo masz inną myśl? odpowiesz to Ci napiszę
Opętało Cię czy co?
Chyba wyjaśnienie jest jasne. Kolor nawiazuje do wskaźników PZL, a nie do barw narodowych
Skąd w ogole pomysł, ze to mial byc zegarek "patriotyczny"?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4537 Skąd: Dubland
#221 Wysłany: 2018-06-14, 13:18
diver napisał/a:
Erolek napisał/a:
Ja wiem, ze PZL to polska konstrukcja i z tego powodu Gerlachy go upamietniaja proponowanym zegarkiem.
Czerwony na tarczy jest wynikiem czerwonego wskaznika cisnienia ladowania i niczego innego. Czysta koincydencja z barwami naodowymi.
Amen.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pomógł: 8 razy Wiek: 63 Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 1150 Skąd: trzecia planeta
#222 Wysłany: 2018-06-14, 13:34
Erolek napisał/a:
Czerwony na tarczy jest wynikiem czerwonego wskaznika cisnienia ladowania i niczego innego. Czysta koincydencja z barwami naodowymi.
Amen.
fajnie, ale czy nie jest to powód do wykorzystania zależności z rzeczywistością , odnosimy się do wspaniałego projektu z odwołaniem do barw ? taka mnie myśl napadła, podzieliłem sie z nią
no chyba że ja nie mogę swojego zdania opublikować tu,
_________________ nie zadawaj się z trollem, wybieraj większość