po czym wnosisz?
oczywiście, że się należy !
Odpowiedz do tematu
:
:
W środku cylinder? Bo coś pod koronką wystaje z boku koperty... Pasóweczka pewnie, i to jeszcze podróba .
Antisocial and faceless...
:
SIKORKA - na allezło zdarzają się takie identyczne tarcze w stanie mint, więc nie powinno być problemu z wymianą, a tym samym poprawą wizualną zegarka, który to przyodziany w odpowiedni pasek skórzany ręcznej roboty mogłabyś spokojnie nosić
Sikorka napisał/a: |
oczywiście, że się należy ! |
SIKORKA - na allezło zdarzają się takie identyczne tarcze w stanie mint, więc nie powinno być problemu z wymianą, a tym samym poprawą wizualną zegarka, który to przyodziany w odpowiedni pasek skórzany ręcznej roboty mogłabyś spokojnie nosić
:
E, to przestaje być wtedy ten sam zegarek...
'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
:
+ milionpięćsetstodziewięćset
Święte słowa.
hrabia napisał/a: |
E, to przestaje być wtedy ten sam zegarek... |
+ milionpięćsetstodziewięćset
Święte słowa.
:
To jest zegarek po pradziadku ... nie bardzo rozumiem dosyć powszechny pęd do "renowacji" rodzinnych pamiątek.
To jest zegarek po pradziadku ... nie bardzo rozumiem dosyć powszechny pęd do "renowacji" rodzinnych pamiątek.
:
........dokładnie
Woj_Woj napisał/a: |
pifko
To jest zegarek po pradziadku ... nie bardzo rozumiem dosyć powszechny pęd do "renowacji" rodzinnych pamiątek. |
........dokładnie
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-03-18, 09:36, w całości zmieniany 1 raz
A to mój ulubiony dziad za 70 PLN
Wymieniłem oś balansu, pełny remont mechanizmu , nowy pas retro .....
Włożyłem w niego już 200 PLN i nie bardzo wiem dlaczego
Może dla tego, że lubię zegarki nietypowe , nieoklepane na forum ....
Wymieniłem oś balansu, pełny remont mechanizmu , nowy pas retro .....
Włożyłem w niego już 200 PLN i nie bardzo wiem dlaczego
Może dla tego, że lubię zegarki nietypowe , nieoklepane na forum ....
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-03-18, 09:36, w całości zmieniany 1 raz
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
Eustachy - popieram
:
Żeby nie było. Żadnych odnowień, czyszczeń, malowań i pastowania koniom kopyt . Tylko normalne prace zegarmistrzowskie u dobrego majstra.
Żeby nie było. Żadnych odnowień, czyszczeń, malowań i pastowania koniom kopyt . Tylko normalne prace zegarmistrzowskie u dobrego majstra.
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
:
......w swoje wojaki też wpompowałem sporo kasy, by toto hulało bez zastrzeżeń i nie żałuję ani grosza wydanego ku przywróceniu znakomitej formy ( też tylko prace werkowe i ewentualnie szkło lub koronka, gdy te zniszczone całkiem)
:
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-03-18, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
ależ ja się czuję młodo
choć czasami może przynudzam jak dziad jaki, i mają mnie dość (w SB)
choć czasami może przynudzam jak dziad jaki, i mają mnie dość (w SB)
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-03-18, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
:
BFG 582?
Mój ulubiony dziad to też Claro, właśnie na tym werku. Beach star. Kiedyś go tu wrzucałem nawet, mam wrażenie.
Twój bardzo fajny - te potężne wskazówki i podwójny datownik go robią, bo z reguły ten kształt koperty sprawia, że zegarek wydaje mi się nijaki.
Ostatnio zmieniony przez hrabia 2015-03-18, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
Eustachy napisał/a: |
A to mój ulubiony dziad za 70 PLN
Wymieniłem oś balansu, pełny remont mechanizmu , nowy pas retro ..... Włożyłem w niego już 200 PLN i nie bardzo wiem dlaczego Może dla tego, że lubię zegarki nietypowe , nieoklepane na forum .... Obrazek |
BFG 582?
Mój ulubiony dziad to też Claro, właśnie na tym werku. Beach star. Kiedyś go tu wrzucałem nawet, mam wrażenie.
Twój bardzo fajny - te potężne wskazówki i podwójny datownik go robią, bo z reguły ten kształt koperty sprawia, że zegarek wydaje mi się nijaki.
Ostatnio zmieniony przez hrabia 2015-03-18, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
:
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-03-18, 12:20, w całości zmieniany 3 razy
Odpowiedz do tematu
Nie. W moim jest Ronda 1217 na 17 kamykach. Odpisali mi z Claro, że to ich wyrób z początku lat 70-tych.
Trzyma czas na równi z kwarcowym timex'em ( w skali tygodnia ) czyli jak na takie barachło, to całkiem dobrze
Beach star bardzo mi się podoba, ale nie spotkałem w dobrym stanie.
Trzyma czas na równi z kwarcowym timex'em ( w skali tygodnia ) czyli jak na takie barachło, to całkiem dobrze
Beach star bardzo mi się podoba, ale nie spotkałem w dobrym stanie.
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-03-18, 12:20, w całości zmieniany 3 razy