Tego gościa chyba jeszcze na CW nie było.
Tak sobie grzebiąc w globalnym śmietniku(a każdy z nas wie, że śmietniki lubimy ) zwanym internetem, natknąłem się na świetne designersko i technicznie chronografy, oparte na ST19.
Oferowany jest jeden model- Sparrow Hawk. Zwróćcie uwagę na fajnie wykończoną, satynową kopertę zwieńczoną cudaczną koronką z logiem producenta. Do tego nato w różnych wersjach kolorystycznych, ew. w opcji meszyk, albo jakiś skórzak. Jedyny minus to cena- od ok. 400 dolków, zapewne plus Vat i cło. A mogło być tak pięknie...bo normalnie ręka zadrżała IMO, fajniejszy zegarek od ZUANa(Darku nie bij ).
Obadajcie stronkę i dzielcie się bracia i siostry wrażeniami
http://www.technewatches.com/
Na zachętę parę fotek ze strony:
Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz do tematu
: Techne- ciekawe chrono na znanym ST19
:
tarcza trochę przypomina modowe tarcze do seiko od yobokies ale w ogólności fajny łocz. Z ceną poniżej 1k pln z wszystkimi opłatami na pewno znalazłby chętnych
:
Jeszcze jestem ciekaw jak to świeci. Jeśli dobrze, to nic więcej do szczęścia nie trzeba
:
Może nie tyle tarcza przypomina co wskazówki żywcem od yobokies wzięte Ale pasują mu. No właśnie- ceeeena
kadarius napisał/a: |
tarcza trochę przypomina modowe tarcze do seiko od yobokies ale w ogólności fajny łocz. Z ceną poniżej 1k pln z wszystkimi opłatami na pewno znalazłby chętnych |
Może nie tyle tarcza przypomina co wskazówki żywcem od yobokies wzięte Ale pasują mu. No właśnie- ceeeena
:
Cena też nie jest jakaś straszna ... To poziom Poljota chrono ...
:
No tak, ale świadomość, że mogę mieć ST19, np. w Louisie, nie pozwoliłaby mi chyba kupić czegoś 2 razy droższego Chociaż jakby tak pomyśleć, to kupuje się wiele zegarków z tym samym mechem, a parę nawet razy drożej...będę miał nad czym myśleć, bo design parszywie mi się podoba. Może z czasem pojawi się na eBay'u. Zobaczym.
@Maxio- dzięki, nie pomyślałem o YT No i świeci w pytę!
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2010-05-18, 18:06, w całości zmieniany 1 raz
ALAMO napisał/a: |
Cena też nie jest jakaś straszna ... To poziom Poljota chrono ... |
No tak, ale świadomość, że mogę mieć ST19, np. w Louisie, nie pozwoliłaby mi chyba kupić czegoś 2 razy droższego Chociaż jakby tak pomyśleć, to kupuje się wiele zegarków z tym samym mechem, a parę nawet razy drożej...będę miał nad czym myśleć, bo design parszywie mi się podoba. Może z czasem pojawi się na eBay'u. Zobaczym.
@Maxio- dzięki, nie pomyślałem o YT No i świeci w pytę!
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2010-05-18, 18:06, w całości zmieniany 1 raz
:
Zegarek na prawde mi podpasowal , gdyby cena oscylowala ze wszystkimi oplatami w okolicach 900 pln to bylby hit , a tak to tylko fajny zegarek
:
Podoba mi się Techne , może kiedyś takiego sobie sprawię
:
Bardzo sympatyczny zegarek.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Pierwsze chrono, które w 100 procentach mi się podoba! Gdyby rzeczywiście był w cenie Luizy Dziubatej to bym nawet chwili się nie zastanawiał!
:
A ja sypnę dziegciu trochę ...
Napis na tarczy KOMPLETNIE nie pasuje do stylu całości. Szkoda bo faktycznie zegarek jest świetny stylistycznie!
Napis na tarczy KOMPLETNIE nie pasuje do stylu całości. Szkoda bo faktycznie zegarek jest świetny stylistycznie!
:
Fakt, ale cała czarna tarcza w chronografie i do tego osadzona na żywca, bez dodatkowego ringu, robi naprawdę świetne wrażenie.
:
Odpowiedz do tematu
Bardzo ładny zegarek.