Gdyby ktoś chciał takie cudo to na WUS właśnie organizuje się grupa chętnych do zamówienia zbiorowego.
Koszt ze zniżką $170 + $15 wysyłki...to wychodzi sporo taniej niż z tego sklepu w Europie.
Wysyłki będą organizowane indywidualnie więc cło i niespodzianki raczej odpadają.
Jak co zapraszam na PW i przepraszam za mały off top : )
Odpowiedz do tematu
:
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Tylko to cło i VAT psują pomysł...
:
Ostatnio zmieniony przez pisar 2010-07-13, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysyłka będzie z Chin i jako gif zwykłą pocztą...więc szanse małe : ]
EDYTA:
Dodam jeszcze, że wysyłka będzie indywidualnie do każdego z osobna a nie grupowo do EU.
EDYTA:
Dodam jeszcze, że wysyłka będzie indywidualnie do każdego z osobna a nie grupowo do EU.
Ostatnio zmieniony przez pisar 2010-07-13, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Sylwek...prośba jako, że masz ten czasomierz.
Czy mógłbyś porównać wymiary tarczy, wskazówek i koronki Twojego do tych wymiarów poniżej ??
Chciałbym mieć pewność czy wersja 40mm ma proporcjonalnie większe wszystko czy tylko kopertę ?
Czy mógłbyś porównać wymiary tarczy, wskazówek i koronki Twojego do tych wymiarów poniżej ??
Chciałbym mieć pewność czy wersja 40mm ma proporcjonalnie większe wszystko czy tylko kopertę ?
:
Z WUS a typ który tam wkleił od Chińskiego pośrednika.
:
...pisar, a którą wersję chcesz zanabyć?
:
Chyba to robi Sea-Gull ponieważ koleś który załatwił zniżkę na zakup grupowy zrobił to w biurze Sea-Gull'a.
Maxio: czekam aż Sylwek potwierdzi wymiary...jeśli zrobili w obu wariantach (40mm i 42mm) tą samą tarczę to wg mnie będzie to nieco komicznie wyglądać i wtedy zawinąłbym wersję 38mm.
Maxio: czekam aż Sylwek potwierdzi wymiary...jeśli zrobili w obu wariantach (40mm i 42mm) tą samą tarczę to wg mnie będzie to nieco komicznie wyglądać i wtedy zawinąłbym wersję 38mm.
:
...pisar, ja bym pozostał przy wersji 38mm, w tym typie zegarka taki rozmiar jest super. Początkowo myślałem, że będzie jakiś mały, ale po przymiarkach, tren rozmiar w tym zegarku jest świetny. Według mnie zegarki powyżej 40mm powinny mieć masywniejsze koperty. Dla przykładu, Samuraj i Forumowy niebieściak Parnisa mają ten sam rozmiar, a Samuraj wygląda dużo lepiej. Nie pamiętam czy w Łodzi był Zuan i czy go mierzyłeś (jak był).
:
Wygląda to mniej więcej tak, średnica tarczy (widoczna) 30 mm, totalizatory 8.8 mm , koronka 7 mm, wskazówek nie zmierzyłem za gorąco i mam problemy z odczytem.
:
Sylwek czyli jeśli dobrze myślę to totalizatory są większe o 1.2mm czyli wychodzi na to, że powiększyli wszystko proporcjonalnie.
Maxio: wiem wiem o czym mówisz...mnie zasadniczo rozmiar podpasował choć tak to 40mm kusi...dla mnie to idealny wymiar.
Maxio: wiem wiem o czym mówisz...mnie zasadniczo rozmiar podpasował choć tak to 40mm kusi...dla mnie to idealny wymiar.
:
Odpowiedz do tematu
Jak zachowują proporcję to tylko 42mm (naprawdę taki też robią?).
Jedyny minus (koperta nie musi być masywna przy takim elegancie) to pewno pach 20mm. Nie mogę się pogodzić z tym ich durnym uporem na takie uszy.
Chociaż fajny grubaśny handmade w 20mm będzie wyglądał fajnie.
Jedyny minus (koperta nie musi być masywna przy takim elegancie) to pewno pach 20mm. Nie mogę się pogodzić z tym ich durnym uporem na takie uszy.
Chociaż fajny grubaśny handmade w 20mm będzie wyglądał fajnie.
Dziewczyny lubią brąz zapraszają