Dorian06, no niby kolejny z czarną tarczą, ale tak:
- srebrny ze złotymi indeksami odpada, bo już jest DJ
- turkus, cukierkowy są bardzo fajne, ale nie na męskim nadgarstku
- żółty i zielony niby ok, ale nie założę go zbyt często niestety,
- czerwony jest wręcz neonowy, agresywny kolor - no nie,
- zwykły granatowy bardzo ładny, ale z doświadczenia z SBGN005 - nie będę za często zakładał
Zostaje czarny. Fajnie, że nie jest matowy - ma szlif słoneczny i w słońcu ponoć robi się ciemno szary:
https://youtu.be/TqOgKX-QoqE?t=614
Trochę się na niego nakręciłem.
Tylko muszę ogarnąć gdzie to kupić, bo w PL to sobie życzą chore pieniądze za niego w porównaniu do reszty UE.
Odpowiedz do tematu
:
:
A dla mnie OP jak masz DJ to jakoś tak bez sensu Po prostu jak dla mnie to ten sam segment, a jednak DJ znacznie ciekawszy. Natomiast GS GMT bym nie sprzedawał. Ale ja jestem skrzywiony nurkowo i nie lubię zegarków bez daty, więc może dlatego takie dziwne przemyślenia
:
A ile w PL chcą?
Bo w Buchererze cena za OP41 to 5.350 EUR
EDIT: A już widzę. w Kruku 300EUR więcej.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2020-12-12, 00:07, w całości zmieniany 3 razy
machlo napisał/a: |
Dorian06, no niby kolejny z czarną tarczą, ale tak:
- srebrny ze złotymi indeksami odpada, bo już jest DJ - turkus, cukierkowy są bardzo fajne, ale nie na męskim nadgarstku - żółty i zielony niby ok, ale nie założę go zbyt często niestety, - czerwony jest wręcz neonowy, agresywny kolor - no nie, - zwykły granatowy bardzo ładny, ale z doświadczenia z SBGN005 - nie będę za często zakładał Zostaje czarny. Fajnie, że nie jest matowy - ma szlif słoneczny i w słońcu ponoć robi się ciemno szary: https://youtu.be/TqOgKX-QoqE?t=614 Trochę się na niego nakręciłem. Tylko muszę ogarnąć gdzie to kupić, bo w PL to sobie życzą chore pieniądze za niego w porównaniu do reszty UE. |
A ile w PL chcą?
Bo w Buchererze cena za OP41 to 5.350 EUR
EDIT: A już widzę. w Kruku 300EUR więcej.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2020-12-12, 00:07, w całości zmieniany 3 razy
"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
:
Szymon, ceny w PL i DE w EUR różnią się o stawkę VAT, ale to rozumiała sprawa.
Polska cena 126000 to 5350 (w DE 5050). Natomiast Kruk przelicza to na ponad 25 tys. - przelicznik ponad 4,7 za euro... Od dobrobytu im się w dupach poprzewracało.
Polska cena 126000 to 5350 (w DE 5050). Natomiast Kruk przelicza to na ponad 25 tys. - przelicznik ponad 4,7 za euro... Od dobrobytu im się w dupach poprzewracało.
:
A nie można u nich zapłacić ceny w EUR?
Polska cena 126000 to 5350 (w DE 5050). Natomiast Kruk przelicza to na ponad 25 tys. - przelicznik ponad 4,7 za euro... Od dobrobytu im się w dupach poprzewracało. |
A nie można u nich zapłacić ceny w EUR?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał, oczywiście, że można, po przeliczeniu z ceny w PLN. Taki oto polski byznes.
:
Tu zapewne będą mieć również przelicznik korzystny dla siebie.
Michał, oczywiście, że można, po przeliczeniu z ceny w PLN. Taki oto polski byznes. |
Tu zapewne będą mieć również przelicznik korzystny dla siebie.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
No jak ja sprawdzałem to cena w Niemczech była €5350 a w Polsce €5650
Więc przeliczenie na ponad 25k PLN się zgadz bo obecnym kursie Euro (4.45)
Polska cena 126000 to 5350 (w DE 5050). Natomiast Kruk przelicza to na ponad 25 tys. - przelicznik ponad 4,7 za euro... Od dobrobytu im się w dupach poprzewracało. |
No jak ja sprawdzałem to cena w Niemczech była €5350 a w Polsce €5650
Więc przeliczenie na ponad 25k PLN się zgadz bo obecnym kursie Euro (4.45)
"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
:
Szymon, ale to podajesz dla OP41, a ja mówię o OP36.
:
No nie wiem... nie wydaje mi się, że jeśli na stronie stoi oficjalna cena 5K EUR i chcesz zapłacić w EUR, to przeliczą Ci to na PLN i ponownie na EUR i podadzą cenę 5,5K EUR.
Michał, oczywiście, że można, po przeliczeniu z ceny w PLN. Taki oto polski byznes. |
No nie wiem... nie wydaje mi się, że jeśli na stronie stoi oficjalna cena 5K EUR i chcesz zapłacić w EUR, to przeliczą Ci to na PLN i ponownie na EUR i podadzą cenę 5,5K EUR.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał, dokładnie tak jest - oficjalna cena w EUR -> PLN przeliczone wg. Kurka -> przeliczenie na EUR. Nic to nie daje.
:
Ciekawym jest co by powiedział Rolex na informację, że ich dystrybutor stosuje taką praktykę. Czy przypadkiem nie mają takiej polityki, że cena powinna być jednakowa bez względu na kraj w którym się go kupuje?
Ostatnio zmieniony przez Michał 2020-12-12, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Michał, dokładnie tak jest - oficjalna cena w EUR -> PLN przeliczone wg. Kurka -> przeliczenie na EUR. Nic to nie daje. |
Ciekawym jest co by powiedział Rolex na informację, że ich dystrybutor stosuje taką praktykę. Czy przypadkiem nie mają takiej polityki, że cena powinna być jednakowa bez względu na kraj w którym się go kupuje?
Ostatnio zmieniony przez Michał 2020-12-12, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Michał, nie mam pojęcia. Były takie sytuacje, że AD Rolexa wprost składał propozycję "kup biżuterii i zegarków na kwotę X, to ci sprzedamy chodliwy model". Ludziska pisali i udowadniali takie sytuacje u Rolexa i nic. Już trochę takich ciekawych historii było.
Za machloje z kursem Kruk ma u mnie czerwoną kartkę - wole znaleźć sprzedawcę zagramanicą.
Za machloje z kursem Kruk ma u mnie czerwoną kartkę - wole znaleźć sprzedawcę zagramanicą.