Czy ktos zna takie?
... ja mam wrazenie, ze gdzies trafilem na takie opisy, ale za cholere nie moge sobie przypomniec gdzie i co to za brand byl...
P.S.
By nie bylo watpliwosci - chodzi mi o plynny bieg sekundnika, taki jak w zegakach mechanicznych... i nie mam na mysli zegarow sciennych
Odpowiedz do tematu
: Kwarc z "plynaca sekunda"
Pozdrawiam,
pwn
Pozdrawiam,
pwn
:
Bulova Precisionist
https://www.google.pl/sea...iw=1680&bih=913
Dodam, że sekundnik bardzo ładnie płynie
https://www.google.pl/sea...iw=1680&bih=913
Dodam, że sekundnik bardzo ładnie płynie
World Wide Watches
:
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2013-11-17, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
Jest nawet recenzja tej Bulovy u nas.
I potwierdzam pięknie płynie.
W niektórych chrono duża sekunda chronograf potrafi plynac
I potwierdzam pięknie płynie.
W niektórych chrono duża sekunda chronograf potrafi plynac
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2013-11-17, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Tak mają np. Seiko na mechanizmach 7T32.
Sekunda na małej subtarczy skacze normalnie kwarcowo, a po odpaleniu chrono - duża płynie
goTomek napisał/a: |
W niektórych chrono duża sekunda chronograf potrafi plynac |
Tak mają np. Seiko na mechanizmach 7T32.
Sekunda na małej subtarczy skacze normalnie kwarcowo, a po odpaleniu chrono - duża płynie
World Wide Watches
:
Ze starszych modeli wszystkie zegarki z mechanizmem kamertonowym. Stosowało je wiele firm Bulova, Longines, Omega, i wiele innych. Bardzo ciekawy mechanizm tranzystorowy zastosował Citizen w linii Cosmotron. Elektroniczny układ tranzystorowy zakończony jest specjalnym elektromagnesem, za pomocą którego bezdotykowo poruszany jest "klasyczny" balans, a pozostałe elementy -przeniesienie oraz regulacja chodu działają na takiej samej zasadzie co w tradycyjnym nakręcanym mechanizmie. Balans bije z częstotliwością 36000A/h więc sekundnik pięknie płynie jak w Hi-beatach.
Z nowych kwarcy to wspomniana wyżej Precisionist.
Z nowych kwarcy to wspomniana wyżej Precisionist.
Kuba
:
http://www.youtube.com/watch?v=Bsy9j8UbCRI
Bardzo sympatyczne zegarki, polecam uwadze, od tej sekundy nie można oderwać oczu ..
Moje dwie precyzyjne
Bardzo sympatyczne zegarki, polecam uwadze, od tej sekundy nie można oderwać oczu ..
Moje dwie precyzyjne
:
7T62 również, 5bps na chronometrze. Stąd dokładność ich do 1/5 sekundy bo tak podzielona jest tarcza.
pasti napisał/a: | ||
Tak mają np. Seiko na mechanizmach 7T32. Sekunda na małej subtarczy skacze normalnie kwarcowo, a po odpaleniu chrono - duża płynie |
7T62 również, 5bps na chronometrze. Stąd dokładność ich do 1/5 sekundy bo tak podzielona jest tarcza.
:
Pozdrawiam,
pwn
Dzieki za odpowiedzi.
Tak... faktycznie bardzo ladnie sekundnik sobie plynie.
.. Czy tylko Bulova obecnie uzywa takich mechanizmow?
Jakies Chinczyki?
Co do chrono - rozumiem co tu prawicie ale mi bardziej zalezy na zegarku bez chrono lub, jesli z chrono to by wskazowka sekundowa (duza) byla w ciaglym ruchu (a nie tylko w czasie uzywania chrono).
Tak... faktycznie bardzo ladnie sekundnik sobie plynie.
Jakies Chinczyki?
Co do chrono - rozumiem co tu prawicie ale mi bardziej zalezy na zegarku bez chrono lub, jesli z chrono to by wskazowka sekundowa (duza) byla w ciaglym ruchu (a nie tylko w czasie uzywania chrono).
Pozdrawiam,
pwn
:
To z obecnych nowych wypustów to tylko Bulova się w to bawi...nie słyszałem o Chińczykach tego typu...
pwn napisał/a: |
Jakies Chinczyki? |
To z obecnych nowych wypustów to tylko Bulova się w to bawi...nie słyszałem o Chińczykach tego typu...
World Wide Watches
:
Ja słyszałem tylko o bulovie, co do chrono to też fajnie mieć jakieś z płynącą sekundą (wiem bo od wczoraj mam seiko z 7t94 i duża wskazówka chrono płynie pięknie)
pwn napisał/a: |
Dzieki za odpowiedzi.
Tak... faktycznie bardzo ladnie sekundnik sobie plynie. .. Czy tylko Bulova obecnie uzywa takich mechanizmow? Jakies Chinczyki? Co do chrono - rozumiem co tu prawicie ale mi bardziej zalezy na zegarku bez chrono lub, jesli z chrono to by wskazowka sekundowa (duza) byla w ciaglym ruchu (a nie tylko w czasie uzywania chrono). |
Ja słyszałem tylko o bulovie, co do chrono to też fajnie mieć jakieś z płynącą sekundą (wiem bo od wczoraj mam seiko z 7t94 i duża wskazówka chrono płynie pięknie)
:
Bulovy można teraz zobaczyć na żywo w Time Trend , piszę jakby kto chciał poganiać wzrokiem płynącą sekundę
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-12-11, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
Rudolf, widziałem wczoraj w ZT .. Chrono niczego sobie
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-12-11, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
:
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Odpowiedz do tematu
Tomek widziałem te chrono , kawał zegarka i na żywo robi bardzo dobre wrażenie , taki odważnik chrono z fajnym szkłem ( nie potrafię tego opisać ale wydaje mi się że ma podwójny AR ) .