Rolmops Submarynowany
Kilka dni temu zakupiłem homarka czerpiącego swoim dizajnem z Rolexa Submarinera a może bardziej z Sea Dwellera, na moje potrzeby nazwanego Rolmopsem Submarynowanym.
Koperta wykonana ze stali nierdzewnej 316 L o wymiarach 42 x 13 mm, boki kopery polerowane, uszy satynowane, koperta posiada działający zawór helowy, szkło mineralne, bezel prawdopodobnie ceramiczny, dekiel pełny stalowy pełny, typowy dla rolexopodobnych, koronka stalowa zakręcana
Tarcza czarna z białymi indeksami, wskazówki typowe dla zegarków wzorowanych na Rolexach, indeksy godzinowe świecą bardzo słabo, wskazówki na przyzwoitym poziomie.
W komplecie stalowa bransoleta z pełnych ogniw, skręcana.
Zegarek jest napędzany 21 kamieniowym DG-2813 w wersji gold, to sprawdzony i niezawodny mechanizm oparty na Miyocie kalibru 82XX.
Zegarek sprawia bardzo dobre wrażenie, jest wykonany bardzo dokładnie z dbałością o szczegóły wykończenia.
Można z dużą dozą prawdopodobieństwa powiedzieć że zegarek ten jest bazą do produkcji wysokiej klasy podróbek zegarków sygnowanych marką Rolex
Odpowiedz do tematu
: Rolmops Submarynowany
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-16, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-16, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
:
...Pan będzie łaskawy poprawić zdjęcia, bo nie można się do niczego przyczepić
:
...no nie powiem, nawet nawet
...te indeksy to one są namalowane?
...te indeksy to one są namalowane?
:
...to będę musiał zobaczyć jak to live wygląda
:
Tak sobie myślę, czy mogłbyś gdzies przy okazji zapopdac mu u zegermistrza test szczelności? Ciekaw jestem ile on trzyma ATM. Poza tym nie ma się do czego przyczepić tylko straszna pustka na tarczy bez logo - ale to można poprawić
Foch und Ch.
:
Ciekawe jak dekiel i szkiełko ale sądząc po wykonaniu ja mu daje jakieś 20, 30 ATM 8) Warto by to sprawdzić hehe ...
:
Sprawdzenie w zagermistrza nie stanowi zagrożenia dla zegarka. Lepije to niż w wannie.
Ja jestem na etapie poszukiwania czegos ten rolmopsowy deseń albowiem potrzeba mi zagarka pod mankiet i na basen - wczoraj musiałem brać ze sobą Poljota do gawrnituru i Seiko do pływania.
Ja jestem na etapie poszukiwania czegos ten rolmopsowy deseń albowiem potrzeba mi zagarka pod mankiet i na basen - wczoraj musiałem brać ze sobą Poljota do gawrnituru i Seiko do pływania.
Foch und Ch.
:
Bosssszzzzze - i jak to przezyłeś
Niektórzy to sobie niezłe teorie wkrecają aby coś zakupić nowego, nie
A temu rolmopsowi zdecydowanie za łyso na tarczy...
kubama napisał/a: |
wczoraj musiałem brać ze sobą Poljota do gawrnituru i Seiko do pływania. |
Niektórzy to sobie niezłe teorie wkrecają aby coś zakupić nowego, nie
A temu rolmopsowi zdecydowanie za łyso na tarczy...
:
Se, kuźwa naklejkę wielkanocną z kurczaczkiem nakleję
A i jeszcze jedno, ma wadę , koronka troszkę ciężko, nieprecyzyjnie się zakręca.
Spinner napisał/a: |
A temu rolmopsowi zdecydowanie za łyso na tarczy... |
Se, kuźwa naklejkę wielkanocną z kurczaczkiem nakleję
A i jeszcze jedno, ma wadę , koronka troszkę ciężko, nieprecyzyjnie się zakręca.
:
Mea trauma, że to tak krótko podsumuję
Spinner napisał/a: |
|
Mea trauma, że to tak krótko podsumuję
Foch und Ch.
:
Ja gdziesz czytalem ze ten zaworek helowy to taki water gate i moze byc z tego afera
Chetnie bym sprawdzil jak ten zaworek zachowuje sie pod woda
Zegarek bardzo fajny , strasznie podoba mi sie ten dizajn.
Niech sie dobrze nosi.
Chetnie bym sprawdzil jak ten zaworek zachowuje sie pod woda
Zegarek bardzo fajny , strasznie podoba mi sie ten dizajn.
Niech sie dobrze nosi.
:
Też mi brakuje jakiegoś napisiku na tarczy, poza tym O.K.
:
Odpowiedz do tematu
Może by tak go nazwać "SADWC" W tłumaczeniu : Svedos Air Diver Watch Company. A logo to proponowany wcześniej kurczaczek wielkanocny w chińskim mundurku
Trochę łyso, Panie, na tej tarczy, łyso ... Przydałoby się trochę jakiegoś "Bizancjum" albo "węży"
Trochę łyso, Panie, na tej tarczy, łyso ... Przydałoby się trochę jakiegoś "Bizancjum" albo "węży"