Czy wiecie jak jest z przesyłkami spoza UE?
Czy przesylki np. z HK dochodza teraz normalnie do nas (poczta, Fedex, DHL), czy lepiej sie wstrzymac z zamawianiem obecnie?
Odpowiedz do tematu
: Przesylki spoza Europy
beceen | ***** ***
:
Moja z alliexpress latarka dotarła dość szybko.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Ja czekam na jedną z USA, na bieżąco sprawdzam tracking i ostatnia aktualizacja jest z 24 marca, czekam az się pojawi w kraju.
:
ok, dzieki za odpowiedz - a jaki przewoznik? PP?
beceen | ***** ***
:
Pewnie tak - systemie Poczty nr przesyłki jest i wszystko sie zgadza z trackingiem USPS.
:
beceen, ja dopiero odbierałem przesyłkę z Korei, tradycyjnie Pocztą Polską
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2020-03-26, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
Przesyłki zagraniczne nie są realizowane przez pocztę polską, o ile nie sa to przesyłki morskie.
Jedyne paczki które są normalnie przesyłane, to takie które latają samolotami kurierskimi, czyli DHL, Fedex, UPS itd.
Bo mają burdel.
Z ostatnich naszych przesyłek, cofnięte zostały paczki do Australii, Włoch i Grecji. Za to doszła przesyłka do USA. Wysyłane tego samego dnia de facto.
Jedyne paczki które są normalnie przesyłane, to takie które latają samolotami kurierskimi, czyli DHL, Fedex, UPS itd.
Michał napisał/a: |
beceen, ja dopiero odbierałem przesyłkę z Korei, tradycyjnie Pocztą Polską |
Bo mają burdel.
Z ostatnich naszych przesyłek, cofnięte zostały paczki do Australii, Włoch i Grecji. Za to doszła przesyłka do USA. Wysyłane tego samego dnia de facto.
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2020-03-26, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
:
Ale że odebrałem to znaczy, że mają burdel?
ALAMO napisał/a: |
Bo mają burdel. |
Ale że odebrałem to znaczy, że mają burdel?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Bo "kwarantanna" wygląda tak, jak wygląda.
Coś przejdzie, a coś nie przejdzie, bo Pani Fruzia nacisnęła nie ten guzik.
Generalnie zawieszony jest transport lotniczy, więc w teorii nie powinno dochodzić nic, co jest nim wysyłane. A tak nie jest. Więc maja burdel w tym Archeo.
Coś przejdzie, a coś nie przejdzie, bo Pani Fruzia nacisnęła nie ten guzik.
Generalnie zawieszony jest transport lotniczy, więc w teorii nie powinno dochodzić nic, co jest nim wysyłane. A tak nie jest. Więc maja burdel w tym Archeo.
:
A zawieszony transport lotniczy nie dotyczy jedynie przewozów osobowych?
Bo "kwarantanna" wygląda tak, jak wygląda.
Coś przejdzie, a coś nie przejdzie, bo Pani Fruzia nacisnęła nie ten guzik. Generalnie zawieszony jest transport lotniczy, więc w teorii nie powinno dochodzić nic, co jest nim wysyłane. A tak nie jest. Więc maja burdel w tym Archeo. |
A zawieszony transport lotniczy nie dotyczy jedynie przewozów osobowych?
:
Wydaje mi się, że paczki latają tymi samymi rejsami, co ludzie, a nie transportowymi Antonowami. Jeśli zawiesili połączenia rejsowe, to paczki też nie powinny latać. W teorii.
na pewno z Włoch dostawałem dwie paczki przez De Gaula w Paryżu tym samym rejsem LOTu, którym latałem Paryż-Wawa.
na pewno z Włoch dostawałem dwie paczki przez De Gaula w Paryżu tym samym rejsem LOTu, którym latałem Paryż-Wawa.
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
:
Dokładnie jak Jarek prawi.
Lataja w tej chwili rejsy kurierskie.
Nie wiem jak jest z Chinami, zakładam że mają jakieś swoje loty transportowe, czymś przecież wozić te $1 free shipping rzeczy trzeba.
Lataja w tej chwili rejsy kurierskie.
Nie wiem jak jest z Chinami, zakładam że mają jakieś swoje loty transportowe, czymś przecież wozić te $1 free shipping rzeczy trzeba.
:
Tak dla jasności to transport lotniczy Cargo nie łapie się po ten zakaz.
Działa cały czas.
Działa cały czas.
:
czyli samoloty fedexu lataja?
[ Dodano: 2020-03-26, 16:58 ]
ale wszystkie zagraniczne, czy spoza Europy?
Idzie do mnie przesylka z cheapnato z Niemiec (a nie ze Szwecji jednak) i jak na razie pokazuje, ze wyleciala z Dojczlandii.
[ Dodano: 2020-03-26, 16:58 ]
Przesyłki zagraniczne nie są realizowane przez pocztę polską, o ile nie sa to przesyłki morskie.
Jedyne paczki które są normalnie przesyłane, to takie które latają samolotami kurierskimi, czyli DHL, Fedex, UPS itd. |
ale wszystkie zagraniczne, czy spoza Europy?
Idzie do mnie przesylka z cheapnato z Niemiec (a nie ze Szwecji jednak) i jak na razie pokazuje, ze wyleciala z Dojczlandii.
beceen | ***** ***
:
Odpowiedz do tematu
Fedex lata, UPS lata, DHL lata. Nie wiem kto tam jeszcze ma swoje samoloty
Nam pozwracali wsio, tak jak mówiłem : Australia, Włochy, Grecja. To tylko z tego tygodnia. Jedna sie do US prześliznęła paczka, cudem.
Nam pozwracali wsio, tak jak mówiłem : Australia, Włochy, Grecja. To tylko z tego tygodnia. Jedna sie do US prześliznęła paczka, cudem.