Czekając na walkę Pudziana przeczytałem jeszcze raz temat Blazosa dotyczący zegarków C.Warda, oglądnąłem zegarki jakie oferuje i tak sobie myślę. W ww temacie cicho rzuciłem pomysł, ale stwierdziłem że można założyć nowy temat.
Co myślicie na temat założenia własnej manufaktury? Zebrać z 20-25 osób zrobić zrzutę po 500 zł i zacząć coś kombinować. Werk hmm może być kwarc Miyota można pomyśleć coś o sea-gullach.
Na forum mamy zdolnych grafików, więc nie będzie problemu z projektami.
Tak jak pisałem w temacie zegarków Warda, coś w ten deseń działa w Anglii z tym, że tam ludki kupili sobie klub piłkarski. W Polsce ruszyła jakiś czas temu podoba inicjatywa i klub gra w niższych klasach
20-25 prezesów może wydawać się, że to dużo szczęścia naraz, ale wydaję mi się że nie byłoby to żadnym problemem. Nie nastawiam się na miliony zetafonów i przebicie Omegi, Patka czy Casio, ale $$$ z każdego sprzedanego zegarka inwestujemy w rozwój manufaktury. Po sprzedaniu 99 zegarków można zaprosić i wręczyć 100 jubileuszowy zegarek mistrzowi w układaniu domino, który zareklamuje nasza manufakture w okręgowych zawodach
Jest Polpora bądzmy i MY
Odpowiedz do tematu
: Własna manufaktura
:
Pomysł jest przedni, a realizacja może być całkiem prosta, jeżeli dobrze się zacznie.
Ostatnie poczynania Sylwka mogą być tutaj świetnym pomysłem.
W końcu modowanie tarczy to relatywnie prosta, i efektowna zarazem, metoda na stworzenie "własnego zegara", a wręcz całej ich kolekcji. Pytanie skąd pozyskać Maryny w dobrej cenie, aby utrzymać poziom cen naszych drogich skośnookich kolegów.
Do tego seria pachów od naszych drogich pachorobów i już mamy znakomity początek budowy własnej marki i promowania naszej pasji
Ostatnie poczynania Sylwka mogą być tutaj świetnym pomysłem.
W końcu modowanie tarczy to relatywnie prosta, i efektowna zarazem, metoda na stworzenie "własnego zegara", a wręcz całej ich kolekcji. Pytanie skąd pozyskać Maryny w dobrej cenie, aby utrzymać poziom cen naszych drogich skośnookich kolegów.
Do tego seria pachów od naszych drogich pachorobów i już mamy znakomity początek budowy własnej marki i promowania naszej pasji
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
OOOO z tym paskami pierwsza klasa pomysł Paskorobów mamy przednich Zastanawiałem się nad zaprojektowaniem przez nas kopert, ale nie orientuje się jak wygląda cenowo produkcja. Wiem, że są tutaj kumaci, którzy wiedzą więc proszę się ujawnić
:
Pasek - nie problem,
Tarcza - nie problem,
Wskazówki - nie problem,
Koperta - problem.
Jeśli to ma być od początku do końca nasz wyrób to z kopertą byłby największy problem, bo do jej stworzenia w większej ilości trzeba mieć odpowiednie obrabiarki itp. urządzenia.
Ale generalnie to jest słuszny kierunek.
Tarcza - nie problem,
Wskazówki - nie problem,
Koperta - problem.
Jeśli to ma być od początku do końca nasz wyrób to z kopertą byłby największy problem, bo do jej stworzenia w większej ilości trzeba mieć odpowiednie obrabiarki itp. urządzenia.
Ale generalnie to jest słuszny kierunek.
:
A zlecić komuś wykonanie koperty? Ciekawe jak z kosztem i jaka ilość jest potrzebna, żeby koszty nie były z kosmosu
W tym momencie rozumiem, że już są 3 chętne osoby tak
W tym momencie rozumiem, że już są 3 chętne osoby tak
:
Spokokoko ja się przyglądam rozwojowi sytuacji ale na prezesa też się piszę jak by co
kuba-hxc napisał/a: |
W tym momencie rozumiem, że już są 3 chętne osoby tak |
Spokokoko ja się przyglądam rozwojowi sytuacji ale na prezesa też się piszę jak by co
:
Nie wiem czy nie porywamy sie z motyka na ruski czolg .... ??
W razie rozwoju sytuacji mozecie na mnie liczyc
W razie rozwoju sytuacji mozecie na mnie liczyc
:
ja zgłaszam się na skarbnika, czy tam na tego co będzie kasę trzymał
Tak na poważnie - ciekawy projekt, jak coś się wyklaruje to również się dołączę.
Tomsky napisał/a: |
Spokokoko ja się przyglądam rozwojowi sytuacji ale na prezesa też się piszę jak by co |
ja zgłaszam się na skarbnika, czy tam na tego co będzie kasę trzymał
Tak na poważnie - ciekawy projekt, jak coś się wyklaruje to również się dołączę.
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Zrobiłem mały wywiad. Werk kwarcowy Miyoty ceny od 25-200 zł na stronie Timepolu
Automat ETA jak na razie wypatrzyłem od 109$ za sztuke. Piszę ogólnie bez konkretnych modeli
Automat ETA jak na razie wypatrzyłem od 109$ za sztuke. Piszę ogólnie bez konkretnych modeli
:
A dlaczego nie Sea-Gull? Chyba to nie ma być Polpora-Bis? Przy sensownym biznesplanie też w to wchodzę
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-05-23, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
Zrobiłem mały wywiad. Werk kwarcowy Miyoty ceny od 25-200 zł na stronie Timepolu
Automat ETA jak na razie wypatrzyłem od 109$ za sztuke. Piszę ogólnie bez konkretnych modeli |
A dlaczego nie Sea-Gull? Chyba to nie ma być Polpora-Bis? Przy sensownym biznesplanie też w to wchodzę
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-05-23, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
:
Jestem w trakcie poszukiwania Sea Gulla Ogólnie najbardziej chciałbym Sea gulla
:
A może napisać do jakiś Myfriendów i jemu podobnych sprzedawców czy sprzedaliby same werki i po ile? Za np. 100szt. Bo imo Sea Gull przy takiej ilości to nawet na maila nie odpisze . Trzeba poszukać jakiegoś pośrednika.
:
Znalazłem taką stronę Sea-Gulla: http://www.tjseagull.com/jx.asp
Wieczorem napiszę do nich maila i zobaczymy co z tego wyjdzie
Wieczorem napiszę do nich maila i zobaczymy co z tego wyjdzie
:
Piękny widok ... Nie mogłem się powstrzymać, cudo. Sorki za OT.
Odpowiedz do tematu
Znalazłem taką stronę Sea-Gulla: http://www.tjseagull.com/jx.asp
Wieczorem napiszę do nich maila i zobaczymy co z tego wyjdzie |
Piękny widok ... Nie mogłem się powstrzymać, cudo. Sorki za OT.