W ramach poszukiwań "tego jedynego" divera zainteresowałem się Davosą Ternos Professional, np. https://dolinski.pl/zegarki-davosa/zegarki-meskie/ternos/davosa-ternos-professional-tt-automatic-161.559.50.html
Bardzo mi się podoba, poza tym ma 42 mm, więc będzie duża, ale nie wielka. Pewnie uda mi się wyszperać za ok. 3400 PLN. I głównie w kontekście ceny mam proste pytanie: czy warto? Za sporo mniej mogę mieć np. Steinharta itp., poza tym Davosa w środku ma mechanizm ETA 2824. Będę wdzięczny za wszelkie opinie, porady itp.
Odpowiedz do tematu
: Davosa Ternos
:
mierzyłem ten zegarek niedawno, wygląda fajnie, ceramika robi swoje
Jedak w porównaniu do zwykłego ternosa ten Pro nie dość ze 2 mm wiekszy co nie jest większym problemem ale jest też grubszy i to sporo...
Zdjęcia z przymiarki:
Jedak w porównaniu do zwykłego ternosa ten Pro nie dość ze 2 mm wiekszy co nie jest większym problemem ale jest też grubszy i to sporo...
Zdjęcia z przymiarki:
:
Klintz, a widziałeś Davose z trytem
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-01, 17:12, w całości zmieniany 2 razy
Jak już koniecznie chcesz ten "ten typ urody" na łapie to może rozważ jeszcze Marc & Sons - typ ten sam a do tego miyota 9015 w środku i cena jakby nieco inna wychodzi...
http://www.uhrennetz.com/...e-order/a-1913/
Ja osobiście za zrzynkę rolexa 3 tysie bym nie dał w życiu - jak już coś ma być homage to bez szaleństw cenowych - za 3400PLN to już można sporo świetnych "do niczego nie podobnych" zegarków kupić w sumie za 1,8k też ale...
http://www.uhrennetz.com/...e-order/a-1913/
Ja osobiście za zrzynkę rolexa 3 tysie bym nie dał w życiu - jak już coś ma być homage to bez szaleństw cenowych - za 3400PLN to już można sporo świetnych "do niczego nie podobnych" zegarków kupić w sumie za 1,8k też ale...
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-01, 17:12, w całości zmieniany 2 razy
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Zapomniałem. Przecież jest Kisiel. Nawet u mua w pudełku.
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
No ale Kisiel ma 40mm - a tu o termosie 42mm mowa była... dlatego o Kisielu nie wspomniałem...
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-01, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Dorian06 napisał/a: |
:facepalm: Zapomniałem. Przecież jest Kisiel. Nawet u mua w pudełku. |
No ale Kisiel ma 40mm - a tu o termosie 42mm mowa była... dlatego o Kisielu nie wspomniałem...
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-01, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
:
Kto o 2 mm robiłby awanturę.
:
Po zdjęciu widać że 2mm robią różnicę
Dorian06 napisał/a: |
Kto o 2 mm robiłby awanturę. |
Po zdjęciu widać że 2mm robią różnicę
:
Ach, i ta literatura. Zupełnie jak przwdziwy
Gbourex.
Daito napisał/a: |
Jak już koniecznie chcesz ten "ten typ urody" (...) |
Ach, i ta literatura. Zupełnie jak przwdziwy
Gbourex.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
Nie warto, koledzy argumenty przytoczyli.
Jak Cię czytają tak Ci piszą
Daniel
Daniel
:
Klintz - jak ci się podoba, kupuj. Gdyby Stwórca słuchał ich argumentów, wszyscy bylibyśmy wronami i kawkami
Gbq.
Meches napisał/a: |
Nie warto, koledzy argumenty przytoczyli. |
Klintz - jak ci się podoba, kupuj. Gdyby Stwórca słuchał ich argumentów, wszyscy bylibyśmy wronami i kawkami
Gbq.
:
Racja - jak się podoba to się kupuje, tyle że wtedy nie szuka się poklasku/akceptacji tego pomysłu u innych
Bo czy warto czy nie warto kupić jakiś zegar z reguły okazuje się jak się go już ma na łapie i jest to niezależne od tego co mówią/piszą inni i jakie wrażenie odnoszą/odniosą będąc na miejscu "sprawdzającego" i właśnie dlatego... jest bazarek
Ja osobiście mam zamiar sprawdzić tego M&S - bo mi się podoba
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-03, 06:08, w całości zmieniany 1 raz
Jacek. napisał/a: | ||
Klintz - jak ci się podoba, kupuj. Gdyby Stwórca słuchał ich argumentów, wszyscy bylibyśmy wronami i kawkami Gbq. |
Racja - jak się podoba to się kupuje, tyle że wtedy nie szuka się poklasku/akceptacji tego pomysłu u innych
Bo czy warto czy nie warto kupić jakiś zegar z reguły okazuje się jak się go już ma na łapie i jest to niezależne od tego co mówią/piszą inni i jakie wrażenie odnoszą/odniosą będąc na miejscu "sprawdzającego" i właśnie dlatego... jest bazarek
Ja osobiście mam zamiar sprawdzić tego M&S - bo mi się podoba
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-03, 06:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Mądrego to i warto posłuchać
Kolega zapytał, to i odpowiedziałem zgodnie z sumieniem swoim
Jacek by spłodził tekst jaki ciekawy, informacyjno-dydaktyczny, bo nie ma co czytać.
Jacek. napisał/a: | ||
Klintz - jak ci się podoba, kupuj. Gdyby Stwórca słuchał ich argumentów, wszyscy bylibyśmy wronami i kawkami Gbq. |
Mądrego to i warto posłuchać
Kolega zapytał, to i odpowiedziałem zgodnie z sumieniem swoim
Jacek by spłodził tekst jaki ciekawy, informacyjno-dydaktyczny, bo nie ma co czytać.
Jak Cię czytają tak Ci piszą
Daniel
Daniel
:
I bez tego jestem traktowany na forum jak atrakcja turystyczna w rodzaju salmonelli
Gbou.
Odpowiedz do tematu
Meches napisał/a: |
Jacek by spłodził tekst jaki ciekawy, informacyjno-dydaktyczny, bo nie ma co czytać. |
I bez tego jestem traktowany na forum jak atrakcja turystyczna w rodzaju salmonelli
Gbou.