:
Oj tam nie znata się
U mnie ten nieodmiennie gości na nadgarstku
Pozdrawiam,
Wojtek
:
Z mojego punktu widzenia.. zegarki ze wskazówkami są "wygodniejsze" w odczycie czasu i planowanego zakończenia konkretnych działań. Żona często mówi mi "za 50 minut" i wiem, że chodzi o czas wypieku ciasta, które należy (po tym czasie) wyjąć z piekarnika, a łatwiej jest to zobaczyć na zegarku wskazówkowym. Jest jeszcze jeden czynnik, który "plusuje" za wskazówkowymi, to łatwość odczytu godziny przez ludzi z pogarszającym się wzrokiem.
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Obydwoma rekami się podpisuję pod powyższym
:
Ja jeszcze pozwolę sobie powrócić do Twojego wcześniejszego wpisu..
Daito napisał/a: |
Ja nie mówię że nie są ładne - bo uroku niektórym nie brakuje |
..bo uważam, że piękno jest pojęciem względnym i przez to absolutnie subiektywnym.
Nawet te grubsze G-shok'i coś w sobie mają i dobrze wyglądają pod warunkiem, że ubierane są do odpowiedniego stroju, bo to taka bardziej surwiwalowa odmiana czasomierza ..niż eleganta do garnituru.
Ja poluję na bezobsługowego Gies'a (GS-1100/1400), gdyż (a może się mylę ?) jest takim uniwersalnym, z uwagi na wygląd zegarkiem. Zastanawiam się też, czy można zdjąć te szepczące go nieco plastiki, a okalające z czterech stron tarczę i kopertę i jak wówczas będzie wyglądał, zwłaszcza że ma tę kopertę stalową(?).
Ostatnio zmieniony przez Bimberek 2019-12-22, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
>>>
Z wielkim zaciekawieniem przeczytałem dyskusję na temat
wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy...
A tak na poważnie, to wskazówki poprzez swój ruch pozwalają na uzmysłowienie sobie faktu nieuchronnego upływu czasu...
W "kalkulatorkach" z kolei cały czas występuje silna pokusa wykonania jednego z działań matematycznych...
Natomiast dodatkową zaletą "wskazówkowców" jest bez wątpienia możliwość wyznaczania stron świata...
<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2019-12-26, 02:58, w całości zmieniany 3 razy
I've seen things you people wouldn't believe...